Ahojte,rada by som sa poradila s niekym kto ma podobnu skusenost.Moje 1,5 mesacne dieta kope nas,ucitelky v jasliach aj deti a zabava sa na tom.Vedeli by ste mi poradit ako reagovat pri tak malom dietati aby pochopila ze sa to nerobi a prestala to robit?Dakujem
Vysvetľovať, vysvetľovať a ešte raz vysvetľovať stále dookola, že sa to nesmie, zobrať za ručičku, postaviť bokom, dôrazne pohroziť prstom.
Povedať, že vás to bolí, príp. môžeš zahrať "divadielko", ako veľmi ťa kopanec zabolel, akože sa rozplakať a pod. No a čakať, kým dieťa pochopí...
Mu struhnem po plienke. Neboj sa, ma rozum na to, aby sa na tom zabaval, tak ma rozum aj na to, aby pochopil, ze sa to nesmie. Aj moj ma 1,5
mesacne ci rocne?
@safranca15 jasne rocne,som sa sekla.
vysvetlovat a vysvetlovat popripade ked vies ze kope chytit nozky a povedat ze sa to nesmie ze to boli...
Moja prostredná to robila, v podobnom veku. Snažila som sa vystihnúť, kedy chcela kopnúť, chytila jej nohu a povedala, že nepustím, kým s tým neprestane. Občas sa až tak rozohnala, že pri tom stratila rovnováhu a sadla si pri tom 😀. A hučala som do nej, že doma sa nebijeme, nekopeme a že to nedovolím ani jej. Vážny pohľad, aby vedela, že sa mi to nepáči, ale žiadny veľký krik - ono niekedy deti silou mocou chcú získať pozornosť takto a zistila, že tadiaľ cesta nevedie. Darmo sa jedovala, fučala, nepustila som. Keď sa trochu ukľudnila a skúšala znova, tak znova som jej chytila nohu. Zistila, že so mnou nevykýve, že tým nezaujme ani jej to nedovolíme .... a postupne prestala... 😉
Nemala som taky problém s drobami, teda ak počas bláznenia kopali, tak som sa prestala s nimi hrat a vysvetľovala som, ze ma to boli, je ale fakt, ze to nerobili cudzím. Robí to z trucu, alebo v rámci hry, alebo len tak?