moja dcera sa zacinala ucit chodit a uz aj presla par krokov... asi pred 3 dnami zle stupila na nohu ked isla zo schodou nic sa jej nestalo neplakala a rano ked sme sa zobudili nohu drzala vo vzduchu vobec na nu nechcela stupit poobede uz bolo lepsie uz stala na nohach ale uz nechce vobec chodit ani sa o to nepokusa radsej chodi stale po styroch ked ju dam na nohy hned sa pusti na kolena. stoji pri sufliku alebo ked nieco docahuje s nohou nic nema ale uz sa neodvazi ist, neviem ci sa to niekomu stalo ale ako jej mam ukazat ze sa nemusi bat a zase skusit ist
ahoj, asi má teraz psychický blok, bojí sa, že zasa zle stúpi, pamatá si, že ju to bolelo.... podľa mňa zabudne na to a sama zasa začne 🙂
a koľko má maličká?
nebojte sa dcérka začne chodiť ja mam 20 mesačnú dcérku a začala chodiť sama až 14 mesiacoch a kamratkina mala zacala až 18 mesiacoch ale pride to, len to chce čas.. 🙂
syn sa rozhodol spravit sam pre kroky v 15tom mesiaci...uplne sam vykrocil a isiel.....netreba stresovat...ked bude sama pripravena a odhodlana tak pojde....sa nachodi este dost pocas zivota 🙂
@emma2310 nechaj ju,nech sa sama,rozhodne. Asi sa zlakla. Ja som dvakrat nestastne padla a ma,ro na nejaky cas od chodenia odradilo. Zacala som az v 18.mesiacoch. A moja dcera ani nemala,ziaden pad ci uraz,zacala,chodit az tyzden po 18.mesiaci. A chodi pekne,bezpecne s minimom padov,na rozdiel od syna,ktory sice chodil uz v 11.mesiacoch,ale dost padal a kedze padat nevedel,tak som takmer kazdy den,zvazovala,ci ist na pohotovost,kedze si vzdy buchol hlavinku...
A inak vcera ci predvcerom,tu bola taka ista otazka,len mamicka sa pytala na,syna.
mi mame pomaly 14 mesiac a stvornoskuje veselo, este sa cudujem, ze ho to bavi aj fudbal hra po 4 nozky, stoji pekne, uz aj bez opory, ale myslim, ze chodit bude najskor na vianoce a mozno aj neskor, tusim do 18 mesiaca je to uplne v pohode len tie deti co uz chodia tak ticho zavidim, ale neboj sa zacne aj mala pomaly...
môj začal chodiť v 15m a doktorka povedala, že to neni neskoro, ale ho bolo dosť mal ročný 12kg, urobil mi dva kroky a hodil sa na 4 a pome, lenivý chlap, neboj začne každé dieťa je ine, ja som tiež ročná len sama stála a 15m sa pustila chodiť
to je v poho, môj brat začal chodiť ako 16 mesačný, štvornožky prešiel k odrážatku vysadol a lietal na ňom a zasa na štyri, niektoré deti sa boja
@emma2310 ona zabudne,len teraz je trochu viac opatrnaa,...