Som tyzden po porode,mlieko nabehlo az na 4ty den. Odsajem si maximum 30 ml mlieka, dieta na prsniku je aj 20 minut a potiahne rovnake mnozstvo (ma zltacku,strasne spave dieta), musim dokrmovat flaskou (museli sme dat vacsi cumlik,lebo pri malej dierke zaspala po 5 ml,ktore tahala viac ako 10 minut). Pijem caje, hroznovu stavu, tabletky mama lacto+, zatial sa nic nezvysilo (vela nespim,kedze po navrate z nemocnice starsie dieta ochorelo,cize denne dam maximum 4 hodiny spanku). Viem nejako zvysit tvorbu alebo sa zmierit s umelym? Pri prvom som tiez nemala vela mlieka, az sa uplne stratilo...
Prikladat kolko si babo pyta. Aj v polospanku pripadne-teraz kvoli tej zltacke. A ty hlavne klud. Pestra strava a pitny rezim.
Ja som si pri prvom odsala max 20ml. Strasne tazko mi islo odsat nieco a dojcila som 2,5 roka.
Mne pomohli homeopatika ricinus communis 5ch. Kamoška zas užívala senovku a benedikt.
Mne pomohol power pumping, keď malý štrajkoval. Samozrejmosť veľmi veľa piť a jesť.
A je to v pohode,ked je dieta na prsniku pol hodinu? Odvazila som pred a po papani a vela toho nezjedlo i po tom case :-/ su tam dlhe pauzy...este skusim,ked druhe dieta vyzdravie,zvysit odsavanie a ked nepomoze,tak koncim s kojenim. Kedze pol hodka prsnik,5 min. UM a pol hodina nosenie,kedze sa dietatu vracia papanie a vela nosime. Domacnost, druhe dieta strada :-/
Mne najviac pomohlo dokrmovať cievkou cez prsník. Nemýliť dieťa fľašou a cumlom. Cievka za ani nie 2€, používala som ju tri dni a tvorba tak narástla, že som plne odkojila dvojičky. Fľašu nebolo potom už treba vôbec a cumel by som poradila dať až keď bude tvorba stabilná a postačujúca. Dovtedy nech je radšej na prsníku, aj keby bolo len prisaté a nepilo. Ale na to dokrmovanie cievkou nedam dopustiť, to je pre mňa úplný zázrak čo to dokáže.
Casto stimulovat prsia odsavanim, často prikladať.. aj ked ide málo