Ahojte, prosim vas, ide ma uz porazit. 😢 Mam pocit, ze sa mi vyvinula zavislost na tychto dvoch laktaciu podporujucich bylinkach, lebo kedykolvek sa snazim ich davky znizit (co i len o 1 tobolku - a to jem kazdy den 9 Senoviek a 9 Benediktov), tak mi okamzite odchadza mlieko a maly strajkuje. Uz fakt neviem, co mam robit, ale toto je uz neunosne. Od laktacnej krizy v 3. mesiaci to takto mam (lebo mi to poradila LP) a nie a nie tie davky znizit. (Teraz ma maly 6 a pol 🌙) Nemate nahodou niektora s tymto skusenost? Dakujem za kazdu odpoved 🙏🏼🙏🏼🙏🏼
Ahoj, ono je to možno čiastočne aj psychického pôvodu. Ja som brala senovku a benedikt rovnako ako ty plus ešte moringu. Vysadila som tiež až po vyše 6 mesiacoch. Znižovala som myslím každé tri dni o jednu tabletku denne. Dojčím už takmer dva roky, ide to aj bez byliniek 🙂 Neboj, pomaly to pôjde 🙂 Teraz je najvyšší čas začať ich vysadzovať. Ak by náhodou neskôr ešte prišla nejaká kríza, skús Moringu, mamičky starších detí si ju vcelku pochvalujú.
@domka222 Ved to, ze je to strasne vela 😢🙈 Povodne som brala 2-2-2, ale potom prisla kriza a LP mi poradila navysit na 3-3-3. A to bolo pred 3 mesiacmi a odvtedy sa mi nepodarilo znizit davky ani o jednu tobolku denne bez toho, aby mi to mlieko zas nekleslo tak, ze maly zas strajkuje 😢 A flasu nechce ani za ten zivy svet, radsej mi bude plakat pri pohlade na prso. 🙈
@mamka1984 Dakujem za radu 🙏🏼 Skusim to asi teda znizovat este jemnejsie. Lebo toto sa fakt neda, odmietam jest 9 toboliek denne 2 roky 🙈 Ved to, ze uz je naozaj najvyssi cas! Tak dakujem za povzbudenie 🙏🏼
Tvorba mlieka reaguje na potreby bábätká a nie na jednu tobolku viac alebo menej. Tieto laktacne by si mali čosi naštudovať. Tipujem, že bola z mamila. 🤦🏻♀️
Ak sa ti raz už mliečko vytvorilo, tak ľahko sa ho nezbavíš. Ženy majú predsa mlieko niekedy aj vyše roka po odstavení. Ver sebe, svojmu telu a svojmu bábätku. Dobrá pestrá strava, dostatok tekutín a čo najväčšia pohoda je to najlepšie. Nemusíš sa upínať na bylinky. Je normálne, že niektoré dni bábätko štrajkuje. Ani my nie sme stále v top forme. A oni prechádzajú každý deň obrovskými vyvinovymi skokmi.
@zelkazehla mala som 3x3 čiže 9...2-3 dni potom postupné vydadzovanie
3 - 3 - 3
3 - 2 - 3
3 - 2 - 2
2 - 2 - 2
2 - 1 - 2
2 - 1 - 1
1 - 1 - 1
1 - 0 - 1
1 - 0 - 0
0 - 0 - 0
Takto mi to pomohlo a vysadenie neuškodilo. Neviem aké máš staré bábätko? Príkrmy nepomáhajú zasýtiť?
@alisaela ja by som tomu rada verila, ze mlieko reaguje na potreby babatka, ale preco potom, ked tri dni jem o 1 tobolku menej, hned sa to prejavi slabsim tokom a aj menej plnymi prsami? 🙆♀️ a babo to hned vyciti a nechce sa nechat nakojit a place a vzpiera sa 😢 a jasne, ze som uz skusala prikladat aj kazdu hodinu, ale nepomohlo, mlieka bolo stale malo a iba ma boleli bradavky 🙈
@nikasmile toto vyzera ako super plan, aj ja by som to tak chcela. ale akonahle spravim 3 dni po sebe ze 3-3-2, tak mi tok klesne a maly strajkuje 😢 uz ma cez 6 mesiacov a zaciname s prikrmami, ale to su len take male ochutnavacky, vela toho nezje, takze na nasytenie to asi nestaci… 🙆♀️
@zelkazehla naozaj veľa robi psychika, proste to postupne vysad, tvorba sa upraví, možno to bude den dva tri trvať.. Ja som brala rovnaké množstva ako ty, po začatí príkrmov som postupne znižovala, tiež som mala pocit že sa mi zrazu mlieko nerobi, malá len vrestala keď som jej chcela dať prso.. postupne ako sme nabiehali na prikrmy, tak som to brala menej tragicky, lebo sak už nebola odkázaná len na to mlieko a nejak sa to samo úplne upravilo, malá sa na prso vyslovene teší, pýta si ho aj viac než by som už niekedy chcela 😅 ma 18 mesiacov a mlieka kolko chce 🙂
@zelkazehla vyskúšaj takto ale deň po dni, čiže 1 riadok 1 deň. A neboj tie príkrmíky sa rozbehnú🙂
@nikasmile dakujem 🙏🏼 takze ty si sa vlastne takto dostala za 10 dni z 9 toboliek na 0 a tok mlieka ti to neovplyvnilo?
Skusila by som sa zamysliet aj nad svojou stravou a miesto liekov mozno navysit o trochu kalorie
@zelkazehla ja som to mala iba takto a už mi mliečko ostalo. Kojila som 15m
@nikasmile super 🙌
@alanko20 joj no kalorii mam az az 🙈
@zelkazehla to, ze nemas plne prsia je praveze dobre. Nemaju byt velke a naliate, zmenšujú sa ti a zmenšuje sa ti aj tok preto, ze sa mnozstvo vytvoreného mlieka prispôsobuje potrebám tvojho babatka. Ja som mala pri užívaní senovky a Benedikta az hrcky, vysadila som to, teraz mam uplne makke prsia, a mala mi pribrala za 2 mesiace takmer 3 kila. Podla mna si len namyslas, ze to mlieko nemas, to ti nema striekat ani sa liat
9😲? To je strašne veľa, nie? Dávkovanie je 3x 2 tablety. Ja som brala denne 3x po jednej a teda problém vysadiť nebol. Tiež sa mi zdalo, že štrajk sa vrátil, ale už som neužívala. Dojčila som nakoniec do roka a pol. Sem tam som si dala radšej čaj