Zdravá strava počas kojenia

nikolabulkova
12. sep 2015

Viete mi poradit nejaku zdravu stravu pocas kojenia?Je mozne ze ked som vylucila z jedalnicka ryzu a zemiaky a nahradila som to salatmi maly sa zacal v noci budit presne kazde 2 hodiny?

siska53
12. sep 2015

@nikolabulkova osobne som pri dojceni s dietami nevymyslala.
Kebyze uz, tak skor vylucim sladkosti a jedla obsahujuce "ecka".. V ostatnom.by som sa neobmedzovala...
Budenie moze byt nahoda..tazko povedat. Zit na salate si neviem.predstavit ani teraz ked uz nedojcim.

dana_l
12. sep 2015

zdrava strava neznamena vylucit urcity druh potravin alebo jedal z tvojho jedalnicka ale jest bez zbytocneho vyprazania a inych tazkych veci.
ty si pleties dietu so zdravym stravovanim. pri diete nejes nieco, pri zdravom stravovani jes vsetko ale s mierou.

jasminet
12. sep 2015

@nikolabulkova a z akeho dovodu si vylucila tie zemiaky a ryzu? ak len kvoli chudnutiu a navratu do povodnej velkosti, tak je to hlupost - na take budes mat casu dost. teraz jedz vsetko na co mas chut - z coho sa ti bude robit mlieko, ked budes na salate a vode? energiu a ziviny potrebujes aj ty.... moja svagrina to iste - nejedla absolutne nic (1 tanier kuracej polievky za den) a cudovala sa ze mlieko nie je....

ja som pri oboch detoch jedla vsetko co som chcela (snad okrem kreviet a kapusty), kojila som na poziadanie a chudla napriek tomu.... a na dobijanie energie som si v noci sadla pred telku a vyjedala nutelu rovno z flase.... 😅 😀

janickacrazy
12. sep 2015

@nikolabulkova Vylúčiť zemiaky a ryžu fakt nie je najlepší nápad, sú to zdravé potraviny! Skor teda by som vylúčila tie sladkosti, vyprážané ťažké jedlá a biele pečivo. Netreba počas kojenia držať dietu, ved nebudeš kojiť večne, na chudnutie máš času dosť. Okrem toho ja som tiež jedla pri kojení normálne skoro všetko okrem šošovice a kyslej kapusty a chudla som pritom, ani neviem ako, ved samotné kojenie a starostlivosť o bábo ti odčerpá kopu energie.

pribinak
12. sep 2015

Ked si vylúčila bielu ryžu, náhrad ju napr ryžou naturál - hnedou, zemiaky pokial ich nespracujes vo forme hranoliek, tak sú zdravé a nevidím dôvod ich vyraďovať z jedálnička

nikolabulkova
autor
12. sep 2015

@jasminet ja nechcem chudnut len lepsie sa citim ked nejdem ryzu a zemiaky to ma tak nafukovalo.

zuz02
12. sep 2015

Zdrava strava je pestra strava. Treba jest pestro, ale s rozumom. Zvlast teraz, ked dojcis. Ryzu a zemiaky si kludne dopraj. Su to sacharidy a tie pri dojceni potrebujes. Len si ich daj na obed, prip.neskorsi obed. Salat sam o sebe ta nezasyti, ten je urcite dobry, najma ako vecera, ale treba ho doplnit nejakou bielkovinou. Napr.maskom al.vajickom. Skus dodrzat pravidlo, ze sacharidy su dobre na ranajky, prip.ako priloha k obedu. Rano ta nastartuju a doplnia energiu. Vecer ich vyluc, prip.obmedz. Na veceru su zase dobre bielkoviny. Napr.ten salat s masom, al.cottege syr, vajicka. Zo stravy vyluc sladkosti, ak ich pri dojceni potrebujes, tak si ich nedavaj vecer a sleduj zlozenie, ci vobec nieco zdraviu prospesne obsahuju. Vyprazanemu sa vyhybaj, al.jedz len obmedzene. A vela pi. Hlavne vody. Sladke napoje urcite nie.

katarina3011
25. nov 2015

Dievcata rada by som Vas pozvala touto cestou a verim, ze to nie je zakazane 🙂 pozvat na stranku zdrava strava pre deticky : https://m.facebook.com/detskastrava.eu/?__mref=...
Ak potrebujete zabezpecit specialne potraviny skuste tu 🙂