Zúfalosť z dojčenia

7. apr 2024

Ahojte píšem už zo zúfalosti
Dojčím syna 20m od narodenia na požiadanie uspavany tiež na prsníku najjednoduchšie.
Ani to uspavanie ani to dojčenie ma tak neubija ako to čo dokazuje posledné dva mesiace
Každé ráno po zobudeni sa koji minimalne 40 min ak nie hodinu
Ak mu idem povedať že už stačí a ideme vstávať chytá také záchvaty že by som ho najradšej poslala na Mars ( haha v rámci srandy )
Rovnako to je aj keď si len sadnem na gauč stále by bol len na prsníku a ja už proste nedávam toto a rozmýšľam či ho jednoducho odstaviť alebo čo mám robiť
Je to pre mňa tak psychicky vyčerpávajúce ale aj fyzicky.
Za každú radu ďakujem

pribinak
7. apr 2024

Ak tá to vyčerpáva tak to obmedz. Ty si predsa rodič, nemôže ti šéfovať 20 mesačne dieťa.
Ešte to celé nerus, ale obmedz, dojčiť 20 mes. dieťa 40 min je jednoducho šialene

0silvia0
7. apr 2024

Odstav ho, pokial je to uz taketo obmedzujuce.

autor
7. apr 2024

@pribinak či ho kojím 2 min alebo 40 je to jedno stále záchvaty nenormálne
Plus ešte druhou rukou stále musí držať prsník ja už proste nevladzem vkuse toto

biglovemom
7. apr 2024

Vyzera to tak ze si z teba cumel spravil , to jedine obmedzit resp total zrusit….
Ty si na prvom mieste . Nie dieta.
Najdi mu alternativu nejaky mojkac ,za cumel moc nie som.

pribinak
7. apr 2024

Tak ale ty si matka, musíš mu zadať hranice, veď on má 20 mes. Tak mu to jednoducho nedovoľ
Áno, deti v tomto veku veľa kričía, prichádza obdobie vzdoru. No tak nech si pokrici

anketkarka
7. apr 2024

Zavislosť...Čím ďalej to bude horšie. V tomto veku na požiadanie je o tom, že si súhlasila, že prsník bude jeho psychická barlička do nepohody. Potom mu to berieš a on nechápe prečo. Koho by to nenaštvalo. Má v hlavičke zmätok.

autor
7. apr 2024

Tak ako ho efektívne odstaviť ? Viem sama to nedávam a poľavim a dám mu.

anketkarka
7. apr 2024

@autorka keď to máte ako ranný rituál, tak vymyslieť náhradu toho do budúcna udržateľnú. Pomojkať, pusinky, šialenie sa v perinách. Keď vieš, že to je z nudy, len vidí, že sedíš, tak ho zabaviť tým čo má rád. Ak je to z toho, že je neistý, tak ho objať a ukludniť bozkom. Neviem. Každý to má inak. Čím skôr sa naučí, že Tvoj prsník je na prípadné ,,dojedenie" sa, budovanie imunity a nie psychická barlička, tým lepšie. Aj tak ho raz musíš odstaviť úplne, tak načo podporovať jeho zavislosť nad tým o čo skôr či neskôr príde. Tebe možno pomôže vo vytrvalosti to, že čím ďalej, ak to nestopneš to bude horšie a aj tak vás to neminie. Len dlhšie budete obaja trpieť. Máš to vo svojich rukách a on potrebuje cítiť Tvoje odhodlanie, Tvoju oporu. Mne by pomohlo vymyslieť dopredu taktiky na všetky problémové situácie, ktoré vieš, že Ťa čakajú. Potom už sa len držať cieľa a opakovať si, že to robiš pre jeho dobro a preto musíš byť silná aj za neho. Držte sa.

simona20201309
7. apr 2024

Presne toto bola posledná kvapka v našom prípade. Kvôli tomu rannemu kojeniu som to z minúty na minútu stopla. Raz ráno som sa tak nasrala, že som povedala dosť.
To je už len čistá závislosť. Žiadne city, pudy, a neviem aké ešte psycho vysvetlenia ti tu napíšu fanatičky ktoré bu kojili aj do 5r. (Možno aj viac)
Bolo to ťažké pre obe, ale nič lepšie som nemohla urobiť. Konečne prestala byť závislá na prsniku, konečne sme mali viac času na hry a na všelijaké aktivity a konečne začala jest normálne jedlo.
20mes je najvyšší čas odstaviť dieťa.

simona20201309
7. apr 2024

A ako? Mliečko sa pokazilo. Natrieť bradavky horcicou, alebo octom. Ideálne kremskou- že sú tam aj chrobáčiky. Moja sa nechcela ani dotknut. Ešte po týždni skontrolovala ci sú zahojene.
Uspavali sme chvíľu na rukách, kým sa s tým vyrovnala.
Jednoducho raz to muselo prísť. A čakať kým na to sama príde v 4r tak ďakujem pekne

mabenn
7. apr 2024

20m dieta, teda onedlho 2rocne uz nie je 2-3mesacne oddane a zavisle babatko, ale s tymto dietatom uz potrebujes "pracovat" resp interagovat ako s osobnostou...ono si bude vyzadovat, kym ty dovolis, casom to plynulo prejde do obdobia vzdoru, kde potrebuje citit tvoje hranice ako formu istoty a bezpecia...nechod mimo svoj komfort, obmedz postupne dojdenie, ci sa hneva, ci nie...casom pochopi

mariazatkova
8. apr 2024

Podľa mňa nepomôže postupne. Tam to treba stopnúť úplne. To je ako s dudlom. Ma s teba chodiaci živí dudel nič viac.

juliacenc
8. apr 2024

A ako dlho to uz trva?

maryetta
8. apr 2024

To je prva a krasna prilezitost ako sa naucit povedat nie. Pri dietati to budes potrebovat.
Kazdopadne nejdu mu zubky? Mozno prave preto chce byt viac na prsniku. I ked jasne 20m istotne jodinu nebude “jest” z prsnika je to skor mojkanie. Upokojenie. Chce si “ulavit” od bolesti.
Je iba na tebe co spravis. Ak polavis raz. On nie je hlupy. Bude skusat vzdy a stale dookola lebo vie ze aj vtedy si to “vydupal/vyplakal”.

martina6jh
8. apr 2024

Dobry den. Asi som ta fanaticka co sa tu niekto zmienil. Skor porozmyslajte co naozaj chcete. Pisete ze dojcite na uspavanie, na poziadanie. Ale vycerpava vas ranne dlhe dojcenie. Ono vsetko sa da ale skuste inu skupinu. Na fb je niekolko skupin zien ktore vas podporia a napisu ako je to u nich doma a ako to zvladli. Za mna len tolko je to obdobie. A skuste sa zamerat na seba vitaminy mineraly spanok jedlo oddych. Dojci sa rano 40 min naozaj to obdobie prejde. Urobte si k tomu ranajky kavu zapnite spravy abo serial. Lahnite si a este podriemajte. Povedzte malej uprimne ze som unavena urobim si kavu a tak si spolu sadneme napr. Moj tomu rozumie a uz pomaly sa viem dohodnut. " pockaj dokoncim toto a idem " ale hned to aj dodrzim. Inak je to moje druhe dieta. Platilo to aj pri prvom. Inak dojcenie podporuje psychomotoricky vyvin dietata a ano dieta pride k mame sa ukludnit ked sa daco deje. Vela ludi okolo mna tvrdilo ze starsi bude mat problemy byt bezomna abo s nastupom do skolky abo s prichodom surodenca. Nic z toho sa nedeje. Ma kamaratov rad chodi do skolky pojde k babke na cely den kde aj cez den pospi. Pojde k lekarke a uplne v pohode. Mozno je taka povaha mozno fakt to dojcenie pomaha. Mne to za to stalo u starsieho a teraz pri mladsom. Mladsi takisto 20m bude bezomna aj 6hodin. Bude sa sice potom dlhsie dojcit. Ale v pohode k babke pojde aj na dalsi den ked treba.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
diamont00
9. apr 2024

@jozko_z_lesa 😁😁😁😁

nataliik
9. apr 2024

Tiež mám 20 mesačnú a tiež to začala, že len stále dudu a dudu a držala by aj hodinu a keďsom uz nasilu vyberala, bojovala oboma rukami a potom plakala. Už to bolo moc, keď stále smatrala pod trickom. Takže jednak som jej povedala, že nemôže, iba v posteli, keď ide spinkat. To sa naučila rychlo a uz inde a v iný cas nepytala. A v noci predtým aj 20x stále pýtala, to bolo na mňa dosť, takže som si sledovala hodiny, aby mala rozostup najskôr 2h, potom 3,4,5h. Keď pýtala medzi tým, povedala som, že nie je, ale ze mam bobo a nemôže. Porevala si, ale zvykla si. Postupne takto pracujem na odstavovani, lebo ona je veľký závislák a zo dňa na deň to nejde. Rady natrieť horčicou pod. Som skúšala pri prvej, ale to nemalo zmysel. Ona, ale pochopila, keď som jej povedala, že mliečko už nie je. Par dni pozerala, ale po týždni už nepýtala. Pri druhej to prestať hneď nejde, ako si myslím, ze nepôjde ani u tvojho malého, takže radím postupne obmedzovat. Ráno bud daj , ale sleduj si čas 5 minút a keď bude veľmi protestovat, tak vstante a choď ho zabaviť inym alebo nedaj vôbec, lenže už nemôžeš zostať ležať.
Prajem pevné nervy a veľa síl s odstavenim

sisska96
13. apr 2024

Načo ešte stále dojčiš? Už je dosť veľký 🤔

tiika
13. apr 2024

Ten pocit, že ti to už prekáža, je veľmi dôležitý a je úplne v poriadku. Pokial ty sama to nechceš, dojčiť nemusíš alebo sa rozhodneš kedy a ako dlho (napr. len pred spaním, či veľkej nepohode, bolestivým páde a pod.). Syn bude zrejme protestovať. Je to normálna reakcia. Buď mu pri tom oporou, s láskou prijmi jeho nespokojnosť, avšak stoj si za svojim rozhodnutím. Chceš predsa, aby ste boli šťastní obaja, nielen on, pretože máš rada i seba, nielen jeho a rovnako aj pre neho je dôležité byt so spokojnou, vyrovnanou, rozhodnou mamou, ktorá zvladne jeho ťažké emócie, prejavy zlosti. To odhodlanie, vnútorne prijatie seba aj jeho s kľudom, je asi najpodstatnejšie.

rfrd12
20. apr 2024

Ja nerozumiem, naco si sa do takehoto stavu dostala.