ako mam postupovat pri znizenej tvorbe mlieka. Baby ma skoro 4 mesiace a viditelne mam mliecka menej. staci neustale ako sa da prikladat a rozbehne sa to??? neverim velmi v homeopatika a podobne veci.
@nelinnka opis mi podla coho sudis ze mas menej mlieka
ako vyzera dojcenie, vahove prirastky, kolko cika a kaka, pouzivas dudel, flasku klobucik
treba cast prikladat, ale dolezite je spravne prisatie, stlacanie prsnika http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojcen...
najlepsie by bolo skontaktovat sa osobne s laktacnou poradkynou kontakt najdes na tej stranke, skontroluje dojcenie, prisatie, upravi
niekedy si maminka len mysli ma malo mliecka a pritom ma presne tolko kolko dietatko potrebuje 😉
a podla toho ako vyzera dojcenie je dalsi postup..ci staci uprava, ci treba nieco na podporu /bylinky senovka grecka, benedikt lekarsky alebo lieky domperidon/
ahoj,ja mam uz 7 rocneho syna a skoro 2 rocnu dcerku a pri oboch som dojcila (a stale este dojcim) striedavo z jedneho a o 3 hodiny z druheho prsnika.Pijem asi 2l melty denne a mliecko mam krasne biele,silne a dodnes ked pije z jedneho,z druheho mi strieka.Melta da "silu" mlieku aj ked sa nestihnes napapat,ci napit.(melta,troska plnotucneho mlieka a lyzicka cukru do salky).Vitaminova bomba na tvorenie sily v mliecku.Pila som aj kadejake caje a skusala aj homeo,ale to bolo stale nic a slabe,vsetko sa rychlo dostalo z tela von,ale stary recept nasej babicky mam vyskusany na oboch detickach 🙂 .
@nelinnka čo najčastejšie prikladať a ak sa dá, dokonca si mliečo aj odstriekávať - čím je väčší dopyt tým je väčšia ponuka - takto to sestre vysvetlil pediater a je to svätá pravda - čím viacej mliečka Ti odíde tým sa Ti viac vytvorí, takže sa neboj ani toho odstriekávania - to odstriekané mliečo môžeš dať do sterilizovanej nádoby a ak by náhodou fakt že došlo dať ho malému...
No a veeľa tekutín, zapražené polievky /napr. vajíčková/, čierne pivo tiež podporuje tvorbu mlieka /nie sa zase opiť samozrejme, jedno bohato stačí 😀 /, čaje na kojenie z lekárne sú tiež dobré, melta káva - tú som pila počas celého kojenia, no a myslieť pozitívne, to je základ... mlieka mám dosť a hotovo... 😉 😉 😉
dakujem pekne za rady. Strapco13 vies preco si myslim, ze mam znizenu tvorbu mlieka??? mala sa narodila 3000g, prva poradna na mesiac mala 4700, na 2 mesiace 5600 na 3 mesiace 6500 a teraz som ju vazila v podstate 3 tyzdne po poslednej poradni a ma 6700- g co znamena, ze za tie 3 tyzdne mi pribrala 200g. tak s toho usudzujem, ze sa mi tvorba znizila, dokonca tento tyzden v pondelok som uz mala prsia uplne vyciciane, absolutne ani pri stlacani mi nic z nich neslo, ale dnes vdaka pozitivnemu mysleniu ako pisala LENKA tak mam pocit, ze ho mam viacej. teda mam plnsie prsia. Stretla som sa aj s laktacnou poradkynou pred 2 mesiacmi a pitie bolo ok, len som vtedy mala velmi silny tok mlieka, takze mala hltala a hltala trpezlivo bojovala a pila, a tak sa rychlo nasytila a druhy prsnik uz nechcela vobec a to som jej ho skusala ponukat kazdu pol hodinu, takze zrejme to nam to sposobilo, ale neviem ju donutit, ved sa to ani neda, aby pila. aj z druheho prsnika.
Dakujem Vam za rady, skusim aj meltu fakt dakujem kocky, povzbudili ste ma.
ahojky ja som mala zo zaciatku vela mlieka musela som si odsavat a potom presne niekedy v 4 meiaci ako keby zacala u mna laktacna kriza tiez bolo toho mliecka menej, ale dalo sa to do normalu ovsene vlocky, mliecne vyrobky, caje na podporu, rascova polievka a vela zeleniny a tekutin a prikladat babo a pit tekutiny aj s babatkom alebo nieco jest klud , pohoda , oddych nestresovat kvoli domacnosti dostatocny spanok a usmev na tvari....mne to vsetko pomohlo 🙂
mne staci niekedy vypit pohar tepleho mlieka alebo vineu a ide to 😉 mozno prechadza rastom a potrebuje viac papat a ty mas potom pocit, ze mas malo mlieka. proste klud, nestresovat a davat prso vzdy ked ma chut ;)
skus este tu precitat. babatko uz nebude stale tak rychlo priberat. nezabudaj, ze aj rastie 🙂 http://www.mymamy.sk/stara_stranka/dojcenie.htm...
http://www.ukulele.sk/clanky/ako-malo-dietatko-...
@nelinnka casto prikladat, vela tekutin a oddychovat aby malo telo silu na tvorbu mlieka