Geodet v Lučenci

rony156
2. aug 2021

Ahojte 🙂 prosím vás viete mi poradiť geodéta v LC alebo okoli z ktorého neskrachujem ? :-/
Neskutočne vysoké ceny majú..

lucik194
2. aug 2021

@rony156 vysoke ceny? sorry ale ak nato dava peciatku ze sa zato zaruci, ...... co nameral.....
ked ti maliar namaluje izbu za 500 eur a nič nezaruci,
pohode zaplatis.....
geodet ak je v komore, musi mat skusky, ak je szco ruci majetkom...... stale sa vzdelava.....
ludia konecne si uvedomte ze je to sluzba ako kazda druha..... treba za nu zaplatit

rony156
autor
4. aug 2021

@lucik194 keď chce geodet za vymieranie 2 Árov 700€ tak myslím, že to už naozaj preháňa! A pritom 3 strany mame vymerané len jedna treba, tak mi tu nepíšte takéto veci. Nechcem to zadarmo ale odtiaľ potiaľ!

lucik194
4. aug 2021

@rony156 to ze mate zamerane 3 strany nic neznamena, moj muz by tiez neprebral meracku od niekoho a isiel zamerat len jednu stranu, pretoze nevie, ci sa na dotycneho moze spolahnut alebo nie..... v podstate ziaden geodet by neprebral meracku od ineho ked ho nepozna.....
plus zavisi od terenu, ci sa mu tam chyti gps alebo musi merat so strojom, kolko bodov bude vyhadzovat....

nepises co vsetko potrebujes zamerat - geometricky plan, adresny bod, vytycenie hranice pozemku, vytycenie stavby, zameranie skutocneho stavu, polohopis, vyskopis, zanesenie do technickej mapy.....
osobne by som si dala od nich urobit rozpis prac..... to ze je to maly pozemok neznamena ze budes malo platit, nie je priama umera ze cim vacsi pozemok tym viac platis.....

10 arovy pozemok na poli bude urcite lacnejsie geodetom zamerany ako 4 arovy niekde pri lese v kopci zarasteny.....

napr. len geometrak stoji v BA 300€ (vies sa dohodnut na 250€ s prizmurenim oci)

h2
4. aug 2021

@rony156 Čo myslíš pod pojmom "vymeranie"? A nejde o to, či sú 3 strany zamerané, ani o to, či preberie meranie iných geodetov. On ho musí overiť vlastným kontrolným meraním. A nie len tie 3 strany, ale aj celé okolie. Ďalej záleží na tom, čo konkrétne od neho chceš. Ak geometrický plán a parcela nemá založený list vlastníctva v registri C, musí prešetrovať právny stav. Bolo by dobré, keby si napísala, o čo presne sa jedná a ja Ti napíšem, či je tá cena adekvátna, alebo prehnaná. (Toto ináč vieš zistiť aj tým, že oslovíš viacero firiem a spýtaš sa na cenu.)

rony156
autor
4. aug 2021

@lucik194 z jednej strany je potok a z dalších 2 je verejná komunikácia. Takze neviem neviem či má čo premeriavať. Pýtam sa na radu na geodeta a nie na mudrovanie.
700€ je proste prehnaná cena a neverím že si to obyčajný človek môže dovoliť

rony156
autor
4. aug 2021

@h2 keby meria aj 4 strany tak 700€ je nehorázna suma, však to v okrese polka ľudí za mesiac toľko nezarobí. Ja som chcela kontakt na geodeta, toho som sa tu nedočkala

h2
4. aug 2021

@rony156 Som geodetka už 21 rokov. Keď som videla Tvoj príspevok, hneď som rozmýšľala, koho v Lučenci poznám. Bohužiaľ, nikoho. Takže ma mrzí, že som neporadila. Chcela som, aby si mi napísala, čo potrebuješ. Aj som poradila, aby si skúsila viacero firiem, aj zo širšieho okolia.

lucik194
4. aug 2021

ono kontakt na geodeta len sadnut a na nete pohladat, muz tiez nikoho odtial nepozna, pytala som sa ho....
kedze si stale nenapisala co vlastne potrebujes zmerat , nevieme Ti napisat ci suma 700€ je adekvatna alebo nie.....
muz je 20 rokov geodet takze urcite by vedel povedat ci je 700€ vela alebo malo za to co potrebujes.....

rony156
autor
4. aug 2021

@h2 už som na FB v skupine našla, dali mi kontakt na 4roch. Jeden Pan sem hneď aj prišiel. Takže to je všetko čo som chcela .

erinciatko
23. apr 2023

@rony156 mozem prosim vediet kto bol nakoniec ochotny a za dobru cenu? 🙏🏻 aktualne hladame niekoho na vyskopis. kludne moze byt odpoved aj do ip. dakujem krasne ☺️