Levická pôrodnica

nikk3y
19. dec 2023

Ahojte, aké zmeny nastali v tejto pôrodnici?
Podpísanie o bondingu? V prípade sekcie - súhlas s bondingom s otcom? 2h bondingu pri dobrom zdravotnom stave?
Podpisy na prijme? Pred prepustenim? Po pôrode?

Veľa sa toho zmenilo, aj dnes na matrike keď sme boli určiť otcovstvo a zároveň zapísať aj meno priezvisko, už nechceli žiadne mená len priezviska, žiadny poplatok (pred cca 3 rokmi sa mi zdá že sme platili..) tak teraz naozaj neviem 🙂
Kde a kedy treba nahlásiť meno bábätka? Podpísať?

Poplatky za ochranny odev, rajsky plyn, Nadštandardná izba, VIP box sa platí na sále stále? Vyžadujú negatívny AG test?

Viem že sa menilo aj to že si nemusíme žiadať príspevok pri narodení že to nejako medzi sebou riešia ale aké máte vy skúsenosti? Aj prihlasovanie do poisťovne že tiež netreba, naozaj? 🙂

Ďakujem za odpovede, hlavne tým ktoré nedávno porodili keďže sa to dosť rýchlo mení🙂

domiklik
19. dec 2023

@nikk3y rodila som 2 mesiace dozadu, prirodzene... Moje predstavy boli krásne, mala som zazmluvneneho primara, bohužiaľ prišlo nás v noci rodiť 5 naraz a moje predstavy o zážitkovom pôrode s epiduralom sa rozplynuli... Bonding trval 5 a pol minúty, a to som sa cítila super, bohužiaľ nemal pri mne kto byt... Ak rodiť v boxe, možno je to iné... Platíte pri prepustení z nemocnice. Nadštandard 33 eur za deň. Stojí to za tie peniaze. Ak bude možnosť pýtajte sa na gynekológiu nie na šestonedelie, je tam kľud. Inak starostlivosť ukážková, ležala som mesiac pred pôrodom na rizikovom, pri prvom pôrode v nadštandardnej izbe na gynekológii a pri druhom na šestonedeli a nemôžem sa sťažovať.
Pri pôrode nahlási meno a následne ideš len na matriku po rodný list. Kočíkovne tiež príde automaticky, posiela detská doktorka, ze nič sa nevypisuje, akurát žiadosť o rodinné prídavky si treba poslať na upsvar. Poisťovňu dostane dieťa automaticky takú akú máš ty, neriešis. Negatívny test nevyžadujú. Epidural platíš v hotovosti na riaditeľstve, za oblečenie muž neplatil.

nikk3y
autor
21. dec 2023

@domiklik no teda veľa sa toho zmenilo 🫣 ďakujem pekne za odpoved

domiklik
22. dec 2023

@nikk3y možno môj príspevok vyznel negatívne, ale fakt som bola spokojna 😃