Zaujímalo by ma, či sú tu nejaké deti, ktoré začali neskôr reagovať na svoje meno? Totižto má 10 mesiacov a reakcia na meno je veľmi chabá, skoro žiadna. Je nejaký zaručený spôsob, ako ho to “naučiť” ? Bolo obdobie, kedy reagoval hneď no teraz akoby prestal.
Sluch má v poriadku, akonáhle započuje pesničku, ktorú pozná hľadá zdroj zvuku. Reaguje na zvukové hračky atď.
@stellarstar začínam mať ten pocit 🤦🏻♀️ jednoducho rezignoval, môžem cely deň na neho volať. Neviem či mu môj hlas lezie na mozog alebo čo 😀
Tiež by ma to zaujímalo. Už som o takom dieťati počula a bolo v poriadku, no z mojej skúsenosti to nie je dobré znamenie...
@thereisabear preco?
No môj tiež v 10mesiacoch extra nereagoval na meno, dokonca aj keď bol starší (cca po roku) obcas sa otočil, ale keď sme boli vonku a zavolala som naňho tak má mal na saláme a išiel si svoje 🤷♀️ teraz má tri a je v poriadku, rozpráva, rozumie, ukazuje, proste normálne trojročné decko.
@thereisabear no zas nerobme hororové scenáre lebo nebudem spať další rok. Napreduje ako má, pomaly už chodí, vníma všetko, je šikovný na svoj vek čo potvrdila aj pediatrička
@helcanw takže zjavne flegmatici.. má to asi potom po otcovi, ten ma na saláme aj keď nemá mať 😀
Tak ak inak napreduje ako má, opakuje, rozvíja sa, snaží sa komunikovať, tak to nemusíš riešiť 🙂
Asi nemá rád svoje meno 😁