Zápcha pri kojení

jankariso
28. apr 2015

ahojte prosím vás neviete mi poradiť, už druhý deň sa trapime so zapchou u malej, iba dojčím ( pijem aj vela čaju pre dojčiace matky) stravu mam myslím ok, ale malá len tlačí a tlačí a nič...vždy jej musím pomoct s rektrálnou rurkou, môže to byť aj tým že i po jedení neodgrne? v noci spí ale počujem ju stenat ako tlačí, masírujeme aj bruško nemáte s tým prosím skúsenosť? ďakujem

sardinka333
28. apr 2015

Po jedení by si odgrgnuť mala....čisto dojčené deti vraj nemusia mať stolicu aj niekolko dní lebo všetko mlieko telo spracuje. Asi ju tlačia tie plyny a ked vravíš, že rektálna trubička pomaha tak to budu asi plyny. Ja by som skusila aj fenyklový čaj a davať po jedení odgrgnuť.

gabrielita1610
28. apr 2015

Ahoj ja som davala malemu od druheho tyzdna kazdy den po 1 kvapke biogaju ,nemali sme koliky ,ani problem s papanim ci s vyprazdnovanim.....nemusi ti kakat kazdy den ,kojene deti kakaju raz za tyzden pretoze nieje odpad z MMa ale ak ti neodgrgne po papani ,tak ju mozu naozaj tlacit tie plyny v brusku...ja by som ti odporucila tu biogaju uzivali sme ju cely prvy rok a do dnesneho dna sme nikdy nemali problemy s bruskom a papame vsetko od 1 roku a nech odgrgne po napapani ,nasmu to niekedy trvalo aj 15min. kym odgrgol....vela zdravicka zelam 🙂

2210sgr
28. apr 2015

ahoj...my sice sme od zaciatku na umelej strave, mala mala reflux, tak sme museli hladat vhodne mliecko, ale ja jej davam 3x denne po 4 kv biogaju....su to probiotika a odkedy to takto davame na doporucenie lekarky, nema problem sama sa vykaka a nemusi tlacit ani rurku uz nepouzivame.
skus sa popytat na kvapky na prdiky...espumisan, alebo sam simplex ci jej nemozes davat nam toto pomaha a mala prdi ako kanon.
inak ma 3 mesiace

luba41
28. apr 2015

tak malinké bábätko nemôže mať zápchu..asi si chcela napísať, že už druhý den nemalo stolicu..ale dojčené detičky môžu nekakať aj niekoko dní..takže nestresuj, malinkú vela nos / najlepšie v šatke/ nosenie a teplo matky napomáha tráviacej sústave diaťaťka.. 😉