Zastavenie len nočného dojčenia

12mila
9. sep 2016

fotoportrét
12mila Ahojte zienky;) ja by som sa chcela opytat ci mate niektora dobru skusenost s prerusenim len nocneho kojenia? Dcerka ma 6 mesiacov a zatial pokracujem aj ked sa zacala budit kazde 2 hodinky. Dovod preco chcem nocne dojcenie vylucit je ze ked mala bude mat 10 mesiacov vraciam sa do prace ale len na vecer od 6 do 11. Cez den budem doma cize ak bude mala chciet tak cez den moze papat s cici;) Vecer ju bude ukladat tato a tiez mam dilemu ci ju treba naucit na 1 flasku um vecer co jej on da pred spanim? Mam este 4 mesiace doma a dovtedy uz bude aj co to normalne papat, ale to nocne dojcenie by som chcela ukoncit okolo 7 mesiaca. Ake mate skusenosti da sa vylucit len nocne? A ako nato😊? Dakujem!

saturday
9. sep 2016

Nazory sa roznia, ale priemerne sa uvazuje vek okolo 9 mesiacov, kedy uz nocne krmenie nie je potrebne (niekto pise ze 6 mesiacov, niekto 12 mesiacov, ale su aj deti, co od prveho mesiaca prespia celu noc a zjavne im papanie nechyba). Druha vec je, ze dietatko potrebuje aj v noci polaskat, pohladkat, pritulit ... ale to uz moze aj tato.

Ja som nocne kojenie odstavila v roku. Trvalo to cca 2 noci, na ktore som sa dobre pripravila (ziadne velke upratovanie cez den, odpocinuta, dobre vyspata ...). Budili sa dost casto, pomrnkavali, pytali mliecko, ale len som ich hladkala a utesovala, mojkala ich, ze "ano, chces sa napit" ... Mala som pripravenu aj flasku s vodou a flasku s cajikom. Mladsia odmietla, starsia si tu flasku zobrala asi na cca 3 noci. Potom uz ani to. Prva noc bola narocna, prve krmenie nakoniec bolo okolo 5 rano. Druha noc bola o poznanie lahsia a tretia uplne pokojna. Ak sa aj prebudili, tak stacilo pohladkat, aby vedeli, ze so tam.

S maldsim dietatkom ale neviem ako to pojde. Predsa len este moze potrebovat papat, to zalezi od jej potrieb. Vela nocnych budeni je hlavne o pozornosti rodica, nie k jedeni. Ale v tomto veku este moze potrebovat aj jest.

evittam
9. sep 2016

@12mila Začala si už prikrmovať? Obe moje deti prespali celú noc cca od 5.mesiaca - dojčila som len večer pred spaním, ráno keď sa zobudili a cez deň ešte tak 2-3x. Postupne som to zredukovala na ráno, na obed, večer. Potom len ráno, večer....

12mila
autor
9. sep 2016

@saturday dakujem za odpoved😊 tak ved ja este mam cas do 10 mesiaca cize by som to oducala v 9, vtedy si myslim ze to mliecko by z hladiska hladu v noci nepotrebovala. Ona to jedno/dve krmenia este urcite potrebuje, ale ostatne razy sa budi len kvoli pomojkaniu, cucne raz a buva😊 co mi kym som doma nevadi ale ked sa vratim do prace, pred polnocou spat nepojdem a hore urcite o 7am s rannym vtacikom❤ cize by som chcela skusit aby mi tu noc viacmenej prespala.

12mila
autor
9. sep 2016

@evittam ano zacali sme ale ide to pomalicky, az posledne dni prejavila viac zaujem aj si sama pchala lyzicku do pusy a konecne nieco skoncilo aj v brusku nielen na tricku😆 tak tiez dufam ze sa este rozpapame kym sa vratim do prace. Len som citala aj vela mamiciek pise ze kojene deti niektore nemaju poriadne zaujem o jedlo aj do 9 mesiaca a chcu sa len kojit..to dufam nas pripad nebude😊 skoda ze tu v UK je materska platena len 9 mesiacov...

evittam
9. sep 2016

@12mila No u nás je MD platená len týždňov a ešte musíš aj spĺňať určité podmienky nároku. Moje obe deti nemali vôbec problém s dokrmovaním - obe dojčené. Syna som začala prikrmovať v cca 5,5 mesiaci dcérku v 4,5 mesiaci (tá bola ale aj trochu na UM od začiatku).

evittam
9. sep 2016

@12mila ...malo tam byť 34 týždňov.. 🙂