Ahojte baby poradte mi , syncek nechce sediet v kociku ani ked ideme na prechadzku , place... ak ked mu tam dam hracky jeho to nezaujima on chce ist na ruky a tak ho vlacim na rukach celu cestu a kocik tlacim :( neze by mi doma posluchal stale je na rukach cely den, ale vzdy ked som snim isla von tak pekne sedel a pozeral ,, a teraz mame dr meste tak musim cestovat a uz ho nevladzem nosit a natahovat sa snim cely den,, maly ste aj vy taky problem ?co by nanho take platilo?
😊vitaj v klube. Vyrastie z toho. Moj zacina chodit, tak sedi len vtedy, ked ma co vyzierat 😀😁😂tak nosim tie kukuricne chrumky a piskoty. A chodime len nevyhnutne trasy. Zaujimave ale je, ze v trojkolke vydrzi aj hodinu. Kruti tam riaditkami a pozera po svete.
ja som tomu hovorila ze nasa ma alergiu na kociar na sedacku v aute proste na vsetko kde musela sediet a byt priputana🙂 ma teraz 26 mesiacov a trocha sa to zlepsuje ale ziadny extremny rozdiel ... pevne nervy prajem ...
áno, mala, ja som ju otočila odomňa, aby videla pred seba, dala jej na tácku chrumky a zrazu žiaden problém
ja som to mala u oboch detí 🙂 u nás fungovalo jedine jedenie, teda chrumky, alebo rožtek a tým sa zabavil. hračky ani nič nepodobné ich v kočíku nezaujímalo..
@kvetinka0099 U nás od narodenia ani kočík, ani manduca, ani autosedačka ani jedálenská stolička a ani na ruky. Pri všetkom neskutočný vresk. Jedine rožok.
@kvetinka0099 - a ide v smere jazdy alebo proti? Mne ešte napadlo, skús ho pripútať len tak "napolovicu", že iba cez nožičky, že proste bude mať voľné ruky, ak sa dá. Nevypadne, ale bude mať voľný pohyb. Možno aj to mu vadí, že tam musí byť pripútaný. Treba skúšať. Alebo kúpiť manducu či iný ergo nosič a tak nosiť, ak ovšem aj tam bude chcieť byť. Veľa zdaru prajem, chce to veľa trpezlivosti, čo je nie vždy jednoduché 😉 Držím päste.
@kvetinka0099 Nuž ked si ho naučila na nosenie, tak ťažko ti teraz bude sedieť v kočíku. Moj tiež zo začiatku plakal, ale ja som ho nikdy z kočíka nevyberala ako niektoré mamičky, ale nechala som ho nech si trochu poplače. Čuduj sa svete, po pár dnoch prestal plakať a v kočíku sa vozil až do 3 rokov v pohode a rád. Ja chodím veľmi veľa a daleko peši, takže u nás sa to inak ani nedalo, jednoducho musel sedieť a hotovo. Ked vedel chodiť, samozrejme som ho nechala aj pobehať, ale bol naučený, že kočík je náš spoločník stále. Možno by ti pomohla šatka alebo nosič, ked je teda naučený nosiť sa. Alebo potom len odúčacia metoda, porevať v kočíku, ked ideš k doktorke autobusom, holt bude sedieť a revať, no čo nebude ani prvý ani posledný. Zvykne si, len ty to musíš pár dní vydržať. Držím palce.
Ja mám tiež kamošku ,,opicu,, furt to vláčila do 2 rokov na rukách non stop, len čo mala natiahla chapadla a mrnkla ,,hopi,, tak ju brala...Samozrejme nič nestihala, variť, prať, upratovať ...verila s deckom na rukách 😒 Ale to je asi taký extrém...
Ja som nosila v šatke len do cca 3-4 mesiacov a nie pravidelne. A uprimne kočik som zase rada využila - neviem si predstaviť nakupy s nosicom a deckom v nom a potom tie tašky nosiť v rukách a decko pred sebou, tak mi naozaj nešibušká. Postup je jednoduchý - bud to malemu dopraješ a povieš si, že ved nech si to užije. Ak ti to už vadí tak proste ho z kočika nevyberaj a nechaj ho nech si aj pomrnčí, proste ponos ho v inom čase ked budeš chcieť, vladať. Proste ak nevladzeš tak šmitec , hotovo - pomrnčí pár dní a potom pochopí - to nosenie je zvyk, ako sa malý naučil tak sa aj odučí.
@katrinka8 oproti mne je ale mu to aj prehodim,ked mu dam rozok alebo hoci co on je kludni len ked papa richlo to zje a zase plac 🙂 on je taky od mala furt len plakal ,ale teraz to viac pocitujem na kolko je uz tazky vazi 10 kg a ruky a chrbat si nec itim. 24 hod okolo neho . Na nic nemam cas, aj som to skusala nechat plakat ale on neprestal cely bol cerveni az sa dusi.
@kvetinka0099 a pozera sa smerom dopredu? Lebo nas tak okolo toho 11.m.a dcerka tiez tak nejak zacali plakavat,no tam pomohlo pretocenie vanicky do smeru jazdy. Uz sa im nechcelo pozerat na mamu.
A syn zvykol chrumat (a my s nim) nesolene chrumky,to ked bolo najhorsie.. S tym sa zabavil a vydrzal.