1,5-ročné dieťa nerozpráva

19. nov 2023

Zdravim mamičky chcem sa poradiť mám rok a pól staré dieťa no veľa nerozpráva.Ked aj niečo povie záleží akú ma náladu nezopakuje to hneď.Kazdy len do mňa hučí že mala nič nevie hovoriť lebo sa jej nevenujem čo nieje pravda povie len baba tata mama vava kde nie …Som niekedy už z toho aj smutná depresívna keď každý len do mňa hučí že dcéra nič nevie.Kazde dieťa je iné alebo som nejaká na nič neviem

majamat
20. nov 2023

1?5r dieta este vobec nemusi vediet rozpravat.
moja dcera okolo roka vedela napodobnovat zvieratka, ale teda len ked mala naladu. ked nemala, co bolo vacsinou, tak soms nou nepohla.
asi v 19m zrazu z nicoho nic zacala vsetko opakovat.
no napr synovec, zachvilu 4r, dlho nerozpravala, kd uz zacala, velmi komolil slova. teraz mu este stale zle rozumiet, aj ked sa mierne zlepsil.
dokonca on ked chce, slovo zopakuje pekne, ale dalej ho uz hovori zas posvojom.

petamich
20. nov 2023

1.5 rocne? 🙂 tak nas maly zhodou okolnosti je velmi sikovny, co sa vyvoja reci tyka ale teda v 1.5 roku mal par aktivnych slov a nie rozpravat

chrumka333
20. nov 2023

Môj starší do 2 r vedel pár slov a potom akoby zo dňa na deň začal rozprávať celé vety a teraz rozpráva či treba,či netreba.ono sa im to v hlavickach ukladá,aj keď sa zdá, že nie 🙂 a keď príde ich čas tak to zuzitkuju. Môj mladší bude mať o mesiac 2 r a tiež iba pár slov a keby mi niekto povie to čo tebe tak 🖕 pretože ja viem, že je šikovný, úžasný, všetkému rozumie a je to len otázka času ❤️

maryetta
20. nov 2023

Kto kazdy?
Mam 3 deti. Prvy ledva rozpraval ked mal 4 roky (a to som sa mu venovala najviac)
Dcerka ako 2rocna uz rozpravala vsetko. Vedela pesnicky/basnicky.
Treti zacal rozpravat-zacal ked mal 2roky. Teraz mal 3 a uz mu to ide celkom ok. Uz zacal aj r/š …

majamat
20. nov 2023

@chrumka333 no veru, aj moja zacala tak zrazu v tych 19m. mi to bolo az smeisne, akos me sa jedno rano zobudili a zrazu vsetko,a leze komplet vsetko po mne zopakovala. este aj komplikovane slova sa snazila zopakovat a dobre ich skomolila. 😀

kacena4
20. nov 2023

a pozna citoslovcia? ham, bac, mnam, hav, mnau.... aj to su slova takze rozprava nie kazdy je vyrecny... drz sa pravidla " nie je o com" ked bude zacne... drzim palceky