Ahojte, mám skoro 17 mesačnú dcéru, od malicka dojcena, aj som uspavala na prsníku čo teraz robím len večer. Zrušila som denne kojenie nakoľko som bola tehotna(ale už nie som) a naucila som ju zaspávať v kociku. Už ma len jeden spanok. Večer zaspáva na prsníku. Chcela by som odstaviť už aj večer. Párkrát sa nám stalo že sa napila ale nezaspala, až kým som sa netvarila ze spím a potom zaspala. Celých 17 mesiacov spi celu noc 🫶🏻 raz bola cez deň taka unavená ze ani do kočíka sme nestihli ísť a zaspala v posteli. Máte nejakú radu ako prestať s večerným kojenim? Ďakujem
Nemam rada, keď niekto radí, že choď preč a nech uspáva niekto iný.. akože prečo? Prečo sa zbavovať zodpovednosti a nech si to vytrpí ten plač niekto iný? Však normálne buď pri nej a nedaj. Snaž sa ju uspať nejak inak, hladkaním, spievaním, hocičo len nedávaj prsník. Dieťa za pár večerov pochopí, že nedáš a už sa potom o to snažiť nebude. Ja som odstavila v 16-tich mesiacoch. Absolútne som do toho nezaťahovala niekoho iného nech ju ide uspať. Normálne sme si lahli do postele a vysvetľovala som, že mliečko už nie je. Odstavila som keď som bola v 13-tom týždni cca (už to bolo dosť nepríjemné). Plakala 2 dni aj obedný spánok, aj večer ale normalne zaspala. Potom už úplne bez plaču. Teraz ma vyše 18 mesiacov a pred 3 týždňami sme rušili cumlík rovnakým spôsobom. Plakala asi týždeň vždy pri zaspavaní, ale teraz si už ani nespomenie. Držím ti palce a už raz keď sa rozhodneš nedať, tak nedaj, aby si ju zbytočne nedoplietla. Musíš vydržať, aj pre ňu je to ťažké.
@ls56 ďakujem za mile slova
Neplánujem ju davat uspať niekomu inemu, keď mne zaspi aj tak len že sa tvarim že spi a ľahne ku mne a zaspi
Zbieram odhodlanie kedy bude ten večer že si poviem ideme na to ale ešte asi potrebujem čas 🤣 nezmenilo sa niečo vo vašom vzťahu? Lebo aj take som počula že dieťa je na mna naviazané hlavne kvôli kojeniu.
@beatrice1111 zmenilo, je na mne závislá ešte viac, ako bola 😀 hlavne keď sme zrušili aj ten cumlík, tak začala zaspávať na mne. Nie je to moc pohodlné nakoľko som v 21tt, ale ešte sa to da zvládnuť. Musíš to hlavne chcieť, lebo ak sa na to necítiš, tak by som to odložila ešte o pár týždňov.
@elizabet173 dieťa musí pochopiť aj to, že je mama, nebude sa kojiť aj tak. Pár dní a pochopí. Nechápem prečo by mala matka svoju zodpovednosť za to davať na krk niekomu inému. Ona kojila, vytvorila si puto, tak nechapem ten útek. Dieťa potrebuje matku v ťažkych chviľach. A odisť od dieťaťa keď samo o sebe je zrušenie kojenia preňho ťažke? To ma byť este aj trest pre dieťa?
@ls56 Tak dnes sme skúsili. Mlieko už vôbec neuspava druhý deň, tak som sa robila že spím a vtedy plač keď videla že nespim sa ukludnila a ležala na mne, ani za toho svätého som ju nemohla dať dole drzala sa ma ako kliešť 🤣🤣🤣 zaspala na mne a potom som ju preložila
Zajtra kupujem elastický obväz a ideme na to
@beatrice1111 ona si musí hlavne nájsť nový spôsob ako zaspí, je to aj pre ňu ťažké,lebo prakticky bola zvyknutá na to takmer 1,5r čo je dosť dlhá doba. A zrazu jej to niekto vezme. Moja tiež zaspáva na mne a potom ju preložím. To zvládnete 🙂
@ls56 ďakujem, dnes úplne bez mlieka, len trochu vody vypila a zaspala skôr ako včera, je to na dobrej ceste. Len ma trochu napadlo, čo jej miesto toho dať? Umele mlieko nechce ani kravské, vlastne žiadne 😂 alebo davat každý deň jogurt aby mala aspoň akú takú mliečnu dávku?
@beatrice1111 ja dávam jogurty,syry,smotanové omáčky robím,do kefíru jej mixnem banán napr aj s jahodami…cottage do placiek.. no je toho mnoho 🙂 ale jasné, musí jesť mliečne výrobky
Tak už je odstavena 🙂 bola som pri nej vždy ja, kazdym dnom menej mrncala ale celkovo to nebolo nič hrozne, napije sa vody a spi, aj obedny spanok pekne v posteli. Na mlieko už zabudla, jednoducho som povedala že už neni 😆 ďakujem za všetky rady
@magda15 pije len vodu😀