Zvýšenie produkcie materského mlieka odsávaním

aalenocka
10. okt 2015

Ahojte, podarilo sa Vam zvysit produkciu materskeho mlieka pavidelnym odsavanim? Ako casto ste odsavali? Cez den, alebo aj v noci? A za aky cas ste zbadali zvysenie produkcie mliecka? Dakujem 🙂

siska53
10. okt 2015

@aalenocka ja som pri laktacnej krize odsavala,ale tak,ze na jednom prse bolo dieta,na druhom odsavacka.. Ale nie casto asi 2-3xdenne som.to robila. V noci som sa nenamahala. A po par dnoch bolo dobre.

ewelyn3
10. okt 2015

Ahoj...ja som mliecko pri druhej dcere len odsavala..nakolko som zo zdratovnych dovodov nemohla kojit a ked chces zvysit tvorbu, musis odsavat aspon kazde tri hodiny...v noci minimalne raz...ja som to robila tak, ze som si odsala mlieko ked dieta vecer zaspalo...cca o 7-8...potom ked som isla spat ja okolo 10...a potom ked som sa v noci zobudila vramci vstavania k babu-okolo tretej rano...no a potom zase rano po zobudeni okolo 7...a cez den kazde tri hodiny. Ak som zakazdym odsavala z oboch prs, tak sa mi tvorba zvysila za cca 3 az 5 dni...
Drzim palce aby sa ti to podarilo!!!
Mimochodom ked odsavas jeden prsnik, z druheho automaticky tiez zacne tiec mlieko...to chytaj do flasky alebo kelimka (ja som mala via poharik)...je to dost slusne mnozstvo mlieka, ktore takto nazbieras! A to odsate a vytecene mliecko nevylievaj! Zamraz v mraznicke vo via poharikoch a ked uz neskor nebudes kojit, tak sa ti zide, ked bude babo chore, rozmrazis mu svoje mliecko z mraznicky a mas prirodny liek na imunitu...ovela rychlejsie sa vyzdravie!

igiana
11. okt 2015

@aalenocka tvorbu si najlepsie zvysis, ked budes dietatko kojit co najcastejsie a tak dlho z oboch prsnikov kolko same bude chciet. Dobre je mat dietatko pri sebe aj v noci, nakojis aj v polospanku, pripadne po leziacky. Odsavacka nikdy nenahradi stimulovanie bradavky detskou pusinkou. Vela oddychuj, jedz rychle a vyzivne jedla ( napr. ovsenu kasu), casto prikladaj a uvidis ze o 2 - 3 dni to bude super.

nibiru
11. okt 2015

@aalenocka ano na 9litrov okrem dojcenia navyše.po nadojčení som odsávala tak cca 10ml-15ml s každého prsníka samozrejme so začiatku to bolo menej do 2-3 dní to šlo viac pozor inak to kolko odsaješ neztnamena že maš tolko mlieka dieťa vysaje mlieko viac a lepšie ako odsavačka niektore ženy neodsaju nič a dojčia aj 3r. proste odsavačka nema až taký podtlak ako dieťa.

aalenocka
autor
11. okt 2015

@ewelyn3 @igiana @nibiru dakujem Vam za rady, cez den som sa snazila odsavat kazde dve hodiny, popri tom aj kojim, takze to bolo narocne. mam dvojicky, preto sa snazim o nadprodukciu, aby som nemusela dokrmovat UM. odsavala som par dni aj na ukor kojenia, co nie je dobre, lebo ako nibiru pise, odsavacka nevytiahne tolko, co dieta. tak skusim odsavat mimo toho, ked spia, v noci ich kojim. a ked ostane energia, aj po kojeni. uf, je to fuska, ale snad to pomoze 🙂

aalenocka
autor
11. okt 2015

@nibiru odsavala si po kazdom kojeni?

ewelyn3
11. okt 2015

Wau, dvojicky... Tak to drzim palce!!! Len nestracaj nervy, za chvilu si na to odsavanie zvyknes!!! Neni to lahke, ale co by matka neurobila pre svoje deti! Ak ti mozem poradit, na dlhodobe odsavanie je najlepsia elektricka odsavacka Medela Swing...ma dvojfazove odsavanie co stimuluje tvorbu mlieka.
http://www.medela.sk/index.php?route=product/pr...
A pozri si aj tento clanok:
http://www.medela.sk/index.php?route=blog/post&...
Ja som nemohla kojit, ale chcela som dcere davat MM aspon vo flaske a aj vdaka tejto odsavacke sme to dokazali 10 mesiacov. Potom uz bolo mlieka malo...namrazila som este co sa dalo a presli sme na umele uplne. Od siedmych mesiacov som sice musela aj dokrmovat, ale aj tak 2\3 stravy za den sme mali moje mlieko.
Drzim palce aby si vydrzala co najdlhsie! Ak sa bude dat nepodlahni tlaku okolia, ak by mal negativne nazory na odsavanie a kojenie...skus v klude vysvetlit ze to je tvoja volba a snazis sa robit pre deti to najlepsie.
Si uzasna mamina uz len preto to, ze sa chces o to pokusit!
PS: ja som si k odsavaniu vzdy zobrala nieco na citanie...aspon mobil alebo tablet a uslo mi to raz-dva 😉

luba41
11. okt 2015

@aalenocka a kontaktovala si nejakú laktačnú? ak odsaješ po dojčení, tak mlieka je dosť..žiadnu nadprodukciu si nevytváraj, ani to nie je žiadúce..ak prikladáš na požiadanie / bez cumla, flaše a pod/ tak aj pri dvojčatách pravdepodobne sa Ti bude tvoriť dostatok MM..teda akurát.. stále je to o dopyt=ponuka..

nibiru
12. okt 2015

@aalenocka ano po kedže dieťa stimuluje tvorbu a roztaha mlieko v podstate som oklama prsniky že ešte taha dalej bolo to jednoduchšie ako napr. odsavať pred kojením,ak som mala pociť že mam navrete prsníky aj medzi jojeniami odsala som aj medzi ale vtedy tiež len tak max10- 20ml nie viac.popravde večer sa mi odsavalo najlepšie boli dni kedy som sa musela zobudiť čo ma už boleli prsia a naraz som odsala aj 250ml. ale to bolo samozrejme po mesiaci odsavania.

aalenocka
autor
12. okt 2015

@nibiru, dakujem. asi ako dlho po kojeni si odsavala a akou odsavackou? dieta ti po kojeni hned zaspalo? lebo moje nie vzdy a vyzaduju pozornost, preto si to neviem celkom realne predstavit

aalenocka
autor
12. okt 2015

@ewelyn3 dakujem za povzbudive slova. akurat dnes mam den, ze by som najradsej so vsetkym sekla, ale neda mi to. musim vydrzat, kvoli detom

nibiru
12. okt 2015

@aalenocka no ja som mala 1 a je pravda že často zaspávala mala som avent ručnu odsavačku pre mna bola top,inak pozor potom ked sa ti zvyši moc možes mať problém s tým že je ho vela a dieťa nebude stíhať prehltat preto naozaj pokial deti saju a nie su hladné neprehanaj to ja som sa strašne bala že o mlieko prídem a uplne zbytočne dcera mala 2x rastovy srup kedy narastla aj pribrala trevalo to 2-3 dni že som maala pocit že mam menej mlieka a prešlo to. neviem ako ich kojíš (či ma každé 1 prsník) odsavaj ked budeš mať čas alebo budeš ocť ale nie tak že sa utrapiš kojením odsavačkou aj detmi hlavne klud 🙂 inak mne velmi pomahal teekane caj na dojcenie ale popravde mi aj strašne chutil 😀