Mamicky, co ste mali problem s mlieckom, ze ste ho mali malo... Pomohli homeopatika?
Benedikt lekársky a senovka grécka v kapsulach, spolu užívať, sú to bylinky, takže prírodné a overené.
Benedikt a senovka nezabrali ☹
Nepomohli. Ani Vinea, čierne pivo, ani zapražená polievka. Pomohlo jedine kojiť častejšie. V našom prípade každú hodinu, na striedačku raz z jedného, raz z druhého prsníka. Mliečko sa začalo tvoriť viac a malý tým pádom nikdy nebol až taký hladný a stačilo mu čo bolo. Za najdôležitejší však u seba považujem moment, keď som to prestala riešiť. Povedala som si že čo už, nebudem prvá ani posledná čo dieťa odchová na umelom mlieku a zrazu to išlo samé. Práve sme týždeň bez mliečka a malý má skoro 2 roky 🙂
Homeo je somarina,ak niekomu akože pomohli,tak by sa problém byriešil aj bez nich a presne rovnako + placebo efekt . Sú ženy a som jedna z nich,ktoré nech skúšali hocičo babské aj odborné rady,tak toho mlieka bolo málo.Ale nevzdávaj sa, skúšaj hocičo /okrem homeo,tam škoda peňazí/...veľa piť, oddychovať, často prikladať....
Ano, ricinus communis 5ch tusim to bolo
ahoj, ja mám 2 deti a obe som kojila do 1 roka. Mne osobne homeopatiká na kojenie pomohli. Viem to aj porovnať, lebo pri prvej dcére som homeo používala a pri druhej nie (zabudla som názov). Rodila som cisárskym obidve a v nemocnici som bola na izbe s mamičkou, čo chodila k homeopatovi. Mali sme problémy s naštartovaním laktácie, tak sme začali užívať homeo a išlo to jednoduchšie. Pri druhej dcére som sa trápila 10 dní, kým sa laktácia naštartovala. Pila som čaje a pod. a už som to chcela vzdať, lebo nič iné nepomáhalo. Ale častým prikladaním sa to nakoniec podarilo, len to dlho trvalo. Ale ja vravím, že vždy funguje iba to, čomu človek verí. Držím palce.
@sonyyka a dala si si z kazdeho 4tbl 3x denne?cize 8-8-8?po kazdom kojeni este doodsat .
Ahojte mamicky. Ano dokonca som si davala 8-8-8-8. Moringu olejovu som vsak neskusala. Mala sa mechce uz moc prikladat, 7tyzdnov sme prikladali nonstop, kojili sme aj v satke, vypilia som 4l tekutin, no mala hladna a nizka vaha. Zacala som pouzivat flasku a odsavat... neviem, odsajem tak 100ml po troch hod. No ked ju prilizim, nechce sa jej tahat...
@sonyyka 4x4 prve 2 tyzdne a potom 3x3, pridala som ju k tym prvym dvom.
Na zvysenie mlieka zabrala, maly sa celkom pekne rozpil asi po 7-10 dnoch ( to mal 2 tyzdne). U mna bola od zaciatku rovnaka situacia, 2x si cucol, zistil ze mu netecie okamzite prudom a krik jak slak. Ja som ho potom tym odsatym mliekom dokrmovala cez cievku na prse....ale uprimne je to o nervy.
Potom boli asi 2 mesiace viac menej dobre, obcas nervacil ale dalo sa. Ked mal 4 sa to vratilo " do starych kolaji", zase jak revy jak slak, prisat sa nechcel no proste cirkus. Tak som to s tazkym srdcom nechala tak a siel postupne na flasu.
@seagul ako dlho si ju brala a kedy si spozorovala účinok ? 🙂
@veronika131993 po asi 3-4 dnoch. Brala som ju 3 mesiace.
áno, mne ich doporučil pediater. A ešte pomáha veľa tekutín a oddych aspoň 20 min. pred kojením