Ahojte žienky, prosím poraďte mi, ako si navýšiť mliečko pre bábätko. Malá je v nemocnici na nedonoseneckom, doteraz som tu bola s ňou ale poslali ma domov a teda nemôžem tu s ňou ostať a prikladať. Malá má 10 dní, doteraz som bola pri nej každé tri hodiny, prikladala a keď niečo spapala, tak som si ešte z toho prsníka odsala. Teraz si na jedno sedenie viem odsať 20ml, ale za tri hodiny ako mi kázali odsávať sa mi tých 20 nedotvorí nazad, až za 6. Mám pokračovať každé tri hodiny a vytrvať, alebo čo by ste mi odporúčali? Doma bez malej som prvý deň, ešte beriem aj antibiotiká suprax. Ďakujem za vaše rady.
Urcite pokracuj casto.. plus vela vela tekutin, mozes skusit vitaminy/bylinky/caje, aspon si spetris pitny rezim
@blaazi kolko ti to cca trvalo prosim ta?
@blaazi celý deň som včera podctivo odsávala každé tri hodiny, s každým odsávaním bolo v nádobke menej a menej mlieka.. teraz ráno som odsávala tiež, s tým, že veď ráno sa tvorí najviac mlieka.. a neodsala som skoro nič, možno 5 ml.. úplne som ostala z toho vystrašená a google mi nič nevypľúva.. je to takto ok? ozaj aj na prázdno mám pumpovať a potom moje prsia budú mať heuréka moment a zrazu bude viac mlieka alebo ako? Pred odsávaním teraz som vypila veľký pohár vody aj premasírovala prsia.. a doplnky na dojčenie beriem, aj čaje pijem, aj vineu aj čierne pivo.
mia93 ano je to naozaj ok, vydrz, takto to ma byt... telo musi zistit, ze chyba mliecko, ze dieta "saje" a nema dost a preto musi viac vyrabat. Mas elektricku odsavacku na obe prsia? Dual? Odporucam.
Odsavaj stale 20 min obe prsniky, spokojne naprazdno, najprv nechaj iniciacnu fazu 2 min cca, potom riadne odsavanie. Po 20 min vypni, mozes skusit raz denne power pumping _ 20 min potom 10 min pauza a zase 20 min potom 10 min pauza a zase 20 min. Bud pokojna, zapni si k tomu film, nesleduj kazdu kvapku. Newadi ked po powerpumpingu nebude nic vo flaske, dolezite je, ze su prsniky stimulovane, par dni vydrz. Daj si moringu kapsulky, pi teple, pi sladke, bud v teple, oddychuj, dostatocne jedz. Mne pomaly nabieha mlieko, trvalo to cca 6 tyzdnov dostat sa az na 150 ml. Vzdy po odsati este odstriekam rukou. To ze nic neodsajes znamena ze prsniky dostanu signal, ze potreba tu je a zacnu zvysovat produkciu. Moze sa stat ale, ze ma geneticky zena naozaj malo zliaz a mliecka bude menej, ja mam jeden prsnik dominantny a tam viem zvysit tvorbu kolko potrebujem, druhy prsnik nazyvam ze je na uspavanie a tam.po 3h nikdy nebolo viac ako 30 ml.
Je to ok, a vytrvaj dalej. Hlavne nepodlahni mantre ze materske mlieko je to najlepsie co mozes predcasniatku dat - ano je, ale existuju aj nahrady za materske mlieko - ak by to nahodou neslo 👍 Vobec sa tym netrap ak by to nevyslo. Ja som pri prvom tiez skoro nic neodsala ani mi to nikdy velmi neslo - zrejme zo soku aj z ppdvedomeho natlaku ze co som to za matku ked ani mlieko mi netecie. Pri druhej dcere tiez predcasniatku som to az tak neprezivala, vedela som ze od hladu neumrie a cuduj sa svete vedela som ju plnohodnotne dojcit po prepusteni ❤️ drzim palce!
@adabise683 do 150 ml cca 6 tyzdnov, mne vobec nefunguje to naliatie prs, striekanie mlieka ako hovoria niektore maminy, ani deticky mi nevedia roztahat mlieko, musim takto postupne trpezlivo odsavackou, ale potom som uz UM nemusela pouzivat 🙂 je to pre mna dokonca relax, dieta dam do kresielka, hojdam nohou a odsavam. Vela stastia.
@mia93 skús power pumping, inak najviac mlieka sa tvorí v noci nie ráno, ja najviac odsajem o jednej v noci 250-280ml. Cez deň niekedy 80niekedy 140 ale teda vytrvala som odsávať pravidelne, chalani už budú mať 7tyzdnov tie prvé dni som veru tiež neodsala viac ako 40-50za deň, bola som rada keď každý dostal aspoň trošku, teraz mi to vychádza tak že 2x musia dostať umelé, kojit sa mi nepodarilo keďže boli v inkubátore tak sa hneď naučili na fľašku a s prsa si vytiahnu sami máličko niekedy 10niekedy 40, a kojit tandem mi je niekedy náročné tak nie pri každom kŕmení kojim, polovicu dňa si to veru uľahčujem flaskou, takže im odsavam aby som nás zbytočne netrapila a nestresovala. Jedna sestrička mi poradila čaj s kôpru, či pomáha neviem ale pijem
Žienky ďakujem vám krásne za odpovede a rady a ubezpečenia, som rada za všetky informácie, lebo všetko čo som čítala obsahovalo radu prikladať dieťa. Nikde čisto informácie len ako odsávať bez možnosti prikladať a kontaktu telo na telo, už som z toho bola ozaj na nervy, či odsávam dobre, či je to dobre že len tak málo a tak. Muž bol dnes malej už zaniesť odsaté mlieko za celý deň, vyšlo to na 95ml. Malú v pôrodnici dokrmujú UM samozrejme, keď som tam bola a priložila ju dvakrát denne, vycicla max. 10ml dokopy a hneď zaspala ako zakliata, prehltnúť ďalej mlieko z fľaše nehrozilo. Takže teraz je na infúzii aby sa prebrala, lebo to je Šípková Ruženka oddelenia. Ja som bola nastavená aj na scenár, že jednoducho bude len na UM, keby náhodou mi z toho všetkého stresu/choroby mlieko aj odišlo, veď že nebude prvá ani posledná veru. Ale kým ide a viem tomu dopomôcť, mám na to čas aj energiu, tak to nevzdám. Dnes skúsim aj power pumping 🙂
@blaazi ani mne to striekanie "nejde" ...sem tam nejaky maly prudik iba ... moja mala ma 7 tyzdnov a zacali sme zle (s flaskou) ... nejake mlieko sa objavilo az po par dnoch a prisavanie sme sa naucili az neskor tak ... odsavanie som.myslela ze nema vyznam bo tiez malicko som odsala ale uz je to lepsie tak davam sancu tomu ...dokrmujem UM cez cievku a uz sa mi dari aj viac mojeho mieka tam dat tak verim ze ked vytrvame este tak casom sa to zase zlepsi ... je to narocne na cas ale snazime sa v ramci svojich moznosti a tak aby sme boli stale v pohode a nie nervozne a v strese bo to nikam neviedlo