Prosím vás dajú sa niekde kúpiť kapre živé kupovali sme každý rok pri Kauflande ale nič teraz
@yoo_saerom však a čo jeme meso to je čo?však tiež zo zvierat 😂také trapné komentare si nechajte
@yoo_saerom a pýtala som sa či sa dajú niekde kúpiť a nie že či sa môžu predavat
@simonka123234 Výskumy ukazujú, že kapor je inteligentná a na podnety citlivá ryba, preto mu výlov, prevoz, prechovávanie v kadi a následný prenos v igelitke spôsobujú nesmierny stres.
Ďalším problémom je, že ľudia, ktorí si živé ryby kupujú, ich obvykle nedokážu usmrtiť humánne, takže ryby trpia. V mnohých krajinách Európskej únie je predaj živých rýb zakázaný, a preto musí byť kúpená ryba usmrtená riadne zaškoleným personálom priamo v predajni. Odborne, rýchlo a bez ďalšieho utrpenia.
Kaufland ako prvý na Slovensku prijal záväzok ukončiť predaj živých kaprov od 01.01.2022.
@simonka123234 u nás predávali v coop jednote
Metro
@yoo_saerom je to tradícia, každý rok kupujeme živého kapra
Oni ho klepnu po hlave, v bezvedomí ho prinesiem domov a mama ho hneď zareze
Pred tescom v Ba sme kupili a aj na mileticke v Ba maju
My kupujeme u chovatelov
akoze ja som najvacsi pojedac masa, ale musim suhlasit, ze vlacenie zivej ryby za blbych podmienok, v sackoch, v novinach a kadejak ako som videla, je sadizmus, sak sa pomaly dusi takto, predlzuje sa jej koniec.. ja neviem, ak by ma isiel niekto zabit, chcem to mat rychle, nie aj s pridanym mucenim. ked uz tak.... zopakujem, nie som vegetarianka, ale ked mozem, tak chcem rychlo zabite zviera, nie mucene. ale teda pri tom, aky je stav empatie v spolocnosti, ma neprekvapi vobec nic.
Ja kupujem na Vianoce pstruhy (mrazené), dám ich rozmraziť a pripravím, sú to veľmi pekné ryby a aj kosti majú iné než kapor.
@nikto2234 nehovorí sa tomu potravinový reťazec... Potravinový reťazec je keď príde zviera, zabije druhé zviera, zje druhé zviera... A nie keď príde človek, chová zvieratá v extrémne zlých podmienkach, manipuluje s nimi ako s neživým tovarom, usmrcuje ich nie zrovna najhumánnejším spôsobom a nakoniec kopec takýchto mŕtvol alá chutné mäso vyhodí do koša lebo sa nestíha všetko predať/skonzumovať.... Kto nevidí rozdiel, tak to fakt nechápem...
@yoo_saerom zaujímavé, že v inej téme si písala, že niekto si príde po radu a všetky komentáre sú odveci a ty pritom robíš úplne to isté, nijako si neporadila. Pokrytectvo ako vyšité. 🙆 Nechápem načo komentuješ absolútne mimo tému.
@autorka v LM ti neviem poradiť, ale pri Žiline sa dajú kúpiť na rybníkoch kde sa chovajú na predaj a tam ho v prípade záujmu aj odborne usmrtia a vypitvajú. Nijako tým netrpia, možno ešte aj menej ako iné zvieratá určené na konzumáciu. Takže skús sa zamerať týmto smerom či nemáte v okolí takéto rybníky na chov a následný predaj rýb.
To musia byť krásne Vianoce, najprv chúďa rybu niekoľko hodín až dní mučím, potom ju tradične vianočne zavraždím udusením alebo rozmliaždením lebky a potom hurá na sviatky radosti a pokoja... Necháp ma zle, ja si mäsko doprajem mávame ho často ale načo je toľko veľa negatívnej energie dobré prijímať takouto formou... V obchode si kúpiš čerstvo zarezanú rybu ktorá nemusela predtým hodiny v bolestiach trpieť....
Tesco tento rok ešte predava
@simonka123234 v Krasňanoch pri Žiline sú rybníky. Je tam aj personál, ktorý rybu zabije a vypitvá. My tam chodíme celoročne na pstruhy.
A navyše je to umelý zvyk, ktorý nemá v našej folkloristike ktovieakú tradíciu. Jedenie kapra sa zaužívalo až po 2. sv. vojne, obzvlášť pre chudobnejšie vrstvy spoločnosti, pretože táto rybka, nie až tak kvalitná, bola dostupná a lacná.
určite sa dajú. Vraj aj Jednota na niektorých miestach predáva. U nás na juhu predávajú súkromné osoby. Skús sa povypytovať v okolí niekoho či o takých nevie.
@bilberryday a keď si kúpiť zabitého máš istotu že netrpel? Možno mu aj zaspievali. To že trpia mnohí ľudia, na to sa kašle. Najskôr to boli psy, mačky, teraz kapry, len na ľudí sa akosi zabúda