13 mesačné dieťa neudrží rovnováhu

nicol1905
12. okt 2016

Ahojte chcem sa poradit mam 13 mesacneho syna ktory este stale nedokaze udrzat rovnovahu. Od 10 mesiaca stvorkuje aj popri nabytku chodi, len ked ho chytim za jednu ruku aby presiel kusok kruti sa a vobec pekne nejde. Chodi po spickach a v pavuku byt nechce 😒 neviem mam aj 3- rocneho chlapca a ten uz takto behal za ruku chodit sa pustil v 15 mesiaci ale na mladsieho to tak nevyzera ma niektora z vas s niecim takym skusenost??

moni244
12. okt 2016

Prestat vodit za ruku, odlozit chodak a nechat to na nom

veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
boborko
12. okt 2016

Ako a kde je problém? Nemam problem, vyrobím si.každé dieta má svoje tempo.pôjde keď bude na to pripravený a nie keď ho vy budete vláčiť za ruku a dávať do bežky!!!

siska53
12. okt 2016

@nicol1905 jezis,ved ma len 13mesiacov! Co stresujes! Kazde dieta je ine.
Nechaj ho pekne stvornozkovat,prip.ked on chce,chodit popri nabytku. A nedavaj ho do pavuka.
Ci riesit spickovanie,neviem,mozno je to tym,ze ho nasilu vodis za ruku. Ked chces mat istotu,opytaj sa na to spickovanie lekarky,ale aj povedz,kedy to robi a ze byva v pavukovi.
Dieta ma cas na chodzu do 18.m.

U nas - starsi chodil v 11.m.uplne sam.
Mladsie dieta az v 18.m.

siska53
12. okt 2016

@nicol1905 zle som precitala - dobre robi,ze tam.nechce byt. Tak ho tam.nedavaj.

veronika295
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daphne13
12. okt 2016

@nicol1905 mne maly zacal chodit sam az 17 mesacny a to zo dna na den . Do vtedy len plakal , lebo som ho uz odmietala mesiac vodit za rucku, vzdy ked sa mu zachcelo. V jeden den presiel len 2-3 kroky sam a na druhy den sa osmelil a uz chodil a behal uplne sam . Rozchodil sa u dedka na navsteve , nie doma.

nataliaseidlova
12. okt 2016

Keď je dieťa nasilu postavené alebo "nútené" chodiť v chodítku alebo za ruku tak sa mu skracujú šľachy na chididlách a dieťa pri tom chodí po špičkách .. Tak to bolo vysvetlené mne na neonatológii v TN .. a podľa mňa má čas .. netreba ho porovnávť s prvorodeným .. lebo pri všetkom v čom bude iný budes Ty stresovať .. Daj mu čas

nicol1905
autor
13. okt 2016

Do pavuka ho absolutne nedavam nechce tam byt tak tam ani nieje... Ja nestresujem ani nehystercim ale starsi uz rovnovahu udrzal.... Preto sa pytam ano ma cas viem ze do 18. mesiacov ma chodit len mi to prislo divne a na spickach chodi aj okolo nabytku to neriesim lebo aj starsi behal na zaciatku po spickach pytala som sa aj Dr. vraj uvidime casom

katka2678
13. okt 2016

Môj mladši syn začal chodiť až keď mal 20 mesiacov...a teraz behá,že nestíhame za ním,má 27 mesiacov🙂Takže daj mu čas