Ako sa býva v Lučenci?

24. aug 2024

V ktorej časti odporúčate kúpiť byt? A aké sú plusy a mínusy tohto mesta?

katica06
24. aug 2024

Doteraz si kde bývala? Byt či RD? Celé mesto ide dolu vodou ja by som tam nešla

huxy
24. aug 2024

@katica06 bohužiaľ musím súhlasiť. A to som rodená lučenčanka a mám toto mesto rada, bývam tu. Ide to tu dolu vodou, asi aj kvôli vedeniu mesta, neprispôsobivým občanom... 🤷🏼‍♀️

3009
24. aug 2024

V Lučenci nikde.

petronelag
24. aug 2024

A kvoli čomu sa tam chcete preťahovať? Nám tam býva rodina a nesťažujú sa, hlavne je nájsť si prácu. Jedna rodina chcela také tichšie prostredie, tak bývajú v Opatovej pri Lučenci, do práce - do Lučenca sa dostanú za pár minút.

huxy
24. aug 2024

@petronelag Opatová je inak časť mesta, nie že pri Lučenci. Bývajú mi tam rodičia, aj ja som tam bývala cca 25 rokov. No už ani táto časť nie je taká kľudná ako kedysi, spoje do centra sú horšie, menej časté.
Ono ani ja osobne sa nesťažujem vyslovene na LC, mám prácu, bývam na Rúbanisku I (ešte tá časť celkom ok). Ale vyhliadky do budúcna tu nevidím veľmi ružové. Už som spomínala, z akého dôvodu.
Odporúčala by som jednodňový výlet sem, na hlavnú ulicu, okolo galérky, kľudne aj tej Opatovej...

katica06
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katica06
24. aug 2024

Už ani Rúbanisko nie je to čo bývalo, veľa mojich známych sa presťahovalo do Vidinej, Mikušoviec, Panických Draviec, mladšie ročníky oveľa ďalej prípadne mimo SVK

autor
24. aug 2024

@katica06
@huxy ach jaj... Takúto situáciu máš aj pod Tatrami, aj na Záhorí, aj na východnom Slovensku. Kde má potom ísť bývať človek čo nemá prácu kde zarobí 3000 eur a nemôže si zobrať hypotéku 200 000 eur na byt v Bratislave? Keď všade inde rovnaký problém. 😞

katica06
24. aug 2024

Na môj vkus je na tom z okolitých miest lepšie Fiľakovo aj Rimavská Sobota ak chceš bývať v meste

huxy
24. aug 2024

@katica06 tak neviem či zrovna Fiľakovo je na tom ovela lepšie ako LC 🤔

katica06
24. aug 2024

@huxy čo sa týka kvality ciest a výsky trávy/buriny na verejných priestranstvách podľa mňa áno

huxy
24. aug 2024

@katica06 tak to zas je príliš málo dôvodov na to, aby som sa napríklad tam chcela sťahovať. Ale zas každý má iné preferencie. A aj tie cesty, no tiež to nie je tam všade ukážkové 🤷🏼‍♀️

brigitte93
24. aug 2024

Ahoj. Byvala som v Lučenci na Rubanisku ale keď mam byt uprimna ide to tam dole vodou.
Veľmi som mala rada to mesto ale uz by som sa tam nevrátila kvôli našim spoluobcanom 😵‍💫 . Stačí sa prejsť okolo OC Galéria alebo ísť na večernú prechádzku do mesta. Problém je tam aj s pracou.

katica06
24. aug 2024

@brigitte93 to je podobné všade v okolitých mestách, jedine potom nechať mesto mestom a ísť na dedinu alebo úplne zmeniť lokalitu

autor
25. aug 2024

No ja chcem byt keďže som sama žena, nejaký starý dom neprichádza do úvahy teda dediny moc nie, iba ak by tam boli byty. Ale zase mám auto, vodičák tak keby je byt v slušnej lokalite a je to dedina alebo to Fiľakovo napríklad nevadilo by mi to dochádzať za lekármi, službami. Nepotrebujem mhd.

huxy
25. aug 2024

Ešte záleží na tom, kde by si pracovala, potom by som sa rozhodovala na základe toho. Denne dochádzať toľké km ide aj do peňazí.

ankare
25. aug 2024

Lučenec je typické cigánske mesto plné fetakov. 😔

bosorkabb
25. aug 2024

Mala som možnosť niekoľko krát navštíviť Lučenec a ďakujem neprosím.
Byt si kúp tam kde bude práca. Lebo načo ti bude lacný byt keď nebudeš mať prácu?

huxy
25. aug 2024

@ankare tak tých cigáňov je už všade dosť požehnane, kdekoľvek sa pohneš.

petronelag
25. aug 2024

Ak si viete nájsť prácu v Lučenci, tak ideálne by bolo popozerať si volné byty a rozhodnúť sa či v meste alebo na Rúbanisku. Iste je Lučenec lepšie vybavený ako Fiľakovo a onedlho bude napojený aj na diaľnicu.

ankare
25. aug 2024

@huxy ja bývam v Detve a tu to ešte nie je také výrazné, ako tam. Ale týmto bol LC vždy preslaveny 😔

katica06
25. aug 2024

Keď som potrebovala vybrať rozlomenú osmičku, poslali ma do RS, deťom strojček na zuby v LC nikto, tiež RS, rôzne obrazutvorné vyšetrenia tiež RS, ďalšie veci Zv a BB, mamu prepustili po infarkte z nemocnice mala ísť za kardiológiu v LC ju poslali domov bez liekov, v RS hneď riešili, v LC vás objednajú o pol roka o trištvrte, všetky kamošky rodili RS či BŠ

huxy
25. aug 2024

@ankare no práveže nebol, a to skôr vie zhodnotiť ten, čo tam býval či býva. Ozaj je to tu teraz horšie ako kedysi, ale ja to badám napríklad aj v okolitých mestách, dedinách. Aj keď tu teraz extrémnejšie.

huxy
25. aug 2024

@katica06 pôrodnicu v LC si rodičky pochvaľujú. Čo sa týka strojčeka, to je pravda, v LC nič..ale aj v RS už nových neberú 🤷🏼‍♀️ Mne osmičku vyberali v LC, bez problémov a rýchlo, aj keď mi odporúčali aj dr.v RS.

ankare
25. aug 2024

@katica06 áno, aj ja viem od viacerých iných zdrojov, že rodiť a celkovo k Dr. chodia Lucencanky do RS.

katica06
25. aug 2024

@huxy to je celé kocúrkovo, my z LC vhodíme do RS neter z RS chodí do BB, lebo ich v nezobrali, a kopec ľudí v pohraničnej oblasti chodí do HU

cukroska
7. sep 2024

Kto ako sa nato pozrie. Je to uhol pohľadu.
Určite keby som mala tú možnosť obzerám sa skôr niekde okolo Zv,BB,alebo na západ kvôli lepšej možnosti zamestnania,škôl a celkovo ..Ake každému vyhovuje niečo iné. Veľké možnosti v Lc nie sú..Ale sú celkovo aj horšie mestá ma Slovensku. My bývame viac ajo 20 rkkov ma Rubanisku a sme spokojní. Mám všetko blízko. Od obchodov ,poliklinika,pošta, lekárne skola ,škôlka pár metrov. Úplne blízko les,priehrada,kúpalisko,štadión aj park. Bývame neďaleko Stop Shopu ,bola tu roky Hyoenova a všetko máme po ruke. Nedám dopustiť hlavne pru deťoch bývanie Kto môže povedať,že má pár minút detskú lekárku,obvodných lekárov,poštu,školy,škôlky Nemôžem sťažovať vôbec. Nemáme ani feťákov a že v Lučenci sú..áno sú. A kde nie sú? Chodíme aj po iných mestách a bili sme takmer všade a všade sa nájdu aj bezdomovci aj fetaci..bohužiaľ to už je o systéme a politike NIKDY nebolo toto mesto dokonalé. Vždy bolo plné olaských rómov aj v čase mojej mladosti. Práveže teraz je oveľa menej. Ale nikdy som.sa necítila ani v mladosti nejako úplne nebezpečne. Je to i zvyku. .Určite taká Rs sobota je natom ďaleko horšie! Alebo Tornaľa mestečká kde zastal čas a úplná bieda a hladové doliny po Slovensku. Kebu som si msla teraz vybrať,nejdem do Lc ale človek niekedy nemá na výber. Ale viem,že nikdy by ma nik nedostal ano do malých mestečiek ako" Poutár"Detva,Hriňová,Krtíš.Tak toto je ro menšie xlp za mňa.

autor
7. sep 2024

@cukroska Akurát som čítala skupinu Bratislava a tam sa tiež sťažujú na rôzne individuá, detto napríklad Galanta, Šala každý ma niečo proti, myslím že dnes fakt tých bezdomovcov, feťákov, divných ľudí a aj cigáňov nájdeš všade. Tak Veľký Krtíš, Poltár, to je pánu bohu za chrbtom, RS, Tornaľa, Hnúšťa hladové doliny. Hriňová tiež pánu Bohu za chrbtom, Detva za mňa celkom ok, ale ceny bytov veľmi drahé na to, že extra práca tam nie je a treba dochádzať do Zvolena za prácou a je to skôr dedina ako mesto a Romov je tam tiež požehnane.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cukroska
13. sep 2024

@katica06 tak to je iná haluz. Kebyže napíšete Kriváň,Detva tak uz aspoň kvôli väčšiemu množstvu závodov a tým pádom je tých pracovných ponúk viac tak pochopim.Inak Rs hladová dolina a Filakovo to tiež je nič.