1,5 ročná dcérka chytá nervy

ralka
22. aug 2012

Ahojte maminy poprosim vas ktora mate skusenosti a viete mi poradit ako odnaucit dieta alebo ako mam zvladnut ked mala chyta nervy ked ju vyhresim ked robi nieco zle tak ona chyti nervy rucicku si strci do pusiny a jeduje sa alebo bucha po stene nabytku a inych veciach neviem ako ju odtoho odnaucit nechcem aby bola taka a nechcem aby mala vo vsetkom povoli preto vas prosim maminy s podobnymi skusenostami pomozte mi.

hradnapani
22. aug 2012

@ralka nenapisala si, kolko ma rokov...

mummy01
22. aug 2012

@ralka neviem ako je stara ale je to uplne normalne,zrejme obdobie vzdoru a chce to len trpezlivo vysvetlovat a cakat kym to prejde.Ja mam takeho syna,stale sa jeduje ale cim je starsi je aj mudrejsi a lepsi sa to.

lenka311
22. aug 2012

@ralka Neviem koľko má malá rôčkov, ak 2 a viac, pravdepodobne ide o prvé obdobie vzdoru....
Mne keď sa začne jedovať, robí sama sebe zle, väčšinou však kope mňa, tak ju nechám nech sa vybúri, hlavne tak aby si sama nejak viac neublížila /všetky ostré predmety z dosahu a pod... - ostré hrany..../, nechám ju vyjedovať, ona sa ukľudní a zase je dobrá....
Vieš spravidla to dieťa aj keď trucuje od nervov nebude samo sebe robiť natoľko zle aby si fakt vedome ublížilo /veď by ju to bolelo... chápeš? / Vydrž, druhé a tretie obdobie vzdoru je ešte horšie, vidím to na sestriných puberťákoch... 😉 😉 😉

ralka
autor
22. aug 2012

baby ospravedlnujem sa neuviedla som vek dcerky mala ma 1,5 roka neviem ci je to obdobie vdoru ale ma nervy a ja uz som hotova stoho hanbim sa ked som niekte a ona zacne nervacit a hucat ako keby ju rezali nieco strasne a taka bola dobra ked ju hresim ze nici nabytok steny a podobne zacne plakat a potom hned nervy a niekedy ked ju vyhresim a dam jej do zadku tak este viac spusti a potom viac kumne nechce ist vidim to aj ked mame nastevu normalne by mi snou aj odisla

lenka311
22. aug 2012

@ralka Ozo a pozri si toto video, možno pochopíš že to nie je ešte také hrozné.... 😎 😎 😎

https://www.youtube.com/watch?v=RW27vcQBNNM

Lebo fakt ak je v období prvého vzdoru len na Tebe skúša čo môže spraviť preto aby dosiahla to čo chce ona, nie ty. Vlastne je to obdobie zvané čo maminka vydrží.... 🙂 🙂 🙂
Ešte keď nám povedia že nás nenávidia a chcú aby sme zomreli ako to minule zhlásila segre jej 15ročná puberťáčka, lebo ju nechcela pustiť na chatu na dva dni, tak si na toto obdobie spomenieme s úsmevom, že ako bolo dobre... 😎 😎
Inak na tom videu - mne už malá urobila niečo podobné v Lídli, len našťastie nič pritom nerozbila... Chcela naložiť do košíka všetky rybičky a nedala si vysvetliť že jedny nám stačia, 50 by už bolo moc 😀 😀 😀 - Ti poviem najradšej by som sa v ri.. videla, celá predajňa sa na mňa otáčala že čo to mám za decko.... - čo už...
Oni si ale fakt vedome nublížia natoľko aby si spravili fakt že zle rozbili hlavu a podobne, toto je skôr už vec náhody, preto všetko načom by sa mohla zraniť nechtiac preč... vydrž... 😉

lenka311
22. aug 2012

@ralka 1,5roka? Môže aj byť /toľko mala moja vtedy na tom nákupe čo som popisovala vyššie v tom Lídli/, len to je ešte v podstate dobré, bohužiaľ ešte to bude horšie okolo tých 2,5 - 4och.. Možno si to odsereš teraz a potom už bude dobre. Po zadku jej skús nedávať, radšej od nej odíď - predýchaj to... , bitkou nevyriešiš, bude biť aj ona Teba a deti... aj keď viem že ak už je toho moc ruka ujde... 😉 😉

ralka
autor
22. aug 2012

@lenka311 no idem si pozriet video a poviem ti ze moja dcerka mi robi presne toto iste v obchode berie vsetko bezhlavo a ked jej to nedovolim zacne sa hadzat o zem a revat a hanba vysita no neskutocne a toto iste mi spravila pred panelakom chcela stale chodit sama po schodoch horu dolu a ked som ju zobrala tak zacala nervacit a tie mamicky sa na mna kukali a hanbila som sa normalne som sa cervenala

ralka
autor
22. aug 2012

@lenka311 tak to ano ruka mi ujde lebo to sa neda ona si stale vynucuje svoje a nepocka ani chvilu ked to nedostane hned rev a ev no dufam ze to coskoro prejde a nebude to tolko trvat lebo sa zblaznim

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka311
22. aug 2012

@ralka Mne má momentálne hnačky, vracia a horúčku, vodu jej dávam striekačkou a poviem Ti, že sa jeduje, kope a hovorím si tak, radšej nech je zdravá a jeduje sa ako takto keď vidím ako jej je zle...
No a neboj, nezblázniš sa ak sa dá, daj ju mužovi, babke a choď na nákupy či kávu s kamoškou.... proste vypni. Všetko prejde... Napr ja keď som už niekedy na prášky, tak keď zaspí pozerám sa aká je krásna a dobrá, keď už búva a hlavne nevinná...., oni sú také nevinné a zlaté keď spia no nie 😀 😀 😀 - čerti malí.... 😎 😎 😎

ralka
autor
22. aug 2012

@lenka311 jaj no tak to ti nezavidim veru lebo moja ked ma len teplotu tak uz ma to boli radcej by som ju mala ja prajeme skore uzdraveniea veru deticky su krasne a nevinne aj ja rada pozeram na malu ked spinka vtedy by som ju najradcej zjedla.

lenka311
22. aug 2012

@ralka Hm, a to sme sa dnes mali vrátiť z dovolenky /pozri fotky/, musela som ísť domov po piatich dňoch.... ale pohoda, hlavne nech vyzdravie... aj teraz sa jeduje... 😉
Trochu pookriala, stavia drevenné puzzle a furt ma volá nech jej pomôžem, keď tam prídem, tak ma pošle preč, že ona sama a takto dokolečka... 😉 - včera takto k večeru tiež pookriala... len ráno všetko nanovo, horúčka, vracanie, hnačka.... piť ani jesť ani bohovi, ale teraz je zase lepšie, snáď sa to zase ráno nevráti... ☹
Takže toľko k téme obdobie vzdoru... No fakt buďme radi že máme zdravé deti a živé, aj keď moc divé 😀 😀 😀 - hlavne zdravé a teraz nemyslím nejakú infekciu čo má malá ale skutočne choré deti... samozrejme
Takže pevné nervy... Puberta ako taká je ešte horšia... väčšinou...

cerez
22. aug 2012

Máte obdobie vzdoru. Keď príde na ňu vzdor, urobte všetko preto aby si neublížila, najlepšie ju dať na koberec. V žiadnom prípade nekričať, lebo v nej umocníte vzdor. Dcérka si danú situáciu neuvedomuje. Zostať pokojná a ak môžem poradiť, buďte blízko a dajte sa bokom. Vy aby ste videli, ale sama dcérka nebude mať v tú chvíľu diváka.

nela82
22. aug 2012

@ralka v prvom rade-take male dieta sa nebije 😉Nedava sa na zadok 😖

Mna zaujima ako moze tak male dieta nicit nabytok... 😨
Je v obdobi vzdoru-skusa hranice...co moze a co nie.No mozno jej idu aj zubky-stolicky-vela trpezlivosti prajem.

gubcikova
22. aug 2012

moja zatína zuby a vrčí

lenka311
22. aug 2012

@ralka Tvoju tému zatienila táto dnešná téma - https://www.modrykonik.sk/forum/o-tehotenstve/asi-som-tehotna-nasi-ma-zabiju-kolko-stoji-potrat/ 😎 😎 😎
No a ak si ju prečítaš... no nie je nám ešte dobre aj s tým ich obdobím vzdoru... ?
Malá mi už navečer ožila.... dúfam že to nezakríknem. Aj pila, aj jedla a fuurt že sa jedovala.... Stavali sme zase puzzle no iné nervičky pri tom chytala... mama pomôž, mama nechaj, ja sama... 😀 😀 😀 😀 pritom ma mlátila po ruke, strkala do mňa, keď jej to samej nešlo trieskala rukou o posteľ... ale hlavne že už jej je lepšie 😉
Proste oni sa jedujú ale nejak si neublížia, veď by ich to bolelo, no nie?

katren
22. aug 2012

@nela82 tak neviem ako ty, ale ja som dala na zadok....skusa hranice, ale co je vela, to je vela......samozrejme v prvom rade je dohovaranie, upozornenie...nasa uz vie, ze ked to na treti krat nepomoze, mama sa postavi a ak ani to nepomaha, tak jej strelim.....ale samozrejme nie celou silou....Misko ma teraz obdobie, ze vsetko hadze na zem....tiez je v prvom rade dohovaranie, vysvetlovanie, upozornenie a ked nic, tak bud som sa na to dvihanie vykaslala a upratala to, alebo som "pleskla" po ruke.....
hranice si treba urcit, ved ani ty nemas nekonecnu trpezlivost....ci??? 😅 😉

sofia2801
22. aug 2012

Moja ma tiez rok a pol a mame toto iste:D hneva sa aj nato ked jej normalne vysvetlim ze nemoze napr.stlacat vsetko na pc.hned jedy zdrapi ma a zacne brutal plakat.ja jej vzdy poviem ze ked chce plakat nech ide do izbicky a odidem.za minutu uteka za.mnou a lubi ma ako koná:D

lenaluci
23. aug 2012

moja malá ked spusti rev tak ja zacnem vysávat a o chvilku pribehne a smeje sa

andrejka1983
23. aug 2012

@ralka ahoj,poznam z mojho okolia tiež deti čo sa takto správaju...ale tu si u teba velmi cením to, že to chceš riešit a že ťa to trápi....pretože mnohe maminky sa tvária že sa nič nedeje, aj ked je divadlo na celu ulicu....a ano, pravdepodobne je to už príchod obdobia vzdoru, ono je to podobne ako s pubertou, u niekoho pride skor, u niekoho neskor a u niekoho vobec 🙂 ono musiš si len tým prejst,ako každý...ak zatina past a robí zle napr.v obchode tak skus do obchodu chodit vždy s niekym a ked bude zlá, ten druhý ju okamžite vyvedie von...samozrejme že jej treba neustale dohovárat a aj capnut ak treba,ale ak robi cirkus vonku počkala by som ked pridete domov a potom to riešila.....ja som to zatial nezažila ale mne ked mala začina vystrkovat rožky, tak ju chytim za ručku a silnejšie stlačim a už vie kolka bije a nepustim ju,ak to nezabera tak ideme domov, ci sme na ihrisku alebo niekde vonku,proste nebudeš posluchat ty mna, nebudem ani ja teba...a ide sa domov 😉

nela82
23. aug 2012

@katren no nazvat tak male dieta nervakom...to uz je sila 😖 🤐
So mnou bola v porodnici mlada mamicka,ktora od prveho dna hovorila svojmu synovi,ze je nervačisko... 😔

Niekedy mam pocit,ze niektore matky by chceli deti dokonale...bez placu-kriku-aby robili len to co sa od nich ziada...To nech si radsej kupia babiku a na baterky 😅
Z babiky vyberu baterie a maju pokoj... 😉

ralka
autor
23. aug 2012

@nela82 no ona zas nabytky nenici ja som to zas tak doslovne nemyslela ale napriklad jeduje sa strci si rucicky do pusinky a potom take uslintane pochyta steny,taha zaclony s nervov,alebo sa hra s dverami a ked ju vyhresim ze to nesmie a poviem jej to peknym slovom tak zacne kricat jedovat sa chyti dvere capne snimy a povie bac a uz je vybavene viem ze vela je aj natom to ze ked sme u svokry ta jej dovoli vsetko necha ju hrat sa s dverami trieskat snimy ona povie ze vsak je mala ale nevidi ze potom to robi aj doma ze tam to mala dovolene tak skusa to aj doma ale preboha dnesnej tazkej dobe si clovek nasetri peniaze a popreraba si tak si to chce aj sanovat .Velakrat je ma obdobie ze je dobra ked jej poviem nieco pekne posluchne aj ked jej poviem aby zahodila papiekim do kosa pekne ide zahodi potom si zatapuska lebo sme ju tak ucili a tesi sa len akurat tieto jej obdobia nieco chce dosiahnut a ked to nema zacne hned jedovanim a robenim zleho.

nela82
23. aug 2012

@ralka musis si v prvom rade uvedomit,ze je to male dieta 😉 Väcsinou to robia vsetky deti 😉 Rucicky si dava do pusy-je uplne normalne...moj ma 2 roky a tiez si este obcas dava rucicky do pusy a viem ze to nerobi z nervov..Ona si este neuvedomuje ze tie rucky ma zoslintane a ze ak sa dotkne steny-ostane fliacik 😅 Jest jej davaj len pri stole-po pripade v detskej stolicke na krmenie-potom rucky umyt a mas po probleme.
Raz som citala clanok o tom,ako sa miminy stazuju na popisane steny ceruzkami..no nie dieta ale rodic zlyhal.Rodic ma mat na ociach dieta s ceruzkou-cize pisat len za stolom a nemat tie ceruzky na mieste,kde dieta samo dociahne 😉 To som uviedla ako priklad...

Musis si uvedomit,ze je mala a patri to k detstvu.Uvidis casom-vyrastie a mozno pridu ovela tazsie obdobia..co bude treba riesit.

Velmi by som ju na tvojom mieste nehresila-moze to robit naschval...

rose1988
23. aug 2012

Moja dcéra ma síce ešte len 14 mes no je taká nerváčka dlho, no postupne sa to zhoršuje, niekedy to je lepšie niekedy horšie, no rozhodne sa pokúša si vidupať vždy svoje. Vacsinou ked to na nu príde tak sa ju pokusam ignorovat. Napr. ked che viliesť na stôl a samozrejme sa jej to parkrat uz podarilo no a ked jej to teraz zakazem chyta nervy zacne krutit hlavou a hodi sa ozem, vyzera to dost zle. Neviem, co budem robit ak mi to spravý aj vonku. Dufam ze ju to prejde aj ked sa vravi ze ozajstne obdobie vzdoru pride kolo 24 mesiaca tak ja neviem vtedy co uz bude robit. Nechapem preco su niektoré deti take, nikdy som jej nedovolila skakat mi po hlave no jasne ze som ju zboznovala a aj ju zboznujem a asi to vyuziva 🙂

xxx123
23. aug 2012

@ralka ahoj mam 18 mesacneho a tiez mu zacalo toto obdobie. No zacalo skor, ale prisiel na to, ze sa da aj hadzat veci na zem, trieskat atd... Predtym len reval a jedoval sa. Zacalo to tym, ked som mu nedovolila a raz chyti predmet do ruk a smaril ho o zem. Tym som ho vyhresila a kolotoc zacal... Zmenila som taktiku. Zacne sa jedovat, najskor mu vysvetlim, ukazem co by sa stalo, ak to nepochopi a chce stale zacne hadzat veci na zem, tak v tichosti bez slov mu zoberiem vec a odlozim, v tej chvili zoberem vsetko rozbitne z jeho dosahu. Mna dokonca zacne hryzt, tak ho od seba odsuniem a v tichosti od neho odidem, pomaha to. Ked ma ide tahat za vlasy alebo stipat, chytim mu pevne ruky aby snimi nemohol hybat a v tichosti mu poviem nech ma pusti... Toto pomaha. Cim viac zvysujem hlas, capem po zadku nema ziadny efekt. Ked takto reagujem tak vzdy prestane, ked ho chyti rapel vonku, v obchode, tak mu vzdy poviem pozri ako sa ta teta alebo ujo na teba pozera..., este ani raz sa nestalo ze by sa dany ujo, teta neprihovorila, vtedy behom sekundy prestane a ide sa dalej po nakupoch. Teraz je obdobie vzdoru, pokial mozem vyhoviem, pokial nie vysvetlim, nechcem mu tiez v nom zabijat pevnu volu, ktora je pre zivot velmi dolezita. Krik, bitka nic neriesia, ony vedia ze nas tym mozu vyhecovat, ale ked budes v klude tak ju to prejde...

xxx123
23. aug 2012

@ralka aj moj robi napriek s dverami, vsimla som si u neho, he ked nema obecenstvo a nereagujem tak to necha tak, ano capne este 2,3 x , ale potom to uz necha tak a hlada nove taktiky ako nas s muzom zasa vyprovokovat, lebo sa zalubne na tom baviii. Cim viac budes na tom nervacit a napoomenuvat, tym viac ju to bude bavit.

aries24
23. aug 2012

ja mam 20 mesacneho syna u ktoreho obdobie vzdoru vypuklo velmi skoro,citam tu vase prispevky,lebo akurat som chcela pisat na tuto temu,ale vsetko co tu pisete unho nefunguje,skusala som po dobrom po zlom,ale nic nepomaha.ked nedostane co chce,alebo mu nedovolim urobit co chce zacne revat,hryzt ma,skriabe, trha mi vlasy no hroza.Je mu jedno ci sme doma,alebo vonku urobi to zakazdym,ked nie je po jeho.Rozbija hracky,niekto tu pisal ako moze take male dieta rozbijat nabytok,ale ja viem ze moze,sice rozbil len detsku stolicku,ale predsa rozbil,clovek by ani neveril kolko sily ma take male dieta.Uz neviem co mam robit,a ked to bude cim dalej horsie tak sa asi zblaznim.Ked mozete poradte.

romannasport
29. máj 2013

@lenka311 no ja radsej od malej odidem neham ju v postielke viburit a potom sa ulkudni dakedy by som jej naozaj jednu picla po zadkz ale to este podla mna horsie ja neviem ci to vsetky deti su take ale je to otras to ziape celeeeee dni den-noc ja som nevispata potom nervozna unavena ako moj muz si mysli ze si vymyslam ze som niekde urobila chybu ja neviem co snou najrdsej by bola keby bolo po jej

romannasport
29. máj 2013

@aries24 to mas dobre moja ta doma este ako tak ale najlepsie viciti ked ideme vonku kym neprejdeme dalej ako za dom je kludna a ako nahla sme dalej heeh to je rev ziapot atd ja si neviem predstavit dvojicky svoju malu milujem ale co je vela to je vela

inull5
29. máj 2013

ja sa zase chcem opýtať, moja dcéra má 2 roky a 3 mes a obdobie vzdoru nejak nebadám, príde to ešte? jasné že aj ona má dni že ja jej poviem nerob to a ona že ja to chcem, ale keď jej to vysvetlím tak proste nič, pochopí a ide si za niečím iným..raz sa mi stalo že dupotala nohami že niečo mi chcela pomáhať a ja som jej nedovolila..pri iných deťoch nemá problém, zahraje sa s kýmkoľvek, hračky požičia, aj si vypýta ak chce od iných ak chce, takže neviem či mám čakať ešte poriadny vzdor..