10-mesačný nereaguje na meno

10. aug 2023

Zaujímalo by ma, či sú tu nejaké deti, ktoré začali neskôr reagovať na svoje meno? Totižto má 10 mesiacov a reakcia na meno je veľmi chabá, skoro žiadna. Je nejaký zaručený spôsob, ako ho to “naučiť” ? Bolo obdobie, kedy reagoval hneď no teraz akoby prestal.
Sluch má v poriadku, akonáhle započuje pesničku, ktorú pozná hľadá zdroj zvuku. Reaguje na zvukové hračky atď.

stellarstar
10. aug 2023

Asi nemá rád svoje meno 😁

autor
10. aug 2023

@stellarstar začínam mať ten pocit 🤦🏻‍♀️ jednoducho rezignoval, môžem cely deň na neho volať. Neviem či mu môj hlas lezie na mozog alebo čo 😀

thereisabear
10. aug 2023

Tiež by ma to zaujímalo. Už som o takom dieťati počula a bolo v poriadku, no z mojej skúsenosti to nie je dobré znamenie...

elisabella
10. aug 2023

@thereisabear preco?

helcanw
10. aug 2023

No môj tiež v 10mesiacoch extra nereagoval na meno, dokonca aj keď bol starší (cca po roku) obcas sa otočil, ale keď sme boli vonku a zavolala som naňho tak má mal na saláme a išiel si svoje 🤷‍♀️ teraz má tri a je v poriadku, rozpráva, rozumie, ukazuje, proste normálne trojročné decko.

autor
10. aug 2023

@thereisabear no zas nerobme hororové scenáre lebo nebudem spať další rok. Napreduje ako má, pomaly už chodí, vníma všetko, je šikovný na svoj vek čo potvrdila aj pediatrička

autor
10. aug 2023

@helcanw takže zjavne flegmatici.. má to asi potom po otcovi, ten ma na saláme aj keď nemá mať 😀

thereisabear
10. aug 2023

Tak ak inak napreduje ako má, opakuje, rozvíja sa, snaží sa komunikovať, tak to nemusíš riešiť 🙂