V ktorej časti odporúčate kúpiť byt? A aké sú plusy a mínusy tohto mesta?
V Lučenci nikde.
A kvoli čomu sa tam chcete preťahovať? Nám tam býva rodina a nesťažujú sa, hlavne je nájsť si prácu. Jedna rodina chcela také tichšie prostredie, tak bývajú v Opatovej pri Lučenci, do práce - do Lučenca sa dostanú za pár minút.
@petronelag Opatová je inak časť mesta, nie že pri Lučenci. Bývajú mi tam rodičia, aj ja som tam bývala cca 25 rokov. No už ani táto časť nie je taká kľudná ako kedysi, spoje do centra sú horšie, menej časté.
Ono ani ja osobne sa nesťažujem vyslovene na LC, mám prácu, bývam na Rúbanisku I (ešte tá časť celkom ok). Ale vyhliadky do budúcna tu nevidím veľmi ružové. Už som spomínala, z akého dôvodu.
Odporúčala by som jednodňový výlet sem, na hlavnú ulicu, okolo galérky, kľudne aj tej Opatovej...
Už ani Rúbanisko nie je to čo bývalo, veľa mojich známych sa presťahovalo do Vidinej, Mikušoviec, Panických Draviec, mladšie ročníky oveľa ďalej prípadne mimo SVK
Na môj vkus je na tom z okolitých miest lepšie Fiľakovo aj Rimavská Sobota ak chceš bývať v meste
Ahoj. Byvala som v Lučenci na Rubanisku ale keď mam byt uprimna ide to tam dole vodou.
Veľmi som mala rada to mesto ale uz by som sa tam nevrátila kvôli našim spoluobcanom 😵💫 . Stačí sa prejsť okolo OC Galéria alebo ísť na večernú prechádzku do mesta. Problém je tam aj s pracou.
@brigitte93 to je podobné všade v okolitých mestách, jedine potom nechať mesto mestom a ísť na dedinu alebo úplne zmeniť lokalitu
No ja chcem byt keďže som sama žena, nejaký starý dom neprichádza do úvahy teda dediny moc nie, iba ak by tam boli byty. Ale zase mám auto, vodičák tak keby je byt v slušnej lokalite a je to dedina alebo to Fiľakovo napríklad nevadilo by mi to dochádzať za lekármi, službami. Nepotrebujem mhd.
Ešte záleží na tom, kde by si pracovala, potom by som sa rozhodovala na základe toho. Denne dochádzať toľké km ide aj do peňazí.
Lučenec je typické cigánske mesto plné fetakov. 😔
Mala som možnosť niekoľko krát navštíviť Lučenec a ďakujem neprosím.
Byt si kúp tam kde bude práca. Lebo načo ti bude lacný byt keď nebudeš mať prácu?
Ak si viete nájsť prácu v Lučenci, tak ideálne by bolo popozerať si volné byty a rozhodnúť sa či v meste alebo na Rúbanisku. Iste je Lučenec lepšie vybavený ako Fiľakovo a onedlho bude napojený aj na diaľnicu.
Keď som potrebovala vybrať rozlomenú osmičku, poslali ma do RS, deťom strojček na zuby v LC nikto, tiež RS, rôzne obrazutvorné vyšetrenia tiež RS, ďalšie veci Zv a BB, mamu prepustili po infarkte z nemocnice mala ísť za kardiológiu v LC ju poslali domov bez liekov, v RS hneď riešili, v LC vás objednajú o pol roka o trištvrte, všetky kamošky rodili RS či BŠ
Kto ako sa nato pozrie. Je to uhol pohľadu.
Určite keby som mala tú možnosť obzerám sa skôr niekde okolo Zv,BB,alebo na západ kvôli lepšej možnosti zamestnania,škôl a celkovo ..Ake každému vyhovuje niečo iné. Veľké možnosti v Lc nie sú..Ale sú celkovo aj horšie mestá ma Slovensku. My bývame viac ajo 20 rkkov ma Rubanisku a sme spokojní. Mám všetko blízko. Od obchodov ,poliklinika,pošta, lekárne skola ,škôlka pár metrov. Úplne blízko les,priehrada,kúpalisko,štadión aj park. Bývame neďaleko Stop Shopu ,bola tu roky Hyoenova a všetko máme po ruke. Nedám dopustiť hlavne pru deťoch bývanie Kto môže povedať,že má pár minút detskú lekárku,obvodných lekárov,poštu,školy,škôlky Nemôžem sťažovať vôbec. Nemáme ani feťákov a že v Lučenci sú..áno sú. A kde nie sú? Chodíme aj po iných mestách a bili sme takmer všade a všade sa nájdu aj bezdomovci aj fetaci..bohužiaľ to už je o systéme a politike NIKDY nebolo toto mesto dokonalé. Vždy bolo plné olaských rómov aj v čase mojej mladosti. Práveže teraz je oveľa menej. Ale nikdy som.sa necítila ani v mladosti nejako úplne nebezpečne. Je to i zvyku. .Určite taká Rs sobota je natom ďaleko horšie! Alebo Tornaľa mestečká kde zastal čas a úplná bieda a hladové doliny po Slovensku. Kebu som si msla teraz vybrať,nejdem do Lc ale človek niekedy nemá na výber. Ale viem,že nikdy by ma nik nedostal ano do malých mestečiek ako" Poutár"Detva,Hriňová,Krtíš.Tak toto je ro menšie xlp za mňa.
@cukroska Akurát som čítala skupinu Bratislava a tam sa tiež sťažujú na rôzne individuá, detto napríklad Galanta, Šala každý ma niečo proti, myslím že dnes fakt tých bezdomovcov, feťákov, divných ľudí a aj cigáňov nájdeš všade. Tak Veľký Krtíš, Poltár, to je pánu bohu za chrbtom, RS, Tornaľa, Hnúšťa hladové doliny. Hriňová tiež pánu Bohu za chrbtom, Detva za mňa celkom ok, ale ceny bytov veľmi drahé na to, že extra práca tam nie je a treba dochádzať do Zvolena za prácou a je to skôr dedina ako mesto a Romov je tam tiež požehnane.
Doteraz si kde bývala? Byt či RD? Celé mesto ide dolu vodou ja by som tam nešla