11 týždňové bábo ešte neobjavilo ruky. Je to problém?

kincsem11
25. júl 2011

prosim vas niekto!!!!moje babatko vo stvrtok bude mat 11 tyzdnov..este si neobjavila ruky..je to problem???Som z toho zufala..inac pekne pribera a vsetko je v norme...dakujem za odpoved

anjelicek26
25. júl 2011

@kincsem11 - problem? Jejda nie vsetky deticky su tabulkove, skutocne to neries, do troch mesiacov je jedina "povinnost" z neurologickeho hladiska ocny kontakt a usmiat sa, nic ineho 🙂 Na rucky mate este casu 🙂

atrami
25. júl 2011

http://klinikbox.sk/dite.php?page=clanky&ad=33&...
tu je celkom dobrá tabulka.
Ale z mojej skúsenosti viem, že každé dieťa je iné a nie každé je tabulkové a dokonca ak vynechá niektorý stupeň vývoja, neznamená to nič zlé.
Najmladšiemu synovi vždy všetko trvalo dlhšie, ale o to rýchlejšie sa to naučil.
http://www.najnakup.sk/Porovnaj_knihy-rodicovst...
mne sa osvedčila táto kniha, je tam všetko pekne vysvetlené aj rady ako dieťaťu pomocť.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelicefo
25. júl 2011

Milujem takéto tabuľkové mamičky 🙄 Veď každé dieťa je iné,a nie vždy ide presne podľa tabuľky 😉 žiadne stresy 😉

traktor
25. júl 2011

necitaj knizky, neriad sa tabulkami..riad sa srdcom 😉 ..mas krasne, zdrave dietatko, tak ho neporovnavaj, kazde dietatko je ine...chodis na poradne, ak sa ti nieco nezda, kludne sa opytaj lekarky, ta ta urcite ukludni..

aero
26. júl 2011

neboj sa nič , za chvíľu ti zatlieska .... 😉

maruschka
26. júl 2011

Som presvedčená, že je zasa skvelé v inom smere - napríklad vnímanie okolia, práca s hlavičkou, nožičkami, alebo iné...Netreba sa stresovať, ono každé dieťa je iné a inak reaguje na výchovu, vývoj, atď. Ak si myslíš, že nepracuje s ručičkami, že ich ešte nezapája, skús s ním cvičiť, nútiť ho, používať ich..určite by bolo dobré, prebrať to na poradni, ako radí traktor...Časom prídeš na to, že každé bábätko a dieťatko šliape tú svoju cestičku od narodenia podľa svojho a nie podľa toho, čo kto radí a čo kto napísal 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 Je to určite malá šikuľka 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵

lucia20
3. aug 2011

ja mam tri deti, tri dievcata a kazda, ale kazda je uplne ina, kazda je inak zamerana, aj ked druha a tretia vyzeraju, ze maju rovnake povahy a zaujmy v tomto veku, ale kazda sa inak vyvija. nasa posledna oproti inym detom napr. zaostava v pohybe, lebo mala vaznu operaciu, co ju cca dva mesiace obmedzovalo v pohybe a presne tie nam teraz chybaju, ale zase oproti inym detom bola velmi sikovna po rozumovej stranke. velmi rychlo vedela vselico ukazovat, uci sa rychlo a to, ze ju nozky neposluchaju, no co, hlavne ze s nimi hybe a su zdrave. to ze bude chodit o mesiac dva neskor ako moje prve ma vobec netrapi. moja prva v OSMOM!!!!! mesaici sama chodila. druah sa to naucila az cca v 14tich a tretia bude mat rok a vie chodit len popri nabytku a za ruky. kazde dieta ine.