Ako sa žije v Leviciach?

bamboa
29. aug 2022

Ahojte, zvažujem s deťmi sťahovanie. Teda, ja som zvažovala dlho, ale už aj syn súhlasí 🙂 Pozerala som nejaké reality na prenájom/kúpu... Kde sa vám najviac páči? Potrebovať budem základnú školu a škôlku, najlepšie v pešej dostupnosti (+- 15 min. chôdze), nejaký obchod bude tiež fajn (Lidl, Tesco, Kaufland), pošta, lekáreň... A tiež, aby v okolí zeleň bola. Nehľadám betónovú džungľu 😉 Nie je problém s lekármi? A čo s prácou? Mám síce jednu na HO, ale to je len brigáda, takže určite budem potrebovať aj niečo iné. Ďakujem každej, ktorá sa zapojí 🙂

chiara189
29. aug 2022

@bamboa ja tu zijem cely zivot..praca podla toho aku hladas ale myslim si ze prace je dost… obchody su vsade skol je tu 6 alebo 7 (zs) mas tu gympel,pedagogicku. Obchodnu akademinu, hotelovku, priemyslovku… do nitry pol hodka ak potrebujes nieco co tu neni( lebo jedine minus pre mna su nakupy oblecenia toho tu je malo) …byvanie zalezi od toho aky byt ale podla mna taka Polna ulica, ul. Zd.Nejedleho( nie vsetky cinziaky) , pripadne Hviezdoslavova a to si v centre a pri parku..ihrisk je tiez dost po meste…
Mne sa tu byva dobre ale urcite 100 ludi 100 nazorov.
Je tu priemyselny park a ak ti nevadi menej kvalifikovana praca na zmeny tak su pracu urcite najdes do par dni, ale taktiez je tam aj dost kancelarskej prace ktora nie je na zmeny..vel ludi robi v Mochovciach…

zoe_2
29. aug 2022

Podla mna tam skapal pes a vyberala by som urcite vacsie mesto, respektive ak Levice tak skor domcek popripadne aj v dedinach na okolo

bamboa
autor
29. aug 2022

@zoe_2 ďakujem, ale keby chcem veľké mesto, ostanem tam, kde som. A tiež nehľadám dom, ani dedinu.

bamboa
autor
29. aug 2022

@chiara189 ďakujem 🙂 Prácu by som hľadala najskôr administratívu, určite v klasickej prac. dobe. Nespomenula si škôlky 🤔 A čo kultúra - nejaké kiná, atrakcie, akcie?

chiara189
29. aug 2022

@bamboa školky pohoda s miestom nie je problem aspon co viem, urcite ti ho zoberu do niektorej. Co sa tyka prace to mozes aj teraz pozriet cez profesiu… a to ze skapal pes…podla mna rym ze mas male dieta tak nepotrebujes zurovat kazdy tyzden…a autom si vsade hned takze netravis cas v zapchach..

chiara189
29. aug 2022

@bamboa kuno je jedno a mam pocit ze sa tu stale nieco deje.. aj priroda naookolo je pekna ale tak my sme nenarocny nam staci karavan a sme pri hrone aj tyzden na rybach.. su tu priehrady( batovce,devicany, kozarovce..) na podhajsku to mas 20 min vlakom, je tu kupkisko margita ilona, do dudinec kusok…

amel
29. aug 2022

@bamboa pochadzam kusok od LV a byvam kusok od Ba.Jazdime tam stale.Na 2 tyzdne v peknom pocasi ok,co sa sluzieb tyka,slabsie.
Zit tam vies,miest na uplatnenie menej,tie dobre su naozaj protekcne a priemyselny park za pasom nie je zrovna vyhra za velke peniaze.Skolstvo ok a myslim,ze s miestami velky problem nie je.Statna zdravotna starostlivost katastrofa,cest vynimkam.
Neviem,skadial sa chces vratit,ale ak si zvyknuta na nieco ine,budes trpiet.
Ak by som sa tam mala vratit,tak jednoznacne mimo mesto a do lepsieho ako mame teraz.

bamboa
autor
29. aug 2022

@chiara189 ja mám 2 kusy 😆 Malá do škôlky, veľký do školy 😉 Profesiu som pozerala včera, zatiaľ len zisťujem možnosti. Nechcem deti presúvať počas školského roka, tak ak sa rozhodneme sťahovať, tak až budúci rok.
A nároční nie sme. Stačí nám priroda, nejaké kopce, jazerá, možnosť vybehnúť na korčule alebo bicykle. Hodila by sa možnosť zahrať si bowling, minigolf..., ale určite to nie je podmienkou 🙃

bamboa
autor
29. aug 2022

@amel ja som z BA, ale chceme s deťmi zmenu, už nás to tu nebaví. Tak kukáme mapu a robíme si prieskum 🙂 Je mi jasné, že každý má rád niečo iné, preto som rada za každú odpoveď 🙂

amel
29. aug 2022

@bamboa kto nikdy nikde inde nezil,Ti napise,ze super.
Za mna strasne drahe nehnutelnosti na to,co Ti mesto vie ponuknut.

guiseppinka
29. aug 2022

@amel ktore mesto nema drahe nehnutelnosti? Ked som minule zistila, ze 3i byt v michalovciach stoji pomaly tolko co v poprade, tak som kukala, ze wtf? A co ti ponuknu michalovce? Nic... Vela veci bude z ba autorke chybat, ale levice nie su zase tak daleko, aby raz za cas neodbehla do ba...

caroline_
29. aug 2022

@bamboa za mna hrozne, byvala som tam 20 rokov,som rada ze uz nie,ziadna praca, jedine ak chces robit za 550e vo vyrobe,za mna ziadna kultura,nakupne centra,volnocasove aktivity,proste nic..ale 100 ludi 100 chuti

caroline_
29. aug 2022

@caroline_ a takisto lekari 0 bodov

amel
29. aug 2022

@guiseppinka ano.
Ale bola si tam niekedy?

jojka_m
30. aug 2022

@bamboa ak kopce, príroda, tak LV nie je to pravé, je to viacmenej rovina. Možno pozri Zvolen, podľa požiadaviek sa mi zdá vhodnejší a práca ak nie v ZV, tak v BB (10min autom po R1).

bamboa
autor
30. aug 2022

@jojka_m ďakujem, pozriem. Zatiaľ sme sa nerozhodli, zvažujeme rôzne možnosti.

chiara189
30. aug 2022

@caroline_ ahoj ja len tolko ze v inej diskusii pises ze byvas v cifaroch… tam je viac vyzitia a lepsi doktori?

amel
30. aug 2022

@bamboa Kebyze si mam vybrat a mam buksu penazi,idem do Banskej Stiavnice alebo dp nejakej z dedin pobliz stredneho toku Hrona.

mirisaj
30. aug 2022

@bamboa Nitra alebo Banska Bystrica.
Keby mam moznost, tak si Levice dobrovolne nezvolim. dôvody mozem rozpisat aj do ss ak je zaujem. Som z okolia, priamo v LV byvam z rokov ale teda je to bieda nad biedu.

caroline_
30. aug 2022

@chiara189 nie,lekarov mam ale povodne v trencine a nitre, iste okolnosti ma "nutili" prestahovat sa, no vzdy lepsie ako levice

caroline_
30. aug 2022

@mirisaj a cudujem sa ze tu este nikto nespomenul ludi ale to moze byt extremne subjektivne :D

mirisaj
31. aug 2022

@caroline_ to asi nemalo ist mne 😊

bamboa
autor
1. sep 2022

@caroline_ prečo? Čo sa ti na nich nepáči? 🤔

bamboa
autor
1. sep 2022

@mirisaj ahoj, ak nechceš verejne, tak poprosím do správy. Ďakujem

milevaela
1. sep 2022

@bamboa ahoj ja som spokojná, bývala som aj V Ba a vrátila som sa. Bývame na Hviezdoslavovej sme hneď v meste. Mame škôlku že môže ísť v papuckach. Hneď Tesco aj Kaufland aj Billa. Veľký park, hradný park, bicyklami chodíme na krížny vrch.

gabrielita3
1. sep 2022

@bamboa byvala som v lv ale teraz by som tam uz asi nesla. Za tie roky sa mesto zmenilo, vsade je spina, odpadky, chodime cez park a teda mne sa zhnusil aj ked sa snazia ho zveladit ale aspon kose by mohli vyprazdnit sem tam a to nehovorim o stanici, kde som sa bala prejst okolo zastavky. Necitim sa tam tak bezpecne ako kedysi. Inak skoly super podla mna velky vyber aj skolky, lekari to je zas 100 ludi 100 chuti, chybaju obchody oblecenie hlavne v city parku 3 obchody, dituria h&m a inak nic, pesia zona je vymreta, kopu obchodov co tam kedysi boli su zavrete, kino junior, keby tam musim zit tak v dome a niekde okolo amfiku tam by mi to vyhovovalo. Inak dostupnost do miest ok. Sportovat sa da, je tam aj plavaren, futbalovy stadion aj hokejovy.. no a praca hmmm po znamosti mozes byt aj riaditelka, inak klasika v priemyselnom parku,mochovce popripade

baryana
30. aug 2024

Ahojte,ideme s mm sluzobne do levic a hladame hotel s dobrym welnesom. Viete poradit?levice,pripafne blizke okolie. Dakujem

chiara189
30. aug 2024

@baryana dastan(nizsia trieda) alebo astrum

baryana
30. aug 2024

@chiara189 dakujem krasne. Astrum ma welnes mimo provoz a dastan je vypredany😐.este som nasla nejaky eagl,ci ako,ale tam je len sauna. Ani bazen,ani virivka🥹.inak som tam nenasla nic.

chiara189
1. sep 2024

@baryana ano to je tak vsetko..jedine mimo lv..podhajska,dudince