Sekcia - Levice

dettilv
1. feb 2022

Ahojte. Som prvorodička a mam naplanovanu sekciu na 14.2. Rodiť budem v Leviciach u primára. A chcem sa spýtať ako to prebiehalo u vás. Ja vôbec neviem čo ma čaká keďže doteraz bolo tak že pôrod bude prirodzený. A keď som bola u dr čo mi to bude robiť tak ho volali na sálu tak som sa nestihla nič opýtať.

fleur1111
1. feb 2022

@dettilv prídeš tam deň pred sekciou na príjem, spisu s tebou papiere, povedia ti kedy spravia sekciu. Na další deň ti spravia klistir, cievkovanie a pôjdeš na operacku. Neboj sa ničoho, čo sa týka samotnej sekcie a prístupu personálu na gyn oddelení sú topka. Horšie je to na šestonedelí, ja mám na nich dosť ťažké srdce doteraz.

dettilv
autor
1. feb 2022

@fleur1111 čo ti tam urobili? Alebo prístup bol zlý? A to cievkovanie boli?a klistir je tabletka?alebo čipok?ja netuším 🤭

fleur1111
1. feb 2022

@dettilv napíšem ti do správy, inak ma tu admin zmaže 🙈

dettilv
autor
1. feb 2022

@fleur1111 ok. Dakujem

nina24888
2. feb 2022

@dettilv
@fleur1111
Ja som mala cisársky v júli v Lv u primára. Tak ako píše slečna/pani 🙂 … tiež som bola veľmi spokojná… so sestonedelim nemam skúsenosť ja som ostávala na gynekológii v nadštandardnej izbe. A tam boli super všetci 🙂

dettilv
autor
2. feb 2022

@nina24888 odkiaľ závisí či budem na gyn alebo na šestonedelí?

nina24888
3. feb 2022

@dettilv ak ideš rodiť k primárovi, tak môžeš mat nadštandardnú izbu a mna sa vtedy pýtali či chcem ostať u nich alebo ísť hore… a ešte možno jedna vec, že som mala izbu s manželskou posteľou, mohol tam spávať aj priateľ so mnou a s malou, bola o 5€ na noc drahšia ako ta s jednou posteľou… a take asi na šestonedelí nemajú, tak asi aj kvôli tomu… ale je to aj o tom čo bude voľne vtedy

fleur1111
3. feb 2022

@nina24888
@dettilv ano, ale tie izby musia byt voľne, kamoska bola u primára a aj tak skončila na nadstandarde na šestonedelí.

dettilv
autor
3. feb 2022

Aké sú tie ceny za nadštandard? Oplatí sa?
@nina24888

nina24888
4. feb 2022

@fleur1111 áno, zato píšem, že je to aj o tom čo vted bude voľné.

@dettilv Mne sa to oplatilo, v štvrtok som šla na príjem a v piatok ráno som mala sekciu, sobotu ráno ma brali na tu izbu kde hneď prišiel aj priateľ. A bol tam až do nedele večera s nami. Čiže nám sa to oplatilo keď sme tam mali víkend spolu 😅 a v pondelok zase prišiel na obed za nami, v utorok sme šli domov. A mne bolo oveľa lepšie v noci keď mala ležala vedľa mna v posteli, aj cez deň… samozrejme dávala som ju aj na podložku na monitor dychu, ale teda izba sa nám oplatila 🙂 aaa je to síce zlé a nepekne od sestričiek, ale aj to spraví veľa že ideš cez primára pretože všade bolo samé “táto je primarová”…

dettilv
autor
5. feb 2022

A ešte otázka🤭urobia sekciu, potom čo? Budem spať ?alebo čo mi budú robiť?alebo budem vnímať všetko? Aj počas sekcie ?

fleur1111
5. feb 2022

@dettilv ak budeš mat lokálnu anesteziu, budeš pri vedomí, dajú pred teba plachtu, aby si nič nevidela, vraj je to lepšie aj za to, že hneď ako dieta výberu, ti ho ukazu (ci dajú priložit, neviem, ja som bola v celkovej). Ak budeš v celkovej, zaspis, o ničom nebudes vedieť, preberú ta až po zákroku, pôjdeš na JIS, tam ti dajú lieky proti bolesti a zrážanlivosti, dieťa ti donesú na večer (ak by si mala sekciu ráno).

dettilv
autor
5. feb 2022

@fleur1111 a nevieš náhodou kde je oddelenie aro? Mám tam ísť na predoperačné vyšetrenie a neviem to nájsť ani v Google🤭

fleur1111
5. feb 2022

@dettilv to neviem, ja som bola na predoperacne inde.

nina24888
5. feb 2022

@dettilv pred sekciou asi pôjdeš ešte k primárovi na vyšetrenie… aspoň ja som tak bola, aj keď ma mevysetril iba sa pýtal čo ako 😂 mne napr povedal že mam ísť iba na interne na predopwracne a že anestéziológ mi spraví tam u nich pred sekciou. Skus sa primára opýtať keď tam pôjdeš 🙂
Ja som mala len lokálnu, všetko som vnímala. Malú mi hneď ukázali aj priložili k tvári chvíľku ju tak nechali, vonku na chodbe čakal priateľ aj jemu ju hneď zobrali ukázať aj podržať si ju mohol. Potom ma preniesli na JIS, ( tiež som sa na chodbe stretla s priateľom) a na JIS som bola do druhého dňa rana, sekciu som mala 8:15 okolo obeda som začínala cítiť nohy a brucho. Malú mi doniesli už okolo 9-9:30 a nosili mi ju každé 2 hodinky cca… na druhý deň ráno mi ju už nechali pri mne až kým sme nešli domov…

gabrielita3
6. feb 2022

@fleur1111 aro je tam kde ockuju len vedla v budove to je cez chodbu my sme isli cez ten novy urgent zozadu po schodoch asi 2 poschodie to bolo ... ja som mala sekciu teraz v januari ak nieco kludne pis

cemericalv
12. feb 2022

@fleur1111 tak si sa nepozerala hore na kempu lebo ja som v odraze videla celý zákrok 🙈

fleur1111
12. feb 2022

@cemericalv bože 😅 ja som spala našťastie

brunka84
15. feb 2022

@dettilv napíš ako sa máš a čo si zažila na vlastnej koží?