prosim vas niekto!!!!moje babatko vo stvrtok bude mat 11 tyzdnov..este si neobjavila ruky..je to problem???Som z toho zufala..inac pekne pribera a vsetko je v norme...dakujem za odpoved
http://klinikbox.sk/dite.php?page=clanky&ad=33&...
tu je celkom dobrá tabulka.
Ale z mojej skúsenosti viem, že každé dieťa je iné a nie každé je tabulkové a dokonca ak vynechá niektorý stupeň vývoja, neznamená to nič zlé.
Najmladšiemu synovi vždy všetko trvalo dlhšie, ale o to rýchlejšie sa to naučil.
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_knihy-rodicovst...
mne sa osvedčila táto kniha, je tam všetko pekne vysvetlené aj rady ako dieťaťu pomocť.
Milujem takéto tabuľkové mamičky 🙄 Veď každé dieťa je iné,a nie vždy ide presne podľa tabuľky 😉 žiadne stresy 😉
necitaj knizky, neriad sa tabulkami..riad sa srdcom 😉 ..mas krasne, zdrave dietatko, tak ho neporovnavaj, kazde dietatko je ine...chodis na poradne, ak sa ti nieco nezda, kludne sa opytaj lekarky, ta ta urcite ukludni..
neboj sa nič , za chvíľu ti zatlieska .... 😉
Som presvedčená, že je zasa skvelé v inom smere - napríklad vnímanie okolia, práca s hlavičkou, nožičkami, alebo iné...Netreba sa stresovať, ono každé dieťa je iné a inak reaguje na výchovu, vývoj, atď. Ak si myslíš, že nepracuje s ručičkami, že ich ešte nezapája, skús s ním cvičiť, nútiť ho, používať ich..určite by bolo dobré, prebrať to na poradni, ako radí traktor...Časom prídeš na to, že každé bábätko a dieťatko šliape tú svoju cestičku od narodenia podľa svojho a nie podľa toho, čo kto radí a čo kto napísal 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 Je to určite malá šikuľka 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵
ja mam tri deti, tri dievcata a kazda, ale kazda je uplne ina, kazda je inak zamerana, aj ked druha a tretia vyzeraju, ze maju rovnake povahy a zaujmy v tomto veku, ale kazda sa inak vyvija. nasa posledna oproti inym detom napr. zaostava v pohybe, lebo mala vaznu operaciu, co ju cca dva mesiace obmedzovalo v pohybe a presne tie nam teraz chybaju, ale zase oproti inym detom bola velmi sikovna po rozumovej stranke. velmi rychlo vedela vselico ukazovat, uci sa rychlo a to, ze ju nozky neposluchaju, no co, hlavne ze s nimi hybe a su zdrave. to ze bude chodit o mesiac dva neskor ako moje prve ma vobec netrapi. moja prva v OSMOM!!!!! mesaici sama chodila. druah sa to naucila az cca v 14tich a tretia bude mat rok a vie chodit len popri nabytku a za ruky. kazde dieta ine.
@kincsem11 - problem? Jejda nie vsetky deticky su tabulkove, skutocne to neries, do troch mesiacov je jedina "povinnost" z neurologickeho hladiska ocny kontakt a usmiat sa, nic ineho 🙂 Na rucky mate este casu 🙂