Zastavenie laktácie - osobné skúsenosti

katarinapol88
3. sep 2020

Ahojte

Mam vážny dôvod na odstavenie malej od mlieka - pretrvávajúce problémy s prsiami, boľavé bradavky smerujúce k zápalu , nalievanie oveľa viac len 1 prsnika, druhý je len taky ako podvyzivene dvojča, mala nechce piť.....
Uz sa trápime 3 tyzdne a nikomu to neprispieva

Začala som s homeopatikami na zástavu laktacie, momentálne mám obväz, kúpený mám salviovy čaj.
Obávam sa však hrudiek na prsiach a zatvrdlin

Odsávať ci neodsavat? Mate niekto s konkrétne touto metódou skúsenosť? Ako dlho to trvá resp možné komplikácie? Nechcem si dat pichať hormóny

Pre mamičky ktoré podporujú dojčenie aj cez mŕtvoly áno laktacne u mňa boli 2. Aj z mamily aj normálna(zdravotnícka) a ta povedala ze v mojom prípade sa ďalej j nemám trápiť už kojenim

Dakujem za rady

Obávam sa však ze sa mi prsia

amelia000
3. sep 2020

@katarinapol88 ahoj, to mi je luto a neuvazovala si nad odsavanim a krmenim? Pripadne zeny povacsine radia len odstriekat rucne do uvolnenia a neprikladat.

katarinapol88
autor
3. sep 2020

@amelia000 áno ale to nevyrieši ten jeden mega prsník a druhy malý.
Uz som fajt skúšala vsetko aj odstrieksvsnie ale takto sa dlhodobo nedá fungovať ved len kŕmim s ofstriekavam na nič iné nie je čas

amelia000
3. sep 2020

@katarinapol88 no ja fungujem na elektrickej odsavacke. Mozno by ti pomohlo v tom mensom dorobit tvorbu a v tom vacsom by sa ustalila..neviem, len hadam. Lebo rucne odstriekavanie alebo manualna odsavacka to bola u mna katastrofa..tak som odsala 20ml z jedneho a el. Mi vytiahla aj 50. Ale ked je to pre teba tak hrozne trapenie tak, vykasli sa nato. Ale ja ti zo svojej skusenosti mozem poradit len el odsavacku..uplne top na obe prsia zaroven..odsate mas obe za 15-30min a mas pokoj.

andrea_ff
3. sep 2020

@katarinapol88 smer gynekolog a predpise tabletky

syslik81
3. sep 2020

ja som naklepala predne kapustne listy .. pokapala olivovym olejom a ala do starej pleny prilozila na vyprazdnene prsia ..zatiahla kuchynskou foliou ..menila cca kazde 4-5hodin a pila vela salvioveho caju ... do 2-3 dni bolo po mlieku

miriamn76
3. sep 2020

@katarinapol88 v lekarni sa daju kupit homeopatika na zastavenie laktacie ja som ich mala

miskooo1987
3. sep 2020

@miriamn76 alebo v potravinách lentilky, efekt bude rovnaký...

andrea_ff
3. sep 2020
adamadent
3. sep 2020

Ak chceš zastaviť laktaciu odsavaj len tolko aby sa ti uľavilo a prso nebolo naliate. Predĺžiť čas medzi odsávanim. Homeopatiká. Salviovy čaj. Kapustne listy sú perfektné na úľavu od naliatych prsníkov.

miriamn76
4. sep 2020

@miskooo1987 no keby sa niekde nenasla taka ako ty

katarinapol88
autor
4. sep 2020

@syslik81 Dakujrm ale čo s tým naliatim

Boli jak fras odsávanie a prsia mam ako kamene

syslik81
4. sep 2020

tym ze su stiahnute na pevno sa uz nalievat nebudu .. daj si teple obkady alebo povytlacaj co sa da pod teplou sprchou a hned zatiahni ... alebo ak ti nevadi chemia tak doktor ti da tabletky ci injekciu a ta to zastavi tiez

miska0016
29. apr 2022

@katarinapol88 pekny den, chcem sa spytat, ako ste to vyriesili?