Zmenil sa váš vzťah s dieťatkom, keď ste ho odstavili?

1. aug 2023

Mám pravdepodobne paranoje, ale strašne zle prežívam odstavenie 15 mesačného dieťatka. Musím kvôli okolnostiam. Najviac sa bojím, že sa nejak pokazí tá blízkosť medzi nami, že ma už nebude tak potrebovať alebo niečo... Možno si namýšľam hlúposti a v podstate by som bola aj rada, keby ste mi to potvrdili....

Ako ste odstavenie a vzťah s dieťatkom prežívali vy? Zmenilo sa niečo?

pribinak
1. aug 2023

Nie, veď nebudeš dojčiť do 18 rokov. Budeš svoje dieťa ľúbiť aj naďalej. Aj keď bude piť dojčenské mlieko a budeš ho mat v náručí stále budete rovnako blízko

syslik81
1. aug 2023

po pravde bola to ulava ... konecne si prsia oddychli a to som kojenie mala radda ale v roku a 1mesiaci uz bola velka a uz to nebolo ako ked bola mimco... nas vztah sa nezmenil .. stale sme sa vecer tulili ..zaspavali vedla seba blaznili sa etc ...

rebrambora
1. aug 2023

Bud rada za zmenu a ber to napriklad tak, ze kazdy vztah sa vyvija.
Mojkat sa viete tak isto.

jance333
1. aug 2023

na nasom vztahu sa nic nezmenilo. ked nemohla po odstaveni zaspat, lezala mi na bruchu a pocuvala "bublinky". blizkost a vztah s dietatom si budujes nielen dojcenim, ale kazdy den, pri beznych cinnostiach. aj bez dojcenia si dieta pritulis, pohladis. dojcenie je skvele,ale ked chces/musis odstavit, nie je to koniec sveta. nemaj vycitky, zivot ide dalej.

martinka13
1. aug 2023

Ano, máš paranoje. Vzťah s dieťaťom nie je založený na dojčeni

beata_k
1. aug 2023

Ano si paranoidna. Miliony deti na UM miluju svoju matku.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
juliacenc
1. aug 2023

Ahoj, aj mne bolo strasne luto a trapila som sa. Ale nic sa nezmenilo a potom ma tie pocity presli. Je to krasne obdobie a je smutne ked to konci. Je to prirodzene ze je ti to luto. Neboj nic.

biankaaaa
1. aug 2023

Vôbec nič sa nezmenilo. A pre mňa to bola veľká úľava

zuzanaete
1. aug 2023

Nadalej zostal mamin maznak. Nic sa nezmenilo.

jaskolka
1. aug 2023

Nic sa nezmenilo a to už som oddojcila a odstavila 2 deti

zuzanka.zuzu
1. aug 2023

zmenilo sa veľa. k lepšiemu 🙏 sprostá sprostá sprostá že som s tým nesekla skôr 🙈

ankare
1. aug 2023

Ja som odstavila oveľa staršie dieťa než Tvoje a veľmi ma to trapilo. Stále to nemám v sebe spracované. Syn to ťažko znasal a veľmi som mu chýbala, keďže som musela byť s veľmi náročným novorodeniatkom. Mne sa zdá, že odvtedy sa starší nerád mojká a len zriedkakedy znesie dotyky. 😔
Ak sa dá, neodstavuj svoje dieťatko, je ešte malé.

autor
1. aug 2023

@ankare z toho čo hovoríš, mám skôr pocit, že čím staršie, tým horšie, lebo si to už viac uvedomuje rozumom...

autor
1. aug 2023

a všetkým krásne ďakujem za odpovede! 🙏

maryetta
1. aug 2023

Niektore zeny ani nedojcili a su prepojene pupocnou snurou…. Vztah bude taky aky so ho vybudujute. Nie vydojcite 😉

nikpa
1. aug 2023

Vzťah matka-dieta nezávisí od dojčenia. Zober si koľko žien ani nedojci a vzťahy s deťmi môžu mať intenzívnejsie ako tie, čo dojcili aj niekoľko rokov. Vzťah sa buduje inými vecami, nie dojčením. Môžeš byť kľudná 🙂
A ešte jedna vec, nie je práve to, aby nás čo najmenej potrebovali úlohou matiek? Naša úloha je pripraviť ich do života tak, aby tu v budúcnosti všetko zvládli aj bez nás. Áno, ťažko sa to číta ale je to tak. Každé takéto ,,odlúčenie či zmena,, trošku pichne pri srdci ale je to svojim spôsobom aj krok vpred pre dieťa. Možno ďaleká budúcnosť ale všetko má svoj dôvod.

lucia147852
1. aug 2023

Zmenil, k lepšiemu. Bola som omnoho kludnejsia, oddýchnutejšia a prestala riešiť každú jednu kvapku mlieka.
A teraz vazne, to aká si matka nezáleží od toho či dojcis dieťa

mane01
1. aug 2023

Absolutne nie! Bola som konecne aj mamka LEN na mojkanie, a nie chodiaci mliekomat 😂😂😂

ankare
1. aug 2023

Na druhej strane Ti môžem argumentovat,že staršie dieťa to vie pochopiť.
Aké máš dôvody odstavenia?

euka210
1. aug 2023

zmenilo sa len jedno pri 3 detoch dojcenych cez 15mes...konecne prespali celu noc a ja som sa vyspala 🙂
Jedine pri poslednom mi bolo trochu luto, ze uz koniec, lebo viac deti uz nie.

marianarem
1. aug 2023

Ja som sice maleho nekojila, ale ked sestra odstavovala starsiu, tak som sa jej na to pytala, ze ako to prebiehalo. Ona okrem ineho povedala, ze pozna ludi s kadejakymi traumami, ale ze nikto z nich nema traumu z toho, ze prestal byt v detstve kojeny. Tak nejako to aj ja vidim.
Dieta ta este dlho bude velmi potrebovat, o to sa neboj.

petamich
1. aug 2023

nie absolutne nic sa nezmenilo 🙂 vlastne ano, konecne sem sa s muzom vyspali

matkahelka
1. aug 2023

zmenilo sa to, ze som sa konecne vyspala!!! inak nic. starsia je aj 13.5 roka po odstaveni moj cecok, pomojka sa, lahne si ku mne a prituli. mladsia ma 19 mesiacov, ta odstavenie v roku ani akosi nepostrehla, kedze na prse extra nezavislacila a sunar dalej tecie.

ivangeline
2. aug 2023

..u nas ano ale cakala som dalsie.

doriiis
2. aug 2023

Môže sa vyjadrit aj matka,čo nekojila vôbec?
Vzťah máme úplne perfektny všetci so všetkými.Vztah medzi matkou a dieťaťom fakt nezáleží od kojenia

autor
2. aug 2023

@ankare no ocividne nevie, podla tvojho komentaru, alebo teda nie uplne dobre… nemyslim ako utok. Dovod mam lieky, ktore sa nezhoduju s kojenim…

mimikarol
2. aug 2023

Vôbec som nekojila. Ani v pôrodnici. Nešlo to aj keď som sa snažila, či už malo, zle alebo som fakt nemala ani kvapku mlieka neviem.... Dcéra má 8 rokov a je môj maznáčik. Do 10tich mesiacov spávala na mne, postieľku ani vidieť, kočík ako tak. Doteraz spí somnov v spálni a miluje ma najviac na svete. Sme najlepšie kamošky ale má vo mne aj autoritu keď je treba.
Takže nebála by som sa že sa vám zmení vztah, ten si budete budovať postupne celý život ❤️

siska53
2. aug 2023

Nie, nezmenilo sa nic.

autor
2. aug 2023

Ďakujem vám krásne ženy ❤️ Dosť mi to pomohlo ukludnit stresy 😄 a prosim vas, mali ste to niektora aj tak, ze kojene dieta pri vas spavalo a ten proces zvladlo ok? Ci musi spat mimo (rozumiem, ze prve dni urcite, pojde k nemu muz) ale potom…?