Ahojte. Chcem sa opytat ci mate niekto podobnu skusenost... moj 8 tyzdnovy syncek pekne od narodenia papaval cca kazde 3-4 hodiny, v noci vyspal aj 5-6 hodin bez kojenia. Zrazu, zo dna na den sa vsetko zmenilo a chce papat skoro stale, nevydrzi dlhsie ako 1 az 1,5 hod bez mliecka a ked ho nedostane hned, ked si zmysli, okamzite si zacne papat pasticku. Cez den uz malo spinka, skor len take 10-15min. mikrospanky. Moze to suvisiet s tym, ze je viac hore a potrebuje viac energie? Mliecka mam urcite dost, tym to nie je. Zda sa mi to zvlastne, vacsina maminiek ma opacnu skusenost - najskor babatka papaju skoro stale a po par mesiacoch sa tento interval predlzuje.
U nas bol interval 2 hodiny, najskôr tak ako u vás a čím väčší tym viac hladoš a nervoš
@danieli pozri,daj mu ked pyta. Tebe sa po par dnoch prisposobia prsniky. Moj zacal znizovat pocet dojceni, az ked sme presli na prikrmy,cize v 6.m. Dovtedy fakt kazdu hodinu ci dve. Bez jedla vydrzal len v noci,ale cez den som mala pocit,ze sa len dojcime. A dcerka tiez bola na zaciatku 3hodinova,no coskoro presla aj na kratsie intervaly. Dakedy 4hodiny nic a dakedy aj kazdych 20 minut! No a do toho koliky,preto aj to castejsie prikladanie. Kazde dieta som v tomto mala ine. Syn navyse bez koliky a pekne priberajuci dcerka s kolikou a slabsie priberajuca.. Mnohe maminy pouzivaju satku a babtko si da,kedy potrebuje a ony sa pokojne mozu venovat aj inym aktivitam. Skoda,ze som mala pri dcere len nosic a pri synovi nic. Mohlo to byt este spokojnejsie. Ta satka je na take caste dojcenie idealna.
@didus2 mozno ma rastovy spurt. Ten byva okolo 3.m.,cize moze prist aj skor i neskor. Takze mu vyhovej a dojci na poziadanie.
Moj papkaval kazdu hodinu az dve (okrem noci,tam sa v tom veku budil raz a po 3.m.sa zobudil len vynimocne.)
Tie deticky si to aj menia, upravuju podla toho ako im to vyhovuje.