dobry den som z toho zufala, pretoze nemozem doma nic urobit. Stale musim byt pri nom ako sa hra a ked ho uz zabavim s hrackou a uvidi ma odist bud place alebo ide za mnou po stvornozky. Ide mi to uz na nervy lebo niekedy uz chcem si aj oddychnut. A zas ked ostanem pri nom sa hrat tak sa po mne natahuje lozi po mne. Proste stale len pri mne. Inokedy taky nebol hral sa sam a bolo mu jedno kde som. Teraz nie. Otec ked sa mu venuje nechce byt pri nom, pri nikom iba pri mne. Niekedy musi tajne odist aby ma nevidel a zabavil sa aj s inou osobou. Lenze ked ma vidi prejist uz je zas pri mne. Neviem ako ho od toho odnaucit.
Ahoj 🙂 No podla mna si to skor uzivaj ako odnaucuj. Ma take obdobie, ked chce mamu a to je fajn. Urcite to nebude trvat navzdy a potom ti to bude luto, ze sa nechce tulit a mat mamu pri sebe. To obdobie ked su nase deti malicke a sme pre ne stredom vesmiru je len jedno a trva velmi kratko, tak si ho treba vychutnat. A ja si myslim, ze ked im dame teraz pocit istoty a lasky, vyrastu z nich dobri ludia 🙂
to ano je to mile ze je vzdy pri mne, ale uz je toho vela. keby aspon pri ocovi ostal ale on ho nechce. aj ked sa mu chce venovat nebude pri nom.
Skuste sa viac hrat spolu, vsetci traja.
hrame sa aj traja, ale ide vzdy za mnou. otec sa mu sice aj menej venuje, lebo nema cas.
ahojky ,ono to má také obdobie aj môj je teraz taký, ja som to robila tak že ked ide spať tak si sadnem na chvílu alebo si lahnem sním......a ešte ked príde druhé babo bude si vyžadovať viac tvoju pozornosť...aspon unás to tak bolo 🙂 ako baby píšu užívaj si, ja si už užívam tretie a je to podla mna najkrajšie obdobie 🙂
to ano mas pravdu pride druhe a co potom, preto chcem aby si teraz zvikol byt aj chvilu sam. ja mam pokoj iba vtedy ked spi.
@adelsa moja malá bola tiež taká, dokonca mi cca do 8 mesiacov aj spávala na rukách 😀 ono to časom prejde, síce moja ani teraz sa ešte nevie sama hrať, ale stačí keď je niekto pri nej a venuje sa jej (manžel, babky, sestry, kamošky...) ...a tiež nám veľmi pomohol nosič, s ním si aj čo-to porobíš 😉 ako píšu baby, užívaj si to kým môžeš a zbytočne sa neznervózňuj 😉
@adelsa neboj sa- prejde to. Treba byt trpezlivy. aj ja si myslim, ze vsetkeho s mierou. netreba to vsak ani brat tak tragicky, ked je stale pri tebe. ked si chces oddychnut, tak si jednoducho sadni na zem k nemu nech moze po tebe lozit a ty si citaj knizku alebo pozeraj tv. nenechaj sa zatiahnut do hry- ved mu musi stacit to lozenie. nech aj ty si oddychnes. a pracu vyries aj manducou, aj ked sa mi nezda ze by sa pri tom dalo vsetko robit- ja som napr. nevysavala, lebo som sa bala ze maly vypadne. alebo ho nechaj aj poplakat v ohradke viem znie to drsne, ale niekdy sa inac neda. alebo si poupratuj az ked spi- nemusis ale drhnut cely dom- ja napr. varim az v noci, vesiam oprate veci- na druhy den mam pokoj a ucim deti aby jedli sami bez mojej pomoci. po obede ked spia (musia ist vsetci naraz- ja som tiez len clovek) tak mam svoj oddych. drzim palce- viem ake to je narocne
@adelsa ides na to presne opacne 🙂 tym, ze mu das istotu, ze si tu stale prenho, tak sa skor osamostatni, nez ked sa mu budes vyhybat, lebo tak v nom len podporujes strach z odlucenia. 😉
cize, venuj sa mu na 110% kym sa este da a uvidis, ze sa postupne osamostatni 🙂
ber to ako casovu investiciu do buducnosti
@adelsa Drobcek prave preziva obdobie separacnej uzkosti, co je uplne normalne v tomto veku. Nepotrva to vecne, neboj. Skus si k tomu nieco vygooglit. Napr. aj tu su uzitocne rady: http://www.dieta.sk/index.php?page=1&type=news&...
Podla mna to nie je nic nezvycajne, moj ma cez 2r. a visi na mne ako cecok 😀 Este aj na zachod za mnou chodi a co mam robit? Tiez by som si oddychla, ale tak beriem to tak, ze ja som ho chcela, tak tu musim byt pre neho, nemam pravo sa na neho hnevat, lebo on to nechape. Tak sa mu venujem kolko potrebuje a cakam na obdobie kedy ho to prejde 🙂
@adelsa je to normalne, casom sa to trosku zlepsi 😀
Ahojte baby,moja ma 16 mesiacov a ja s nou aj spavam,inak nechce.prve 6 tz po narodeni sme ju vsetci uspavali cele dni s ked som od nej odisla,hned bola hore.satka zabrala a do roka spala len tak. Teraz spi na cicke.nocne spanie tiez,do asi osmeho mesiaca na mne na cicke a potom vedla mna.ked sa odkotula teraz uz aj dalek k muzovi tak som nespokojna ze kfe je🙂 cez den s nou stale niekto musi byt ci ja alebo muz,sem tam jedna ci druha starka.je to dost narocne ale vidim na nej zmenu postupne, takze tak.je sebavedoma a obhajuje si svoje zaujmy.pripisujem to aj neustalemu fyz.kontaktu.
moj ma mesiacov 14 a je pri mne tak isto, daj si ho do manducy ako ja 😀