mam taku otazku dnes som dostala parlodel na zastavnie tvorby mlieka mam este odsavat tie prve dni pokial sa prestane tvorit ci nie???
@bazarocka a ako casto si odsavala ak sa mozem opytat?
@katulka1141 presne si to nepamätám, to je asi u každej individuálne, ja som bola po potrate takže mne sa rýchlo stratilo, ale odsávala som keď cítila pnutie a začalo mi samé tiecť
mne zase kocky radili vtedy neodsavat..mne sa malinka narodila a mliecko sa mi pustilo uz den pred porodom,co nechaali ani doktori a mala som dva krat denne jest parloder a po nejakom case som ho v pohode vysadila..
@katulka1141 odsavaj ked budes mat plne prsniky..to musi ist von, mlieko sa nevstrebe..odsaj proste podla potreby, neskor aj rucne mozes..ako sa budes citit..pomalicky sa ho bude tvorit pomenej az sa strati..
@dandulina no ved toho som sa bala,ze sa nestrati a este teraz doberam antibiotika na zapal a fakt nechcem dalsi.skusila som neodsat cez noc,ale myslela som,ze ma roztrhne a urobili sa mi strasne bolestive hrcky.dala som si ibuprofen a kapustovy list.uz nech je potom.
@lussy83 myslim,ze poporode ked mas este len kolstrum je to jednoduchsie,ale ja som 8 tyzdnov dojcila,len mala sa strasne zlostila a odmietala prsniky tak som sa rozhodla skoncit
@katulka1141 musis sa s tym trosku popasovat :/..neboj, to prejde..preco ti mala odmietala prsniky?..mala problem sa prisat?..alebo jej nechuti?..predsa len keby si kojila, pre dieta najlepsie co moze od teba dostat..ale tak to uz sa musis sama rozhodnut...
@dandulina ja uz som skusila vsetko.od klobucikov po odsavanie pre malu.ja viem,ze je to pre nu najlespsie,ale po zapale prsnika mi lavy uplne odmietala a tvorba mlieka sa strasne zredukovala.ledva som 30ml odsala a na pravom ked sa prisala tak ,len na chvilku potom sa rozculovala a hnevala a strasne plakavala.stale bola hladna.skusala som zvysit produkciu mlieka a brala vsetky tie homeopatika .uz som chcela vysksat costi,len ked som ju skusala davat na lavy prsnik tak sa vobec nechcela prisat.uz som tu mala aj health visitorku a prisatie mala spravne.tak uz som ju nechcela viacej trapit.:(myslela som,ze aspon vecer jej dam prsnik,ale stale sa jedovala.:( mala som dost dramaticky porod a malu mi dali az po par hodinach takze uz ten zaciatok nebol idealny :( plus som mala hyperprolaktinom a mam pcos.takze chyba je urcite aj vo mne :(
@katulka1141 aha..hm..niekedy to proste nejde, chapem..urcite je traz prvorade, aby babo bolo spokojne a ty tiez.. takze sa tym uz netrap..netreba sa nicit za kazdu cenu..mne sa maly tiez hned neprisal..az po niekolkych hodinach a to tiez moc nesal :/.. az tak na 3 den sa to pekne rozbehlo..potom sme uz s kojenim nemali problem..ale je to ozaj individualne u kazdej maminy..
@katulka1141 áno, aby si nedostala horúčky a zápal, tiež som ho mala