10 mesačná dcéra je ako vymenená

10. máj 2022

Baby z môjho 10m doteraz úžasného nonstop usmiateho veselého dievčatka , ktoré sa vedelo pohrať aj samé a plakalo.minimalne je uz 2 týždeň ukricane , večne uplakane dieťa. Cele dní ma záchvaty plaču ked sa vzdialim ,sem tam ok ,je ako predtým ale zrázu prepne a začne sa dožadovať na ruky,lozi za mnou všade s hysterickym plačom az dokým ju nedám na ruky a ptm prso.spava cez deň málo ( predtým aj 2h doobeda) budí sa s plačom večer... Baby môžu toto robiť zuby? Ci zuby a separacna úzkosť dokopy?

Ja uz som zúfalá, viem že je to obdobie,no kedy sa uz skonči?

Stále som snou, snažím sa byť pri nej, nechávam vyplakať ,iba sem tam keď ozaj nemám čas a chcem dokončiť veci.. no u ma to nebaví.. mam pocit ze jej ide visc zubov naraz ked je takáto.. môžu to byť príznaky?

autor
10. máj 2022

Predtým bola slniečko, vôbec neplakala a teraz cele dni ma záchvaty hysterickeho plaču.proste niečo jej je. Vyžaduje si ma, dokým ju nevezmem ja na ruky plače. Zaspáva na prsu a odložiť ju do postieľky neexistuje, hysterický plač je na svete zas. Musí zalomit úplne aby som ju mohla preložiť. Pro prvých dvoch zuboch bola nervna ale nie az takto, bruško ju určite neboli.

autor
10. máj 2022

A začala aj odmietať jesť prikrmy.. doteraz ukážkovo jedla a zrazu pár lyžičiek a reeeeeev 😣

gelifil
10. máj 2022

nie je nahodou po ockovani?

autor
10. máj 2022

@gelifil nie nič, ale zacalo to dva týždne dozadu a potom ten druhý týždeň ( minulý) mala.aj hnačky asi 4 dni.. myslela som ze ide o virózu lebo aj mne bolo zle týždeň. Inak je v Pohode, hra sa , stvornozkuje blaboce , plná energie ako predtým,len tie záchvaty...

tehotna40
10. máj 2022

Ahoj, tie hnačky môže mať zo zúbkov a co popisuješ je isto separacna úzkosť, asi to naozaj prišlo naraz. Prajem veľa trpezlivosti

tiika
10. máj 2022

Moja (12 m) nedávno tiež zmenila správanie, chcela byt stále na rukách, cez deň i v noci, keď sa zobudila, hrozne plakala, nedala sa nijako utíšiť, hojdala som sa s ňou, dala prsko, ale keď som ju prekladala do postele, zobudila sa a cele sme išli od znova. Zaspala asi až od únavy, na mne na hrudi.
Mala teplotu a bolo vidno, že ma bolesti, ráno bola ešte ako tak, no predpoludním a zvyšok dňa hrôza. Vôbec nejedla čele dni, ani lyžičku, iba MM a začala zas slintat.
myslím, že to mohli byt zúbky. Ma už 10, ale toto sme nezažili. Skúšali sme gély, olejceky, panadol, no zabrali až capiky (napriek strachu to išlo v pohode). Dávali sme 2-3 cez deň a bola ako vymenená. Stavy prešli, zatiaľ sme zúbky nenašli, ale vraj sa aj ďasná nalievajú a to boli.

tiika
10. máj 2022

A keď plače, keď nie si pri nej, nemusí to byt úzkosť. Akurát je jej asi zle, ma bolesti a lepšie, kludnejsie, či v bezpečí sa cíti u teba, preto chce byt stále s tebou.

andreatytler
11. máj 2022

Len vydrz. Podla mna su to hlavne zuby, kedze ani jest nechce ale aj ta separacna uzkost, alebo nejaky vyvojovy skok. V prvych dvoch rokoch tie deti prechadzaju obrovskymi zmenami. U nas to trvalo vzdy okolo 5 tyzdnov.

autor
11. máj 2022

Ďakujem baby, čo iné ostáva nez počkať no. Dnes ráno zas, najskôr slniečko no uz ako ide na nu únava len na ruky lebo inak rev. Ani jesť ani nič.. no uz je na prsu a zaspáva. Ďasná sa mi zdajú červené opuchnuté aj hore a aj dolné 3jky obe..tak uvidíme. Ale ked plače uz vie hovoriť aspoň ,,mama,, 😀 takže aspoň nejaké pozitívum