Ahojte zenicky, prosím o radu, 1.5.som rodila akútnou sekciou, koli prekalampsii, chlapceka ešte doma nemám, ja som už doma 4 deň. Bolo mi odporucene zastaviť laktaciu, na základe mojej kožnej diagnózy. V nemocnici mi posledný deň hospitalizácie dali tabletku meocriptin, po ktorej mi bolo neskutočne zle a nemôžem ju užívať pretože sa liečim na srdce. Skúšam homeopatika na zastavenie a odsavam, začali sa mi robiť také veľké gule pod pazuchami, aj sme to rozmasirovali ako tak, no i tak sa mi to stále robí, mam stále vysoký tlak aj po liekoch, je mi na zvracanie, teplota.. Vtedy sa zduri aj pazucha. Pijem aj mätový čaj, som veľmi slabá, kontrolu teda vybratie stychou mam zajtra, prosím vás o radu ako zastaviť laktaciu bez liekov, aby sa mi už úľavylo konecne🙏
Octanovu masť dať na tie hrče...
Akože vôbec nebudeš dojčiť? Môžem sa opýtať aká kožná diagnóza bráni v dojčení?
Mlieko odsávať alebo odstriekavať do uvoľnenia. Prsia netreba vyprázdniť úplne, ale nemôžu byť bolestivo naliate. Trpezlivosť, pôjde to, ale nesmú bolieť.
Ešte mi napadlo, mňa odstriekavať bolí a keď sa mi upchal mliekovod, nemala ani odsávačka a ani dcérka silu to vytiahnuť, musel mi prsník vypiť manžel. Ak berieš lieky, ktoré bábätko nemôže, nech skúsi prsník odsať partner a mlieko keď tak vypľuje
Ja som tiež nemohla kojit kôli liekom. A kôli stlaku mi nemohli dať leiky na zastavenie laktacie. Mne pomohlo stiahnuť prsia. Dala som si podprsenku a tie vložky aby som nebola od mlieka a stiahla na pevnom šatkou. Mala som to tak cca 2 dni. Keď tak len sprcha a žiadna teplá voda len vlažná a znova stiahnuť. Po 2 dňoch som mala pokoj. Kamarátka si dávala aj slaný obklad ale to už ti neporadím ako presne robiť ten skús pozrieť na nete. A držím palce nech máš čím skôr drobčeka doma.
Salviovy caj