10 mesačné dieťa nechce spať

lisa33
13. dec 2017

Ahojte,poprosila by som o radu mamicky,Co s tym maju skusenost,zu som skusala vsetko.moja 10 mesačná dcera sa pred 2 mesiacmi rozhodla Ze jednoducho nebude spat.kazdy den chodi az okolo 10,niekedy 11 spat... ako nahle Ju Polozim lahnut Distance,,hystericky zachvat " a neprestane Pokial Ju nezoberiem...unavena je totalen,als tvari sa Ze nie..Mlieko v postielke nepomaha,vynechali SME aj 2.Spanok pocas dna-nepomaha.jedine Co zabera je Ze Ju zoberiem povozit sa v Aute a Celkom opatrne Prelozim z vajicka do postele...ak sa mi to nepodari opatrne,tak smolu...ale to tiez nemozem Robit kazdy den...spi Len ca 2 hodiny pred obedom....cize unavena je...posledne dni zacina tieto sceny Robit aj pri obednajsom spanku...je to naozaj boj..myslela som najprv Ze je to Len faza,ale ono je to coraz horsie

rheuska
13. dec 2017

Možno je to paradoxne vynechaný spánok. Potom je už veľmi unavená aby zaspala. Inak nám na spánok pomohlo nosenie v šatke. Samozrejme prsník no a spíme spolu. Dcérka je strašne kontaktná. Skúšala si lahnúť spolu s ňou? Inak všetky rady odborníkov hovoria o rituáloch a pravidelnosti.

emma12345
13. dec 2017

Niekde som citala ze su typy deti, ktore zaspia pri hojdavom pohybe a potrebuju ho. Hacka, hojdacie kreslo s nou na hrudi, kocik, manduca... moznosti je viac, ale poznam viacerych co uspavaju v aute. Plus v aute je ten biely sum motora, do ktoreho sa zapocuva a aj to jej pomoze na nic nemysliet, ukludnit sa a zaspat.

stormie
13. dec 2017

2 hodiny pred obedom? Co by som ja dala za 2 hodiny akehokolvek spanku pocas dna - Moja 10 mesacna spavala cez den 2x20 minut denne, ani o minutu viac, vecer sme si s manzelom losovali kto ju pojde uspat lebo to bolo hodinove rodeo, v noci spala 11 hodin s dvomi prestavkami na mlieko...

lisa33
autor
14. dec 2017

ano skusala som si s nou lahnut,ale to ju nezaujima...ono ide o to,ze ona nechce v ziadnom pripade ani len lezat,len sa hrat a uz ked pada od unavy...tak aj tak nebude ani panovy spat.

ivuska027
14. dec 2017

@lisa33 tak ju nenut spat, len lezat, resp byt v posteli. Na tom trvaj. Zhasni a chod prec. Nepises, ci ma zavretu postel, ci otvorenu, ci spi s vami, ci vo vlastnej posteli, izbe, to su tiez dolezite veci. Inak, tiez si myslim, ze jej prešvihnete spanie. Ovela skor by mala ist do postele a to ju naucit. Dieta bude robit len to, co mu dovolite. Nic ine. Dieta nevie, co ma robit, tak robiu hocico. Kym ho to vy nenaucite, nema sa to odkial naucit. Dolezite su u deti ritualy a treba na nich trvat. To moze trvat aj mesiace, ale nesmiete ustupit. Inak najde medzeru na manipulaciu a uz neurobis nic.

karmen118
14. dec 2017

Nám nastal rovnaký problém, včera mala dcérka zrovna 10 mesiacov, ale už týždeň - dva je uspávanie horror. Tiež nepomáha s ňou si ľahnúť.
Ak nie je v izbe sama, tak sa ani nepokúša zaspať, chodí v postieľke alebo sedí, poprípade hľadá polohu - asi všetky prvky jogy vystrieda, plače, včera už revala ako tur a bola skoro hodinu neutíšiteľná.
To, čo predtým zaberalo, zababušenie pod perinu, pustenie melódií na spanie, chytila nám prst, do druhej ruky mojkáčik a pomaly zaspala - teraz neexistuje - spať len na perine a nevie, čo so sebou. Poloha ležmo neprípustná, kým sama neodpadne.
Napadlo ma, či ju už nedávam spať, keď je už príliš unavená, vtedy vraj deti už majú problém zaspať, ale už vyše mesiace nedáva skoro žiadne známe signály, že je čas na spanie, Takže ju začínam viac sledovať a odnes ju idem skúšať dávať spať po cca 3,5h tak, že je v izbe sama, na perine, len jej pustím tie melódie, uistím ju že som neďaleko, dám pusu a idem preč z izby, ale nechám jej otvorené dvere. Keď zaspí, tak ju chodím zakryť dekou a privriem ich. Doobeda ešte ako tak zaspí bez plaču, poobede a na večer to býva horšie, takže som zvedavá, či moja nová taktika zaberie - v kočíku na prechádzke mi už nespáva, čo je škoda 😖

klaudiaden
14. dec 2017

@karmen118 môže to byť kľudne spôsobné aj tým, že je proste už tak unavená, že ani zaspať nevie. No ty musíš vedieť, či ju až natoľko unavíš. Najlepšie detičky zaspávajú po teplom kúpeli - neskúšala si?

karmen118
14. dec 2017

@klaudiaden áno, aj mňa to napadlo, že je moc unavená už aj na zaspanie. Pretým viac dávala najavo, že chce spať, šúchala si oči, hrala sa s vláskami, dosť zívala, vešala sa na mňa, ostávala plačlivá - no teraz sa jej prerezávajú zúbky, takže je plačlivá stále, aj furt na mne visí. Oči si už nezvykne šúchať, s vláskami sa hrá už hocikedy, kedže jej podrástli a jej sa to páči. A čo som si všimla, tak zíva už len trošku pred večerným spaním a po zobudení.

U nás teplý kúpeľ nehrozí, dcérka má ľahšiu formu atopického ekzému a viac jej vyhovuje rýchla sprcha. Po kúpaní vo vaničke bývala nervózna a nevedela zaspať, asi ju svrbela koža ☹

Teraz zrovna po tretej som ju dala zase spať, po 3,5h, ostalo ticho možno už zaspala, asi som konečne trafila tú dobu, kedy ju dať spať - dúfam 😅, uvidíme o pár dní, či to bude takto fungovať.

barborasebastian
14. dec 2017

Naša tiež nevie zaspať pokiaľ je moc unavená, takže podla mňa je tiež unavená a od únavy vymysla a nechce spať. Aj dnes vstala 6.15 potom si zdriemla na cecku asi o deviatej na 40min a zaspala mi až teraz ale bola unavená už od jednej, lenže moja chyba mala som povinnosti ktoré som musela spraviť a už to išlo dolu vodou stále plakala a pýtala sa na ruky ani cecik nechcela ani jest ani nič... No dala som ju konečne do nosiča a sadla na fit loptu do 10min spinkala a teraz pri nej ležím a oddychujem tiež. Mne to srdce trhá keď dieťa plače, a toto si myslím ze už je malej zúfalstvo od únavy. Skus si nájsť niečo čo ju u spinka keď vidíš prejavy ,, malej,, únavy u nás je to suchanie si oči alebo sa začne chytať za uši a ľahne si na plyšaka... Nenechaj ju vyplakat ja si myslím ze to dieťaťu viac ubližuje aj tak mu tým nedokážeš že to má prestať robiť lebo ono ti nevie povedať co ho trápi, ty asi nekojis tak ako ju upokojiť ti neporadím nám zaberá prso na 100%...tak skus jej urobiť mliečko a hladkať ju v posteli, neviem naša spi s nami v posteli neviem ako to máš ty zariadené. Ale ja ju zvyknem dat do postele a hladkať ju po zadku krúživými pohybmi to ma rada. Skúšaj co ma rada, a aj my chodíme spinkať o desiatej skôr mi nezaspí.🙂 držím palce.

tami2014
14. dec 2017

Nas, ked mal 10mes, zaspaval na prsniku a musel byt zapnuty fen. Fen som vypla, az ked som si lahla k nemu.

gabrielka450
14. dec 2017

pravidelnosť od narodenia vo vsetkom, v spani, jedení, v vstávani....vo všetkom
ja som od malička šla ako na "hodinky"....teaz nemam problem...7 hodin vecer dieta sa pyta samo kupat a a potom vie ze ide spinkat..

siska53
14. dec 2017

@lisa33 nasa sesterka bola takr nespave dieta. Cez den bez spanku,v noci do 1hore a o 6vstala cula. Doteraz a to uz je dospela,jz taka hyperaktivna,akurat uz dlhsie spava. Ale jej tetke stacia 4hodiny spanku. Kazdy ma inu potrebu,deti nevynimajuc. Skus jej to nejak upravit tak,abyten doobedny bol viac poobedny,niekedy je dieta preunavene,ako to ja volam,vtedy nevie zaspat.