ahojte, v pondelok sa nam narodila princezna. Kedze uzivam lieky a nemozu mi ich vysadit, su kontraindikovane s dojcenim tak je malicka na umelom mliecku. Mne avsak na zaciatku zabudli zastavit laktaciu, s vysvetlenim na novorodeneckom ked som tam prisla s tvrdsimi prsnikmi a mokrym trickom od mlieka,ze oni si mysleli ze mi to na sestonedeli zastavili a na sestonedeli si mysleli ze mi to na novorodneckom zastavili. Takze az vo stvrtok prisli s tym ze mi daju tabletky. Vobec som nemala malu prilozeni kedze by jej to mlieko uskodilo takze sa mi ta tvorba zrejme tak nerozbehla ako keby som uz kojila, tak som si lieky este nedala po precitani vsetkych neziaducich ucinkov. Avsak prsia mam take tvrdsie pocas dna trosku povolia. Viete mi poradit cim zastavit tu tvorbu mlieka bez chemie? Teda ak sa to vobec da :/ dakujem krasne za kazdu radu
Ano - salvia. Vraj je ucinnejsia ako mata, ale sama to odskusane nemam.
Aj ricinus communis CH30 by mal pomoct, ale nemam odskusane. Ale pozor, musi to byt CH30! Lebo 5CH prave podporuje laktaciu. Blahozelam k dcerke🙂
Ja som pouzila ricinus. Zabral bez problemov
Kamoska má odskusanu šalviu.. radím čo som dostala ako radu😊
Dakujem krasne kocky za rady. Neviete prosim kolko tej salvie mozem za den vypit? Ten ricinus veaj 5tabletiek
počas tehotenstva si mohla a teraz už nesmieš užívať tie lieky ? 😕 vôbec si neuvažovala nad tým, že budeš dojčiť? MM nie je len výživa, obsahuje mnoho cenných látok, ktoré dieťaťu ničím iným nezabezpečíš..skúšala si napísať na Mamila stránku? tam Ti laktačné poradkyne po konzultáciach s lekárom vedia odporučiť liek, ktorý nebude vadiť dojčeniu..alebo konzultovala si lieky s viacerými lekármi? drvivá väčšina sa vôbec nezaoberá tým, aké je MM a dojčenie dôležité pre dieťa, odporučia len zastaviť laktáciu..
napr. prečítaj http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/lieky/
http://www.mamila.sk/pre-zdravotnikov/materialy...
@luba41 Ja neviem - za každých okolností?! Veď píše, že užíva lieky, ktoré sú kontraindikáciou z dojčením......Ale mamila odporučí všetko, samozrejme.......A píšeš úplne mimo tému, okrem iného. Mamička chce poradiť ako zastaviť laktáciu, nakoľko nemôže bohužiaľ dojčiť aj keby moc chcela a nepotrebuje radu od pochybného webu, kde odporúčajú dojčiť za každých okolností. 😉
@jaju_ska Tiež som počula o šalvii, tak držím prsty. Ja som inak po odstavení oboch detí vôbec neriešila zastavenie laktácie, prešlo to nejak samo 😉
@evittam čakám na reakciu od zakladatelky a nie od Teba....takých príspevkov ako lekári zakázali dojčiť popri liekoch tu už bolo..a nakoniec drvivá väčišina žien mohla sa liečiť popri dojčení...dobrý lekár je taký lekár, ktorý pre liečiacu sa matku- ako svoju pacienku, urobí čokolvek pre to, aby dojčila / pretože vie, aké je dojčenie pre matku a dieťa dôležité/ a nájde a predpíše taký liek / čo neverím, že na našom farmaceutikami prepchatom trhu sa taký nenájde/, ktorý im bude vyhovovať...
@jaju_ska Moja kamoska tiez z dovodu liecby nemohla kojit..ale jej tvorbu mlieka zastavili ihned po porode tabletkami...nespominala zeby mala nejake problemy..
@jaju_ska šalvie mozeš vypiť kolko chceš, ja som pila hned 3 den po porode a na druhy som sa už tak nenalievala ale odsavat som musela, ale nie často - 2x za den na ulavu na začiatku. Pomahaju aj studene sprchy, a menej tekutín - samozrejme nie ze sa dehydruješ ale proste nie 3 litre denne, pomahaju aj homeopatika. Ak sa prsia ešte nalievaju - stači mierne tak odstriekavat do ulavy. Po 6 nedelí som už nemala ani kvapku. 🙂 Inak su na to lieky Dostinex a Parlodel - da ti to gynoš.
@monika15 a Ty čo si napísala k veci?..ak napíše, že konzultovala s viacerými lekármi, ak napíše. že má onkologické ochorenie, tak sa stiahnem..ja som jej odporučila prečítať aj iné, ako jej povie jeden lekár..a si to nebude až také neriešitelné, pretože inak by jej tu laktáciu zastavili okamžite hned po porode a nevyhovárali sa jeden na druhého..také typické slovenské zdravotníctvo..
@luba41 v porodnici su nastavení na dojčenie a musím si zastať tentokrat som narazila na velmi ochotnu sestru, ktora v Ružinove robila aj psie kusy aby zenám pomohla, naozaj sa snazili pomahat. O nedojčení tam neuvažuju a preto ak by tam zena nechcela dojčiť tak to musi sama osobne ist povedať, idealneak ma vyjadrenie svojho lekara, ze dojčenie neodporuča a tuším aj podpisat nejake papiere. Nechceli davat ani flašky - len na podpis ze s tým suhlasite, ze krmite dieťa flaškou. 🙂
@sardinka333 no ale snad mala v tehotenskej knížke červeným napísané odporúčanie od svojho odborného lekára, že treba okamžite zastaviť laktáciu, že dieťa neprikladať....ako, že to teda hned po porode nedodržali? či sama sa mala rozhodnuť? a kde bolo teda dieťa tie prvé tri dni, kto ho krmil, čím?
@luba41 vieš ako to je...tam je x personálu si myslíš ze každá sestra čita tehotensku knižku tej ktorej pacientky? Vo väčšine pripadov čo som čitala to mamička ma sama oznamiť na prijme a nie čakať kým si to niekto všimne ze to tam ma napisane nakolko sa automaticky predpokladá, ze dojčiť bude. Kedže tam aj ide o čas napr. podanie liekov ako je ten Dostinex a pod. čím skor sa podá tým je to ,,lepšie,, lebo k ziadnej tvorbe mlieka nedojde. Ale podla mna lieky su vhodné pri ťažších chorobách, poruchách alebo psychozach kde je 100% nutné laktaciu zastaviť ale na to tam ma svojho ošetrujuceho gynekologa a všetko treba konzultovať s nim.
@sardinka333 tehotenskú knižku predkladáš po príchode do porodnice...každý lekár ju musí pri príjme prezrieť....práve pre tie dôležité záznamy od obvodného lekára..a potom vydať patričné inštrukcie smerom k podriadeným, resp. dalšiemu oštrujúcemu personalu..
Dakujem baby ze ste ma podrzali fakt si to vazim lebo sa citim ako zla matka za to ze nedojcim a vsade na mna len prsniky vytahuju. Som po rakovine lymfatickych uzlin, liecba chemo nechala nasledky ako take aj na fyzickom aj dusevnom zdravi takze musim uzivat betablokatory na tachykardiu, silnejsie lieky na alergiu na roztoce, bakterie a chlad a teplo a obcas benzodiazepiny na panicku poruchu. Viem ze je materske mlieko cenne ale nechcem jej ublizit tym ze by som jej cez neho dala takuto chemiu do tela.
Mlieko mi tecie aj samo takze zatial neodsavam aby sa ho nezacalo tvorit este viac.
Dakujem aj za kazdu radu <3
@jaju_ska drzim ti velmi palce
este k tomu umeleu mliecku, neda sa ti kupovat aspon prve styri mesiace materske???
@celasapremenim taka moznost je? Som prvorodicka takze sa velmi nevyznam
@jaju_ska no existuje banka zenskeho, materskeho mlieka, zbiera sa to na limbovej a podla mna, tebe by to dali na recept pre malinku za tychto okolnosti, urcite by mali, aspon sa na to pytaj...jedna kolegyna, vyssi management, z nejakeho dovodu nedojcila, to neriesim a viem, ze pre syna bezne kupovala materske mlieko
prioritne ide toto mliecko detickam, ktore sa narodia s nejakym problemom ...ale pokial viem, da sa aj kupovat
existuju aj dojcenske lasky suplujuce matersky prsnik, aj hadicky na dojcenie pre babatka, ktore su cojaviem adoptovane, lebo kontakt matka dieta pokozka na pokozku je nesmierne dolezity pre neurologicky vyvin
je mi uplne zle z toho, ako v tejto republike nepomahaju a neinformuju matky, to je jedno, ci prvorodicku, o moznostiach, ci pravach, vsetko mozne sa totiz da vybavit, ked sa chce
@celasapremenim dakujem velmi krasne za info. Narodili sme sa ako predcasniatko takze o to viac sa bojim o to co jej davam papat. Idem pohladat viac info o tej banke aby sme mali cim skor viac info.
Byt tebou tak si cast mlieka odstriekam, aby si ich nemala take tvrde a aby sa ti neupchali mliekovody. A na zastavenie laktacie udajne vyborne pomaha mata a salvia, takze skus si do caju skombinovat tieto dve bylinky a snad to pomoze.