1,5 ročná dcérka je strašne bojazlivá. Čo robiť?

veronikanellka
3. aug 2012

Dobry den chcela by som sa vas opytat mam 1 a pol rocnu dcerku a uz asi 3 mesiace sa vsetkoho velmi boji ci auta,motorky,ludi,niekedy aj zvukov teraz sa to trosku zmiernilo ale niekedy to je moc.boli sme si dnes sadnut v pizzerii ale museli sme odist velmi sa bala casnika strasny zachvat placu chytila... a nedala sa utisit pokial sme neodisli.niekto mi vravel ze tym si musi prejist ale uz to trva pridlho podla mna.vopred Vam velmi pekne dakujem. ☹

vinifred
3. aug 2012

.môj sa začal báť teraz a to má 5..zvonov vo veži,pískajúceho vlaku,škrekot papagájov,psov ,pavúkov,bála som sa,aj čo urobí kino..zapcháva si uši,nerobí mu dobre hlasný zvuk,trase sa...doteraz to bol taký všadebol,všetkochytko..mám pocit,či to nie je náhle uvedomovanie sa,neskoršie mi dospieva,tak dúfam,že to prejde.. 😝

ematko29
4. aug 2012

moja druhá dcerka má už 3 roky.Auž presttáva byť bojazlivá.tiež asi od roka bola strašny bojko všetkého sa bála ,ja som to poripisovala jej povahe.najviac sa bála ludí.Ako ale rastie už ju to prechádza ateraz si už myslím,že je zrlá aj do škôlky.neboj ono to prejde aked nie uplne určite sa to aspoň zredukuje.

tinki
4. aug 2012

pridlho? veď má ešte len rok a pol..to je úplne v poriadku...v takej pizzérii je obyčajne hlučno na také dieťa..pre nás je to v poho, ale deti všetko vnímajú oveľa viac..Vydrž, keď narastie bude to lepšie..Niektoré deti sú nesmelé ešte aj na základnej škole..Choďte na ňu pomaly. Ak vieš, že sa niečoho bojí, tak tam nechoďte, ak dozreje, sama sa bude ťahať k deťom a potom sa pomaly prestane báť aj dospelých...Čím menej násilia, tým skôr to možno príde... 😉 🙂

dejnas
4. aug 2012

my sme síce (zatiaľ ?) ničím takým neprešli, obaja krpci sú odvážni až moc 😝 ale tiež si myslím, že tvoja dcérka je ešte maličká, začína viac vnímať svet okolo a má strach z nepoznaného... keď bola moja dcérka vo veku tej tvojej, veeeeľmi veľa sme komunikovali, tj ona sa na všetko pýtala "čo je toto?" a mne sa "huba nezavrela" celý deň...veľmi veľa som jej rozprávala... o všetkom možnom, o stromoch, o tráve, o autách, o ľuďoch, o zvieratkách, o domácnosti a pod... faaaakt veľa, vravela som, čo, kto robí a prečo to robí a pod.... ona počúvala... skús jej aj ty takto "vysvetľovať", nie v stave, keď sa bojí, ale keď je pokojná, len jej ukazuj, rozprávaj, nech pozerá a počúva.... uloží si do hlavičky a už to nebude také "neznáme"... asi to nezaberie ihneď, ale časom si začne uvedomovať, že sú to len "bežné" veci a ľudia okolo nás 😉
p.s. maličká je roztomilá

monka_m
4. aug 2012

Ahojky, aj náš to mal dosť dlho, potom to samé prešlo. Ale ako spomína dejnas aj náš sa stále vypytoval a stále sme mu rozprávali, všetko ho zaujímalo a postupne to upadlo. Teraz je až moc odvážny, chodí k cudzím ľuďom k stolu, rozpráva sa s nimi, podáva im ruky, je to také vtipné. Neboj samé to odzneje, ale určite ju do ničoho nenúťte, čo nechce, lebo sa to len zhorší. Náš má teraz 3 roky a minulý rok keď sme boli na dovolenke, bol taký bojazlivý, že nechcel ísť do mora, lebo sa ho bál, tým, že sa robili vlnky a hučalo. Nevystúpil mi ani z kočíka do piesku, no bolo to také zvláštne a tento rok už pobehoval v mori sám, samozrejme, tam kde dočiahol.

karamel
4. aug 2012

Nas sa bal aj vianocneho stromceka🙂))) Neboj sa, vyrastie z toho🙂

pingu1
4. aug 2012

posilni ju skolka