10 mesačné dieťa sa mi dusí jedlom. Čo mám robiť?

lubka77
29. dec 2011

nieje schopna prehltnut ine, ako kasickovite jedlo, ak, tak zje 1-2 lyzicky a to je cela jej strava.drobucke kusky ju privedu az k vracaniu, doktorky mi nevedia poradit

sisaha
29. dec 2011

tak mixuj do hladka..v com je problem? ved ma iba 10 mesiacov..moja ma 2,5 roka a tiez mi velke kusy nezje.. Chyba je ta, ze vsetci chceme mat hned z babatiek hotovych ludi...oni sa to vsak najprv musia vsetko naucit a kazdy jeden potrebuje na to svoj cas.

katrinka8
29. dec 2011

Ja by som skusila asi len pockat a davat dalej kasicky - a obcas skusit kusky. Asi si s nimi nevie este poradit, musi si to trenovat po troske. Neboj sa, ona sa nauci, len zrejme potrebuje cas 😉 Chce to "konsku" davku trpezlivosti, nam sa dcerka tiez dlho ucila papat kusky a viac ako 2 lyzicky. Jediny liek bol trpezlivost - doteraz ju bohate porebujeme, co sa je stravy tyka 😀

trnka77
29. dec 2011

presne ako hovorí @sisaha...všetko má svoj čas,každé dieťa je iné,postupne jej začni jedlo pasírovať(cez sitko) a neskôr krájať...môj má teraz 1 rok a občas aj jemu vadia väčšie kúsky 🙂 🙂

moni
29. dec 2011

My sme mixovali do 14.mesiacov, aj mini kusocek jedla jej vyvolal zvracanie 😝 jedneho dna to preslo; a momentalne zas pre zmenu nezje hladke pyre 😅

jankako
29. dec 2011

asi ste jej dlho mixovali.mala to aj kámoškyna malá.dlho jedla mixované,neskoro jej zúbky narástli,ale zúbky nie sú až také doležité pre papanie kúskov stravy.treba pomaly skúšať,byť neoblomná,aj ked to nie je jednoduché dívať sa ako mi dieťa napína z jedla.jednoducho sa to musí naučiť pohrýzť.ona bola staršia ako 10 mes.a stále jedla len mixované.akosi sa to ale naučila pekne žuvkať.paličku hrýzla,ale na inú stravu akoby bola lenivá pohrýzť.

lenka311
29. dec 2011

Mixuj, netráp sa tým... Skús jej dať občas do ruky rohlík, alebo piškótu, ale to čo jej dávaš Ty na lyžičke vždy mixuj, postupne Ti to prestane robiť..
Viem že aj mne sa dlho s jedlom drhla, tiaž ma to vtedy trápilo a teraz si už ani neviem spomenúť kedy to prestala robiť, tuším okolo roka....
Väčšinou to robia kojené deti - nevedia akosi prehĺtať, tak do dvoch troch mesiacov sa to naučí, neboj...
Kamarátkina malá má teraz rok a pol a naťahuje ju úplne pri každom jedle, aj mixovanom, pýta len prsník... Z tohoto pohľadu ste na tom ešte výborne... len daj malinkej čas.. 😉

slnieckokati
29. dec 2011

my budeme mat o par tyzdnov rok a este stale mixujem. asi pred mesiacom som skusila prestat mixovat a tiez ju napinalo, vypluvala. po tyzdni prestala papat uplne, tak som zacala opat mixovat a zase nam chuti..no co uz, vsak sa to raz nauci, ma este casu dost 🙂

matkokrtko
29. dec 2011

Súhlasím s dievčatami. Ja som malému tiež všetko mixovala. A po čase začal sám odmietať kašovitú stravu a prešiel na kúsky. Všetko chce len čas. Držím palce. 🙂

vanessm
29. dec 2011

Chce mixované, tak nech papá mixované. Neboj, určite nebude v troch rokoch jesť stále mixované, ale 10 mesiacov je ešte malinké, poznám aj 1,5 ročné, ktoré stále papá mixované

anjelicek26
29. dec 2011

Kludne este mixuj, pasiruj, kusky jej nedavaj drobne - ale velke, do ruky, nech si odhryza, reguluje to sama, ved vie, kedy ju napne a kedy nie.

A skontroluj, ci nema mala v hrdle polypy, ale to by doky hadam videla.

macamac
29. dec 2011

tak tak-ako píše väčšina-mixuj a netráp sa 🙂
10 mes. je málo, má čas, naučí sa,neboj, na svojej svadbe nebude jesť mixované 😉
ja som to nejak nesledovala-a ani neriešila, ale myslím,že som mixovala viac ako do roka
nepozeraj na to, čo druhé deti, neporovnávaj
tvoje je tvoje-a vo všetkom iné,jedinečné 😉
tak si nerob zbytočne vrásky 🙂 😎

evka4
29. dec 2011

@lubka77 mixuj, kym si to dieta vyzaduje. ja doteraz este vacsinou mixujem, sice by mala moja dcerka podla neviemakych tabuliek uz davno jest kusky, ale co uz...pre mna je dolezitejsie, ze ju pri jedle nenapina a ze ma v zaludku nieco ine ako mlieko...kusky sice zjest vie, ale trva to vecnost... tak jej budem mixovat dokedy bude treba. ved nepoznam ziadne dieta, ktore by vo vyssom veku jedlo mixovane jedlo...kazde dieta je ine, jedno dozreje na prehltanie a prezuvanie kuskov skor, ine neskor...

zuzimia
29. dec 2011

Tak toto isté máme aj my, ale neriešim to -v tomto sa uplne prisposobim dietatu a nic nesilim.. Nebudem nútiť dieťa vracať, ked viem, ze kusky to presne vyvolaju. Mame dost casu a urcite sa jedného dna pusti aj do hryzenia jedla, nielen hraciek... Aj starsej som dlho mixovala a postupne zacala hryzt a problem nebol.

martina_uk
29. dec 2011

Kľudne mixuj, naša mala tiež ked mala 10 nevedela co s kuskami ale ona ich neprehltla ale vyplula( doteraz co nevie pokuskat tak vypluje, co sa mi paci lebo ked objavi nieco na zemi tak to maximalne ozuzle a vypluje,má skoro 13 mesiacov) nepomixovane jedla začala až vtedy ked nám začala ujedat z tanierov, ked sme jedli mi tak si pytala a ukazovali sme jej že treba kusat a od vtedy jej to ide. Nič neboj ona sa to naučí ;)

kvetinqa
29. dec 2011

Moj maly ma 13 mesiacov a ked si dovolim mu dat nieco, co nie je rozmixovane, tak mam problem. Zje mi tri lyzicky a potom ho to prestane bavit a vykasle sa mi na jedlo. Uz nemixujem uplne do hladka, co sa da, roztlacim vidlickou, ale tiez mi kusky odmieta a napina ho... Neries ine deti a riad sa svojim, ved nebude jest mixovane donekonecna..

mirkita
29. dec 2011

no my to mame nejak opacne - krpec nam pekne papal kusky hadam od 8. mesiaca alebo aj skor a nikdy sa nedusil - ohryzaval jabcko, rohlik...a to mal len 4 predne zuby....ale tesne pred prvym rokom zacal vypluvat kusky...ked mu dam jablko tak mozem sledovat jeho trasu po byte - len nachadzam kopky vypluteho jablcka...neviem ci to je tym ze sa mu tlacia dalsie zubky a chce len kusat bez toho aby papal alebo proste zrazu ho prestalo bavit jest kusky...ja som mu od 7 mesiacov nemixovala, len pucila a postupne nechavala vacsie kusky...
teraz to sledujem ...nieketore dni su OK a ine horsie...len dufam ze nebude uplne vsetko vypluvat..jogurt a kasovite zje v pohode...aj polievky ...ale ine pluje 😒

mirkave
29. dec 2011

rovnaky problem sme mali od malinka so simonkou ☹ zo vsetkeho ju napinalo a ak mala co i len kulilincek niecoho,tak v momente slo vsetko prudom von ☹ .dokonca som musela jogurty cez sitko pretlacat.lekari nic nezistili,vsetko ok.v com bol problem?nevieme.bolo hrozne krmit malinku a mat nachystany po ruke kybel a uterak........ 😢 jedenie bolo u nas ako mucenie ☹ napinalo a vracala aj z pomixovanych veci......v skolke sme na to pre istotu upozornili ucitelky.samozrejme sa to vekom zlepsilo,ale su to hrozne spomienky 😢

ollski
29. dec 2011

u nas sme mixovali do 3,5 r ☹ 😔 vracal zo vsetkeho kde boli hoc malicke hrudky...tiez nam nic nezistili, doteraz sa velmi trapime s jedenim, lebo zje len par vyvolenych veci.....no nase pani ucitelky v skolke pre to zial pochopenie nemaju 😢 , uz nastastie od prazdnim nemixujeme nic, no musim davat velky pozor kolko toho a aky kus mu dam, aby nase krmenie-trapenie nevyslo nazmar 😝 drzim palce, aby to netrvalo az takto sialene dlho!!!

adamnina
30. dec 2011

Ja si tiež myslím, že to chce iba čas a trpezlivosť. Pri synovi sme sa trápili do 2,5 roka, až som mala obavu, že čo bude, ak pôjde do škôlky. Bol "slabý" papáč, no ak ak som ho chcela nanútiť, tak mi to aj tak nakoniec vyvracal. Tak som to potom nechala tak a naučil sa sám. Pomaly, ale nakoniec spapal všetko. Aj teraz, keď čítam, že niektoré bábätká, čo papajú, naša Nina mi zatiaľ nespapá nič, čo má aj len maličkú hrčku, hneď ju napína, tak všetko mixujem do hladka, poprípade ešte presitkujem a hotovo. Držím palce 🙂.

danu
30. dec 2011

@lubka77 skus sa pozriet do tem, na ktore ti dala link hajanka