Zastavenie laktácie

basulaak
22. feb 2023

Ahojte, pred cca 2 tyzdnami som uspesne odstavila 21 mes syna. Dostala som aj hormonalne lieky na zastavenie laktacie. Znasala som ich relativne ok, okrem unavy a akejsi dychavicnosti (tazsieho dychania) a zapchateho nosa bez sekretu som nepocitovala problemy. Bolo mi len emailom napisane od lekarky brat do zastavenia tvorby mlieka. Nic viac. Lieky som vysadila po cca 5 dnoch lebo syna aj mna chytila nejaka viroza, soplime ako prudom, kycham atd. No proste klasicke prechladnutie. Zacala som uzivat kalobu, sinupret a propolis - vsetko obsahuje alkohol a ten sa nesmie pri tychto liekoch. Neuzivam ich uz 2. den a fajn. Prsia sa podstatne zmensili, nenalievaju sa, ziadne bolesti a pod. Ale otazka - to ze ich mam brat do zastavenia laktacie co znamena? Lebo ked si stlacim prsia tak vytecie resp aj vystrekne z nich este mlieko. Ale akoze, to je vsetko. Predpokladam, ze je to normalny stav a mlieko takto “odstriekam” este dlho ale kym mi to nebude sposobovat problemy si to nemam vsimat a povazovat laktaciu za ukoncenu? Resp tie co ste stratili tymto sposobom mlieko - po zmacknuti vam uz nic nevytecie? Ze nic nic, prsia su uplne prazdne? Dakujem za rady 🙂

cookie29
23. feb 2023

Ja som lieky nebrala, ale mlieko som mala este aj pol roka po odstaveni...