1,5 ročné dieťa Marek má leukémiu. Darujete mu krv?

pestikova
10. mar 2011

Ďalšie informácie
PROSBA O MODLITBY
Synovi mojej kamaratky diagnostikovali leukemiu a bude potrebovat transplantaciu krvotvornych buniek (inac povedane - kostnej drene) takze takto prosim vsetkych nech tuto udalost daju zdielat. Chlapček má len 1,5 roka :(
Pomôcť môžte tak,že mu darujete krv, ale aj modlitbou.Preto vás prosím spojme sa a modlime sa za jeho uzdravenie.

PS: pre tých čo sa rozhodlii nám pomôcť. Ak pôjdete na transfuzku tak povedzte, ze chcete darovať krvotvorné bunky pre Mareka Novackeho r.c. 090826/7712
Všetkým ďakujeme.PS:je to s facebook

latvia
10. mar 2011

@pestikova na ptransplantaciu ale musi mat urcity typ krvi, nie? nie iba krvnu skupinu zhodnu 😕
tymto mozeme aj vyzvat ludi, aby sa zaregistrovali do registra darcov kostnej drene a krvotvornych buniek v BA, stoji to cloveka len chvilka casu a jedna ampulka krvi z ktorej sa zisti ci je pre niekoho kostna dren vhodna na transplantaciu 🙂 takto sa zvysi sanca viacerym chorym ludom ktori nenajdu darcu medzi pribuznymi....
tak sup sup 😉

lenka3007
10. mar 2011

@pestikova Dala som zdielať, viac pomocť nemožem. Držím palčeky malinkému a rodičom...

katqa991
13. mar 2011

chcela by som darovat krv ☹

olienka12
17. mar 2011

@latvia nie neide o krv ako taku ide o krvotvorne bunky znamesie je to kostna dren. V dnesnej dobe sa tie bunky ziskavaju viac z krvy pomocou krvinkoveho separatora. Pri tomto darovani nerozhoduje krvna skupina ide o HLA – antigény (Human Leucocyte Antigens) ktore sa musia zhodovat.
info o darovani je tu http://www.nadacialeukemie.sk/darcovstvo-preco-...
a vela informacii je na FB
http://www.facebook.com/#!/home.php?sk=group_15...

latvia
18. mar 2011

@olienka12 ja viem, som v registri darcov 😉 z uvodneho prispevku mi nejak vychadzalo ze chcu aby ludia darovali krv, preto som sa pytala 😅 lebo na transfuzke mozu max tak odobrat vzorku krvi, dat vysetrit HLA a pokial sa nezhoduje tak ziaden odber netreba robit..

olienka12
18. mar 2011

@latvia ano presne o to ide 🙂 o registraciu do regista a odber vzorky

latvia
18. mar 2011

@olienka12 dufam ze sa prida vela ludi, je to len jedna ampulka krvi 🙂 kolko ludi a deti by malo sancu na rychlu a uspesnu transpantaciu keby sa pocet darcov zvysil ☹

olienka12
18. mar 2011

@latvia v PO posledne 2 tyzdne chodi denne cca 40ludi, aj v inych mestach.. register sa uz zdvojnasobil,tak dufam,ze sa najde vhodny darca aj pre Mareka

latvia
18. mar 2011

@olienka12 parada 😵 dufam taktiez 🙂