Zastavenie laktácie

20. okt 2021

Viete niečo overené ako zastaviť laktaciu? Som tri dni po sekcií, prsia od dnes tvrdé a naliate. Lieky mi dať nechceli... Odstreknut mi nič nejde/neviem to. Bola som kúpiť v lekárni ricinus 30, mám salviovy caj. Bojím sa ale zápalu tym ze neviem uvoľniť ten tlak, začína to byť bolestivé.

danieladeley
20. okt 2021

homeopatikami a salviovym cajom si teraz nepomozes, trvaj na liekoch

tosomja
20. okt 2021

Ako nechcú? Pýtaj si Oxytocín, uvoľňuje mlieko, ale musíš odsávať. Odstrekovat. Mne to nepomohlo , nakoniec mi dieťatko prikrmovali, ale aspoň uvoľnilo tlak.

jojajojinka
20. okt 2021

ono to po tyždni prejde, a tvorba mlieka sa upravi, ja som si mlieko nejak odkvapkavala, bolo to namahave ale nebolo na vyber. ak by ti prsnik zcervenel, ihned davaj nahrubo na gazu heparoid, je to zazrak, ten použivala už moja babka, mama so zapalmi a ja som sa zacinajucemu takto vyhla... ked som prestavala kojit dcerku tak som pila salviovy + matovy caj... ale to bolo po 2 rokoch, teda sa mi už tak nenalievali..

mogaa
20. okt 2021

Nedovolia ti malinkú prikrmovať tvojim MM z flaše? Prepáč ak som necitlivá a nedopadlo to dobre....len ak to dobre dopadlo, tak zastavenie laktácie je hlúposť, tam pokiaľ nebudeš môcť kojiť , treba odsávať, odsávať a odsávať......spýtaj sa v nemocnici či nepotrebujú MM alebo ho zatiaľ vylievaj, či daj do mrazničky - to je jedno....ono je hlúposť že ak raz začne dieťatko UM tak už neskôr nebude ťahať z prsníka....nie som žiadna biomatka, čo je za každú cenu za kojenie, len ak je dieťatko v inkubátore, neskôr mu môžu dávať tvoje MM z flaše....

henka123123
20. okt 2021

Ak si uz doma daj si do podprsenky kapustny list a pod horucou sprxhou si ich nahrievaj a odstriekavaj len do uvolnenia tlaku .to sa ti ustali do par dni

whatever1
20. okt 2021

Skús najprv babske recepty, napr kapustovy list do športovej podprsenky( alebo si ho prilož a obviaz hrudnik elatickym obväzom)je to super na úľavu.Snaž sa čo najmenej prs dotykat. Daj si aj niečo od bolesti. Ak sa to nebude zlepšovať, tak trvaj na tablete, pýtaj od gynekologa alebo skús obvodného. Ale pozor z tej tabletky ti môže byť dosť zle.

autor
20. okt 2021

@mogaa joi, sorry za hnusný komentár z mojej strany , ale načo je dobré takéto zbytočné komentovanie? Nerozumiem prečo ma vkuse niekto potrebu mudrovat na tému nedojcenia🙄 Veľmi skrátene - nedojcim preto, lebo nechcem. Neodsavam MM preto lebo nechcem. Pre niekoho nepochopiteľné, pre niekoho úplne prirodzené.

Odstreknut neviem/nejde to. Odsávačka nic neodsava. (Do uvoľnenia, to viem, len proste nic netečie,nic sa neuvolnuje) Dieťa neprikladam. Lieky mi podať odmietl, skúsim ešte zavolať svojmu gyn keďže sme už doma z pôrodnice.

Pri prvom mi mlieko odišlo samo bezbolestne, teraz mam obavy ze to nepôjde tak ľahko. Vďaka za relevantné rady k téme 🙂