Ahojte
Žienky potrebujem radu, tie čo ste rodili v LV.
Pomaly sa chystám baliť tašku, pozerala som zoznam veci čo treba do nemocnice podľa lv stránky agel. Zdá sa mi to strašne málo.
Prosím vás čo ste si vy reálne balili do pôrodnice? Čo ste využili?
Brali ste i vlastne oblečenie pre bábätko; deku na zakrytie; nejakú drogeriu pre vašich drobcov?
Prosím pekne o radu; uz som zúfalá. Len stále prekladám veci z jedného miesta na druhe 😒🤣
Ja som rodila tento rok vo februári a mala som zbalené len to potrebné 🤣
Mala som jednu tašku kozmetiky (kefa, kefka, pasta, šampón, Sprchac, fén, krém atď...) uteráky, nočné košele 4, poporodne podložky a vložky.. Potom také ze nabíjačka, sluchátka, príbor atď...
Co sa tyka dieťaťa, mala som oblečenie aj pre neho aj som ho prezliekla lebo tie košieľky boli strašne 🤣, plienky, podložky a to je asi aj všetko. Deku som nemala, na izbách bolo strašne teplo, čiapočku odporúčam keď príde návšteva, na chodbe bol strašný prievan, kozmetiku žiadnu, oni keď tak povedia ze treba krem lebo napr môj malý bol strasne suchý tak ešte v ten deň mi doniesli krém..
Netreba toho až tak veľa a vždy sa dá doniesť 🙂
Ja som rodila teraz koncom októrba. Pre malú som využila plienky, vlhčené obrúsky, kefu na vlásky, ponožky, čiapku a deku na prikrytie. Oblečenie doniesol muž pri odchode. Pre seba vložky, podložky, sprcháč, šampón - celkovo kozmetiku ktorú používam. Mala som aj svoj príbor a šálku, ale boli k dispozíci aj erárne. Bola som na nadštandarde. Mala som 2 osušky a 2 uteráky, 3 nočné košele, ponožky a papuče. A fajn pomôcka boli sieťované popôrodné nohavičky a upokojujíci popôrodný sprej na hrádzu. Ak chceš, vezmi si niečo na prehryznutie a vodu na pitie. Tá z vodovodu mi hrozne páchla po chlóre.
Odd je vzdy prekurene, deku pre dieta si vezmite len ak chcete mat dieta bez perinky, inak ju nepotrebujete. Ciapku davajte ked pojdete na chodbu na navstevy, inak na izbe tiez netreba. Oblecenie si kludne vezmite svoje, idealne biele, aby neskoncilo flakate od chloru. Nie je to potrebne, daju vam aj erarne kosielky, ale niektore deti sa zvyknu vyhadzat a vtedy sa odporuca prezliect ich do svojho. Staci obliekat body/kosielku, nohy mozu byt v perinke hole (ponozky moze mat ale dlho na nozkach nevydrzia 🙃). Latkove plienky vam tiez daju erarne, ale je ich vecny nedostatok, takze tie urcite tiez odporucam zobrat aj svoje (a potom davat pozor nech vam ich omylom neposlu do pracovne s erarnymi…).
Z kozmetiky si urcite vezmite neparfumovane telove mlieko (nie olej!) a ochranny krem na zadocek (podla vasej preferencie), ine nepotrebujete.
Co si ale urcite vezmite je odsavacka na mlieko, kludne len rucnu za par eur, ak nemate v plane ju pouzivat, no na zaciatku ju mozete potrebovat (rozbeh laktacie, inicialne naliatie, spave babatko, babatko so zltackou s potrebou fototerapie..) a uz sa neda odsavacka pozicat zo sestonedelia, aspon vacsinou nie.
@pat_pet neviem, čo je na stránke, ale oblecnie stačí na cestu domov, tam im dajú erarne a praktickejšie 😃jedine keď tak čiapočku, na chodbe nie je tak teplo ako na izbách, ale to neznamená, že je zima 😃ked tak vlastný pribor si vezmite, klasika toaletak, uterák, kupat tam deti kúpu asi len po pôrode raz, my sme tam boli týždeň a aj to mi len teoreticky ukázali ako s to robí 😃odporúčam viac nočných košieľ, mne osobne tam bolo strašne teplo 😃a stačí tenší župan 😃