1,5 ročná odplienkovaná dcéra sa počas choroby začala pocikávať

mariannah81
26. sep 2014

moja 1,5 ročná dcéra doteraz pekne cikala do nočníka, sama sa pýtala. Na noc máme ešte plienku, ale zriedka je pocikaná. Teraz je chorá - dostala antibiotiká a začala sa mi pocikávať. Dnes dokonca ani nereagovala na to, že má mokré tepláky. Upraví sa to časom samo? Alebo budeme musieť začať celou procedúrou odznova? Stretli ste sa niekto s tým? Ďakujem

kata13
26. sep 2014

urcite sa to upravi, aspon u nas to tak bolo. a dokonca ked mala 40 teploty a len lezala, tak som jej dala sama plienku. potrebovala som aby vela pila a najmenej ma trapilo v tom case ci sa prave pyta alebo nie. hned ako presli teploty sme dali plienku prec a netrvalo dlho, bolo vsetko ako predtym 😉

kaktusik007
26. sep 2014

@mariannah81 hlavne jej nedaj opat plienku, a nehres -- iba pekne vysvetluj... to sa proste niekedy stava, ze vplyvom choroby sa deti opat zacnu pocikavat..... nehovorim ze ju mas chvalit, nehovorim ze jej nemas povedat ze toto sa nerobi a mat pri tom zvrastene celo, ale to je asi tak vsetko -- ziadne vacsie kriky, ci vycitky....

mariannah81
autor
26. sep 2014

@kaktusik007 No ta dúfam, že sa to časom upraví. Lebo teraz na jeseň neviem ako by som ju odúčala od plienky - vonku je už chladno.

mirkapal
26. sep 2014

Urcite sa to upravi, je este malicka a ked je teraz chora, je to ine, ako ked je v poriadku. Zase zacne pekne cikat. Ja som prvu dcerku zacala oducat hned po novom roku... neviem, preco by sa to nedalo aj na jesen, ved doma je teplo 🙂

tatanka1
26. sep 2014

@mariannah81 moja dcerka ked bola chora sa mi pocikavala v noci az do 6 rokov a dokonca ked bola nachladena aj cez den sa jej obcas stala nehoda. dievcata su jedhoducho na to citlive a niektore viac a ine menej. netreba robit ani paniku ani sa hnevat. ked bude v poriadku opat to prejde.

siska53
26. sep 2014

@mariannah81 mna odplienkovali ako 1,5r.,ale pocas choroby mi mama plienku davala. Tiez som sa vtedy pocikavala. Po chorobe sa to u mna upravilo. Ako to bude u vas,neviem...

Pozri..moja sa rozhodla,ked mala 25m,ze plienku nechce a 3m.sme boli na tom 50:50,ale na kakanie sa uz pytala do nocnika. Prisiel uraz zubov,prestala sa pytat,potom bola dovolenka a nic. Nepyta sa,nereaguje..len raz za cas.. Takze my zacneme od zaciatku...

Podla toho sudim,ze zavisi od dietatka,ako je pripravene. Po chorobe jej vysvetli,ze kedze uz je zdrava,nemusi sa uz liecit,moze sa opat pytat na nocnik. Mozno to pochopi..

siska53
26. sep 2014

@mariannah81 moj sa prave oducil takto na prelome septembra/oktobra.. Dovtredy mu to nedochadzalo. Len fostal dermatitidu,musel behat nahy (kurili sme) a do 3dnoch sa to podarilo. Konecne mu docvakli (mal 2,5r.)..
(verim,ze aj nasej to konecne dojde a bude sa uz uplne pytat).

Neboj,upravi sa to..nas 4,5r.ma obcas tiez nehodu-vynimocne,zvacsa na dovolenke,ked je tolko zaujimavych veci na skumanie,ze nema.cas,a potom ledva dobehne a teda obcas mu trosku ujde...a pocas choroby sa aj on pocikal v noci,vtedy dokonca 2xpo sebe.