Ahojte milé mamičky, chcela by som sa veľmi pekne opýtať či nemáte skúsenosti s pôrodmi počas pandémie v LNsP Liptovský Mikuláš poprípade v UVN Ružomberok. Zaujímalo by ma hlavne ako sa rodí, ci su nutné testy na Covid-19, manžel pri pôrode, ale hlavne aj to ako to je s negatívnymi ci pozitívnymi rodickami a opatreniami proti šíreniu nákazy....ako fungujú pôrodnice teraz v tomto období. Kludne napíšte aj negatívne skúsenosti stále uvažujem kam ísť pred dvomi rokmi som rodila v Ružomberku, ale chcela by som možno tentokrát v Liptovskom Mikuláši.
@lesnajahodka môžem sa opýtať vy ste rodili spontánne? a ak ano tak ci vám bol umožnený bonding a ci ste mali babatko pri sebe aj dve hodiny na sale, kde este dve hodiny po porode rodičky ostavaju ...a a ko je to s rooming in systémom ci vám ho nechali aj prvú noc pri vas samozrejme ak bolo všetko v poriadku.. dakujem
Ja som bola kvôli kontrakciam v nemocnici už od stredy , v sobotu mi odtiekla voda a rodila som až v nedeľu, potom ako mi pustili oxytocín. Malá mala šnúru dvakrát okolo krku, hneď ju brali rozdychat takže bohužiaľ žiaden bonding sa nekonal. Ale keďže som bola v nemocnici dlho, aj na izbe som mala mamičku, ktorá porodila pekne, spontánne a všetko bolo ok, hneď jej drobca dali, polhodinku od pôrodu ho mala na sebe, a potom jej ho doniesli na izbu po pár hodinách. Na noc sa pýtali, či chcete mať pri sebe bejbo alebo si chcete oddýchnuť. Takže toto všetko sa tam pekne dodržiava, ale záleží od situácie samozrejme. Ak bude všetko v poriadku, tak je to vlastne na vás, určite vyhovejú.
@lesnajahodka juj to mam mrzí, dúfam že ste obe v poriadku...a ďakujem krásne za informácie.
@fiskaivka ja som síce nerodila v pandémii, ale v 2017 a 2020 v rk Muž bol pri pôrode, bábätka mi hneď ukázali, išli spraviť nevyhnutné a s malými sme boli na sále s mužom dalsie hodiny. Prvú noc bábätko zásadne nedávajú matke,aby si oddýchla, ale ak by ste veľmi požadovali, nemyslím,že by bol problém. Mne ich doniesli na druhý deň o 6.00 a už ostali so mnou 🙂
Ja som rodila 31.1., v UVN v Ružomberku. Test mi urobili na príjme, iba antigen. Manžel pri pôrode je do odvolania zakázaný, ale aktualizuje to pôrodnica na svojej web stránke. Návštevy tak isto, samozrejme. Na chodbách a vyšetreniach stále rúško, aj počas vizity. Na izbe sme ho nemali. Pri pôrode som si ho mohla dať dole.
A za mňa určite odporúčam, nabudúce pôjdem určite znova rodiť do RK.