Ahojte babiky mam 13.mesacnu dcerku a este mi nechodi je to moje prve dieta a bojim sa o nu myslim si ze uz mala chodit.Prosim vas o rady ako mam spravne postupovat aby sa mala naucila chodit alebo aby sa nam sama pustila.Ona nam prejde okolo stolika postele sedacky pokial sa ma coho chytit aj prejde po dvoch trocha ale to len vonku doma ju nemozem ako donutit vie ze stym lozenim sa lahko dostane vsade ona nam totiz lozi po troch cize na jednom kolienku a jednou nozkou sa nam odraza nezvicajne ale taku metdu si ona zvolila.Prosim vas babiky poradte mi ako spravne dieta viest ktomu aby sa naucilo chodit dalujem za vsetky rady...
@ralka neboj sa dieta sa ma pustit same do 18mes ............poznam pripad ked zacal chodit v 20mes a nikto nic na to nevravel...........nenutit maxialne ked niekde soji ju privolat ale tak byt od nej na dva kroky nech sa jej neoplati sadat.........ale nutit urcte nie mohla by sa zlaknut a este dlhsie by trvalo kym by sa pustila...ona na to prijde sama neboj sa 🙂
nijako. dieta sa ma (za normalnych okolnosti) naucit chodit do 18. mesiacov, drviva vacsina deti sa to nauci medzi 12. a 18. mesiacom, len v tom obdobi sa tym uz maloktora z nas tak vyzyvavo chvali...
pozri:
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-dlho-trva-detom-kym-sa-naucia-chodit/
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/kedy-zacali-vase-deticky-chodit/
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/kedy-zacali-vase-deti-chodit/
https://www.modrykonik.sk/forum/tema/v-kolkych-...
https://www.modrykonik.sk/forum/kam-s-detmi/kedy-ste-zacali-chodit-na-pieskovisko-a-kam/
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/kedy-zacalo-lozit-stat-a-chodit-vase-dieta/
@ralka Ako keby si hovorila o nás! 😀 Malý tiež chodí len "po troch" 🙂 Jednu nôžku si ťahá za sebou a skáče ako žabka. 🙂 A tiež sa ešte nepustil sám, má 13m. Chodíme spolu a držíme sa za jednu ruku, prejde popri nábytku ale aj stene, postaví sa všade ale nepustí sa. Keď ho volám, aby prešiel za mnou, nejde, načahuje sa načahuje, aby chytil moju ruku a keď nejde, tak sa šuchne na zem a je pri mne. Keď ho nechám v strede izby stáť a volám ho, nejde, chvíľu stojí a potom si kvokne. Ale vie, čo od neho chcem. Smeje sa na tom, aj keď ho volám alebo to inak skúšam ale neprejde. Tiež je to moje 1., ale nemyslím si, že by v tom bolo niečo nenormálne, keďže chodiť vie, len sa bojí pustiť. Ani to nesilím, nenútim ho. Občas to skúsim a keď, tak nie, on sa určite osmelí a myslím, že to bude čoskoro. Občas keď je rozbehnutý a pustím ho, prejde tri štyri kroky a keď si uvedomí, že ho nedržím, začne sa smiať a sadne si 🙂
ahoj, aj moja mala ma 13 a pol mesiaca a o chodeni este ani nechyrujeme🙂 ja si myslim, ze je to v pohode, nam tiez lozi stvornozky jak sarkan po byte, okolo stola a popri gauci prejde aj po nohach, posledne dva dni sa aj stavia na jednu nohu ked sa drzi niecoho. sama sa este nepostavi, musi sa niecoho pridrzat. ked ju chytim za ruky ze ideme chodit tak e e, hned si sadne a uz aj stvornozkuje :D casu este dost 🙂
@li_la Tak to som rada ze nie som sama co mu dieta nechodi mna to dost trapy a ubyja lebo mam svagrinky ktore chodia k nam kazdy vikend a uz to nevladzem pocuvat ze preco mala nechodi a vsak uz jej cas prisiel uz by mala a bla bla bla a ked jej priatel povie ze ma cas tak nam povie ze ked pojde do skoly tiez povies ze ma cas a nedas ju tak zato som stoho zufala a prosim tu mamicky o rady nasa princezna je presne taka ista prefikana ako tvoj maly tiez ked ju vola tak pride zamnou ale nie po dvoch ale po troch
@ralka Ale veď to si z toho nemôžeš robiť ťažkú hlavu!!!!
Keby som ti napísala, aký bol môj niekedy, tak neviem, čo by si robila. Keď som čítala, čo už všetko deti v jeho veku akože dokázali vo fóre... tak som tam radšej prestala chodiť 😀 Nechala som ho tak a všetko prišlo. Nebol pohybovo zdatný, ale vedel iné a pre mňa dôležitejšie veci. Možno sám nechodí, ale vie sa sám zahrať lepšie ako hocijaké staršie dieťa, veže stavia takéééé vysoké, všeličo skúša, špekuluje, najnovšie triafa tvary do vkladačky, rozpráva rôzne slová, najnovšie sa naučil povedať slovo "vtáčik" a prečo by ma malo trápiť, že sa sám nepustí? Ozaj sa netráp. Je to v poriadku. Keby nevedela preložiť nôžky alebo ohnúť nôžky... alebo niečo také, možno v takom prípade by som sa rošku zamýšľala, že prečo, ale takto je to ok.
@li_la Tak to som rada ze nie som sama co mu dieta nechodi mna to dost trapy a ubyja lebo mam svagrinky ktore chodia k nam kazdy vikend a uz to nevladzem pocuvat ze preco mala nechodi a vsak uz jej cas prisiel uz by mala a bla bla bla a ked jej priatel povie ze ma cas tak nam povie ze ked pojde do skoly tiez povies ze ma cas a nedas ju tak zato som stoho zufala a prosim tu mamicky o rady nasa princezna je presne taka ista prefikana ako tvoj maly tiez ked ju vola tak pride zamnou ale nie po dvoch ale po troch
@abika26 ano mas pravdu trapy ma to aj skrz nich lebo to sa uz neda pocuvat oni nas stym zatazuju uz od 10mesiacou a to je uz dost dlha doba a to neni nic oni riesili vsetko ci uz sama sedi ci uz lozi ci uz ma zubky a tak dokola vies tazko sa mi im nieco hovori oni su 45rocne zeny a oni maju inu mentalitu a ja som dost citliva a nedokazem si nic take povedat a popravde najradcej by som bola keby dali sami pokoj lebo nechcem robit ani ja problemy chcem aby sme mali klud aj od nich
@ralka presne ona to citi kedy je ista..........my sme mali opak mne kazdy aj na jedno aj druhe toto este nemoze tamto este nemoze a co som im mala nohy lamat ked mi v 6 mesiacoch pochodili okolo nabytku ...............takze ludia vedia byt hnusny ale jenym uchom dnu druhym von a nechat to na nu...............neboj kolko sa este za nou nabehate az ti bude luto ze uz beha 😀
@ralka ty vies aky mate vztah ale ak dopustis aby vsetko komentovali tak to budes pocuvat stale.potom bude preco nehovori alebo preco to a hento.a keby si im raz dorazne povedala ze ty nemas obavy lebo dcerka je sikovna a robi pokroky a ze ti nie je prijemne pocuvat reci ktore ponizuju tvoje dieta tak ak su trochu normalne uz nebudu hucat.alebo popros manzela nech zakroci....
do 16 mesiacov je to vraj v pohode,potom treba vyhľadať odborníka,na nejakú kontrolu tak som čítala
naše dvojičky začali úplne samé,žiadne rúčkovanie v 11 mesiacoch,a to sú dvojičky
takže je to individuálne 🙂 začne aj tvoja,daj jej ešte čas
myslim si ze nutit ju nemozes ona musi prist na to sama mam kamosku ktorej mala zacala choditked mala 17mes.a je uplne normalna ked to ma prist vtedy to pride nic neni dobre na silu