Už neviem čo s ním, stále veľmi silno škrípe zubami, bojím sa, ze si zlomí zúbky.. Dá sa niečo s tým robiť?
@diana20
Ahoj presne tento problem mame vyse s rocnou dcerou len ona to robi hoci kedy ale u nas dudel zabera zatial ale hrozny zvuk. Som zvedava co ti holky poradia. A nejdu mu zubky alebo stolicky?! Lebo ja uz neviem comu to mam pripisovat.
@celiaticka určite mu idu nejaké ale je to hrozný zvuk a ničí to zuby..
Presne viem co to je lebo nasa to spravy tak ze az mi idu vlasy dupkom. Mala ma ciastocne stolicku vonku ale robi to hlavne ked chodi som si vsimla. Inak co u nas pomaha odputat pozornost a vzdy jej strcim dudel do ust. Ale dufat musime ze to nebudu robit lebo strasne dvosledky to ma ked to robi co bude mat cely zivot
ahoj ja mam manzela ktory strasne skripe zubami cely zivot samozrejme rodicia to podcenili a nic s tym nerobili a on si myslel ze je to normalne a ze sa s tym aJ tak neda nic robit vola sa to bruxizmus a uplne mu to znicilo cely chrup ma 37 rokov a uvazujeme ze si da uplne vybrat uz cely chrup ktory mu zostal...takze v 40 tke bude mat uz protezu asi...sposobuje to stres nervozita strach alebo potlacovane sukromne problemy tak to nenechajte urcite tak a chodte s nim hned rovno ku zubarovi moj muz teraz na nete kupuje take dlahy na zuby ale uz je to aj tak neskoro lebo to pouziva len nejake 4 roky asi mal to pouzivat na noc proste od zaciatku!a treba zistit aj pricinu preco ma 10 rocny chlapec taky stres mozno by nebolo od veci zajst aj za detskym psychologom pri takom malom dietati nikdy nevies moze zazivat sikanu ani o tom nemusite veidiet alebo nan ho v skole moc tlacia s vysledkami psychologovi by sa mohol lahsie zdoverit ako vam lebo sa moze za to hanbit. Ale urcite kupte dlahu na zuby na spanie a to hned ak nechcete aby prisiel o cely chrup, my kupujeme na fight. cz su tam aj detske aj lacne aj drahe su to original dlahy na box hokej a sport ale pouzivaju sa aj na taketo ucely muz si s tym uz uplne zvykol spavat. Su to cesi tak postovne je drahsie ale my objedname vzdy viac kusov potom sa to oplati lebo ani ta dlaha moc dlho nevydrzi ak ma muz moc tazke obdobie v praci rozhryze ju aj za dva tyzdne. tak my objednavame aj 10 kusov rovno. na nasich strankach som to nikde nevedela najst.
Shoj, aj moj syncek to robil cca dva-tri mesiace, potom ho to preslo...neupozornuj ho, lebo to bude este natruc robit😀aspon ten moj to tak robil😀jeho to prestane bavit, neboj😉zubky si nevylame, iba objavil "zabavku"😀
Tiez to moj robil a po par tyzdnoch ho to preslo. I ked nie som zastanca dudlika, vtedy som mu ho strcila, alebo nieco co moze zut, aby neskripal.