Pôrod ako covid pozitívna - Levice

selen395
14. mar 2022

Dobry den, prosim mate skusenosti s porodom ako covid pozitivna? Dakujem

patiluci
14. mar 2022
nikoleta_mini
14. mar 2022

@selen395 rodila som covid pozitívna, plánovaným cisárskym rezom. Prišla som v deň sekcie, hneď ma dali na izbu kde som bola sama, spravili vyšetrenia ako ozvy, napichli mi infúziu, vyplnila som papiere, prišiel anestéziológ ktorý má odprevadil na sálu všetci samozrejme boli štátoch a malý skafander. Od príchodu, vrátane zákroku som mala rúško, ale nemala som žiadne príznaky ani problémy s dýchaním. Po zákroku ma zobrali na nadštandardnú izbu, spravili kontrolný PCR test, až na jednu výnimku bol personál úplne v pohode, nikto mi nevyčítal že nie som očkovaná ani som nedostala kazanie o očkovaní. Skôr bol problém dostať dieťa, nedoniesli ju na kojenie ani raz hneď jej dali UM a uložili do inkubátora kde bola 3 dni,nejaké extra informácie o dieťati nedostanete, dali mi číslo na sestričky na šestonedelí aj na sestričky na detskom. Dieťaťu urobia len základné vyšetrenia uška, oči screening z krvi a to je všetko, na obličky sa ide po prepustení. Ani náušničky neprepichuju ako kedysi. Keď dajú dieťa matke, už nemôže ísť späť na detské oddelenie a len ráno chodí detská lekárka na vizitu. Čo sa týka vizity z gynekológie, tak len raz za mnou bol Mančík inak sa žiadny lekár neukázal, aj prepúšťali má po telefóne a len sestra potom prišla povedať aké lieky a do kedy mám brať. Manzel videl malú prvý krát až keď sme šli domov. Aj keď veci mi mohol doniesť malú mu neukázali a na izbu za mnou tiež nemohol.
Keď to zhrniem, čo sa týka personálu tak prístup bol normálny...ale je to na psychiku neskutočne náročné, v podstate ste celý deň sama len v jednej miestnosti a rozprávať sa môžete s rodinou len cez video hovor, a nehovorím o Tom že dieťa ktoré 9mesiacov žena nosí, teší sa naň a miluje ho skôr ako sa samo nadychne je odobraté a v podstate máte o ňom minimum informácií.

selen395
autor
14. mar 2022

@nikoleta_mini dakujem za info, nepotesilo :( Ja som pozitivna od piatku, termin porodu mam v pondelok,tak len dufam,ze to dovtedy vydrzime aby som uz nebola pozitivna, respektive aby ma brali ako prekonanu.

selen395
autor
14. mar 2022

@patiluci prosim prebiehalo to tak ako napisala pani nizsie?

patiluci
14. mar 2022

@selen395 mna prijali antigen som mala negativny rano 5.30h.dali ma hore ba izbu pri sale lebo som sa neotvarala v pohode som bola bez akyhkolvek pruznakov pitom mi na obed robili PCR test a to mi prisiel vyslefok vecer o 7dmej co som bola edte stale na sale v kontrakciach dala som si rusko co mi pi hodine kazali dat dole a davali mi kyslik personal na na sale ToP aj s p.dr.bola skvela ziadne sjafandre len respiratori si dali a porodila som uplne normalne na sale nakolko som tam bola sama maleho hned zobrali ale po 24h my ho doniesli na izbu a bol cely cas pri mne.Dostala som samostatnu izbu jedli mi nosili na izbu statostlubost super nemozem sa vobec stazovat

patiluci
14. mar 2022

@selen395 to som rodila teraz 3.3

veronika946
14. mar 2022

@selen395
Ten prvy pripad bol asi v zaciatkoch… momentalne mamicka dostane dieta na druhy den, ak chcete, trvajte na tom, ze ho chcete hned. Upozornia, ze od vas sa uz dieta nemoze vratit spat na odd k ostatnym detom. Vysetrenia na ktore budete musiet prist z domu sa aj inokedy bezne robia az po prepusteni, tam moc rozdiel nie je.

selen395
autor
15. mar 2022

@patiluci dakujem pekne. Snad budu brat ohlad na to,ze uz budem vlastne ako prekonana, kedze mam to uz bude viac ako 5dni od prveho pozitivneho testu... uvidime

selen395
autor
15. mar 2022

@veronika946 dufam ze ano, ja by som bola radsej s malou hlavne aj koli rozbehnutiu mliecka.

nikoleta_mini
15. mar 2022

@veronika946 rodila som 16.2.2022 takže pred mesiacom, ako som písala rodila som sekciou takže možno preto mi malú nedali po 24h, a dobíjala som sa dva dni aby mi malú doniesli.