Žiadne prsia a ďalšie dojčenie

13. dec 2022

Po prvom dieťati a polročnom kojení mi ostali fakt maličké a celkom ovisnute prsia. Mlieka som mala fakt vela ešte do 5 mesiaca dieťaťa, a prsia boli obrovské. Potom som odstavila. Keďže teraz nemám skoro žiadne prsia môžem očakávať že pri 2. Dieťati budem mat opäť tak vela mlieka a veľké naliate prsia? Či to môže byt iné ako pri 1. Dieťati keďže tie prsia sú už iné ?

margarita
13. dec 2022

ja som oddojcila postupne 4 deti, každé rok cca plusmínus, a vždy sa mi po pôrode naliali, mlieko sa dostavilo, úplne v pohode...a to mám veľkosť jednotky celý život 🙂 tiež som mala obavy najprv, ale poučili ma, že objem svaloviny na prsiach nesúvisí nijako s produkciou mliečnych žliaz v podkoží ...takže za mňa - 4x - no problem.

ziarifka
13. dec 2022

Kamoška má 3 deti, po každom prsia menšie a menšie, ale mlieka mala vždy viac a viac. Navyše každé dieťa väčšie ako predošlé.

autor
13. dec 2022

@margarita vaau super že 4 deti odkojene 🙂 a ak sa nenahnevate prosím ako vyzerajú vaše prsia po tolkom kojení? Ja nechápem ženy ktoré koja aj cez rok a prsia neovisnute krásne plne stále a ja napríklad relatívne krátko som kojila a z mojich krásnych prs skoro nič neostalo 😢

margarita
13. dec 2022

no vyzerajú asi ako dve lentilky pod kobercom 😂 ale kedže som nikdy nebola tam zvlášť obdarená, až tak mi to nevadí, muž tvrdí, že za tie deti nám to stálo a ja s tým absolútne súhlasím. Plus dnes je už v ponuke toľko push-upiek a vôbec formujúce spodné prádlo napr.pod bielu blúzku, že to fakt neriešim.

autor
13. dec 2022

@ziarifka fuha toto už neviem či by som uz rozdýchala ešte viac mlieka, pre mna to bola celkom záťaž na hrudi aj keď nehovorím, vyzerali dobre 🙂

0silvia0
13. dec 2022

Praveze dlhodobejsie dojcenie je pre prsia vhodnejsie ako z plnych prs zrazu prestat dojcit. Pri dlhodobejsom dojceni sa mlieko ustaluje, prsia sa pomaly prisposobuju. Ked obrovske prsia zrazu odstavis, pre pokozku je to sok.
Ja osobne som pri prvom dietati mala viac naliate prsia ako pri druhom. Dokonca mi mlieko mimovolne tieklo pri zaplakani dietata. Ale prve dieta bolo zrut, vela pil. Druhorodena dcera tolko nepila, cize aj mlieka sa mi robilo menej, prsia som mala ustalenejsie. Ale mne sa tie prsia nejako extremne nezvacsili.

sojorez
14. dec 2022

Ja som tiez z tych lentilkovych a odkojenych 8 rokov pri troch detoch. Mama sa smiala, ze odkial mam tolko mlieka (ona hojne obdarena, kojila ma par tyzdnov). Tym, ze su male, nema co visiet, takze vyzorovo ako pred tehotenstvom a na dotyk su maksie.