Život v Liptovskom Mikuláši/Poprade

14. apr 2024

Býva sa vám dobre v týchto mestách? Čo považujete za plusy a mínusy? Aké mestské časti vám vyhovujú?

ibrunova
14. apr 2024

Od narodenia bývam v LM. Zbožňujem to tu. ❤️ Nevýhody-dražoba.

autor
14. apr 2024

@ibrunova
@ibrunova bývanie myslíš?

ibrunova
14. apr 2024

Aj bývanie, aj služby, obchody, reštaurácie.

alenka7777
14. apr 2024

V pp sa býva parádne.

danieli
14. apr 2024

Tak neviem ako ceny byvania v LM, ale v PP je to brutalita, to uz su Tatry, letisko, termalne pramene, tak uz nevedia, co pytat za m2

tinka_1807
15. apr 2024

Do LM sme sa presťahovali pred takmer 3 rokmi. Prvý rok bol náročný (ako každá zmena). Ale teraz som spokojná. LM je mesto plné športu a pekných sídlisk. Veľkou výhodou je cyklotrasa okolo Váhu až do mesta. Sídlisko Podbreziny je veľmi pekne, rovnako sídlisko Nábrežie. Je tu kopec detských ihrísk a veľa športových areálov, plaváreň, lezecká stena, Tatralandia, lyžiarske strediská na skok a dobré spojenie vlakom aj diaľnicou na východ aj na Západ. Zároveň blízko hory. Je tu aj pomerne dosť široké spektrum obchodov - Lidl, Tesco, Kaufland, športové obchody, Sinsay, stavebniny, interierove štúdia a pod. .... Takisto sú tu školy, škôlky, nemocnica, poliklinika. A zároveň ja som tu mala aj dosť stastie na dobrých a milých ľudí, dokonca aj na úradoch a v nemocnici.
Jediná vec, ktorá mi tu viac chýba je viac kultúry. Ta mi tu trošku chýba, viac hudby a divadla. Ale v zásade sme tu spokojní. Poprad ohodnotiť neviem, ale v Poprade je toho asi o čosi viac, aj keď tam mi to prišlo všetko trošku drahšie. Vlastne aj to bola jedna z veci, prečo sme vybrali LM - lebo pozemky tu boli o polovicu lacnejšie ako v PP.
Ale teda ono ťažko sa hodnotí ... Každému vyhovuje niečo iné a to, čo vyhovuje nám nemusí niekomu inému. 🙂

Ale odporúčam vám napríklad ísť aj do jedného aj do druhého mesta pozrieť sa. Pozrieť sa do centra, pozrieť sa na sídliska. Prejsť sa, popozerať, nadýchať sa atmosféry a podľa toho vybrat

nerya
3. máj 2024

Mne sa v oboch bývalo dobre, v PP je možno viac obchodov a možnosti a bližšie do Tatier, ja som bývala aj na sídlisku aj blízko centra, tam to bolo fajn, prejsť sa po pešej zóne, blízko do prace.
V LM mi to zase príde bližšie do prírody, hocikedy vybehnúť na háj, ilanovska dolina, na Maru, v PP mi to prišlo všetko tak ďaleko voľáko 🤷.
Ináč mi prídu dosť podobne, hlavne si vy musíte určite co je pre vás prioritou pri bývaní a podla toho hľadať plusy a mínusy 🙂