ahojte prosím vás neviete mi poradiť, už druhý deň sa trapime so zapchou u malej, iba dojčím ( pijem aj vela čaju pre dojčiace matky) stravu mam myslím ok, ale malá len tlačí a tlačí a nič...vždy jej musím pomoct s rektrálnou rurkou, môže to byť aj tým že i po jedení neodgrne? v noci spí ale počujem ju stenat ako tlačí, masírujeme aj bruško nemáte s tým prosím skúsenosť? ďakujem
Ahoj ja som davala malemu od druheho tyzdna kazdy den po 1 kvapke biogaju ,nemali sme koliky ,ani problem s papanim ci s vyprazdnovanim.....nemusi ti kakat kazdy den ,kojene deti kakaju raz za tyzden pretoze nieje odpad z MMa ale ak ti neodgrgne po papani ,tak ju mozu naozaj tlacit tie plyny v brusku...ja by som ti odporucila tu biogaju uzivali sme ju cely prvy rok a do dnesneho dna sme nikdy nemali problemy s bruskom a papame vsetko od 1 roku a nech odgrgne po napapani ,nasmu to niekedy trvalo aj 15min. kym odgrgol....vela zdravicka zelam 🙂
ahoj...my sice sme od zaciatku na umelej strave, mala mala reflux, tak sme museli hladat vhodne mliecko, ale ja jej davam 3x denne po 4 kv biogaju....su to probiotika a odkedy to takto davame na doporucenie lekarky, nema problem sama sa vykaka a nemusi tlacit ani rurku uz nepouzivame.
skus sa popytat na kvapky na prdiky...espumisan, alebo sam simplex ci jej nemozes davat nam toto pomaha a mala prdi ako kanon.
inak ma 3 mesiace
tak malinké bábätko nemôže mať zápchu..asi si chcela napísať, že už druhý den nemalo stolicu..ale dojčené detičky môžu nekakať aj niekoko dní..takže nestresuj, malinkú vela nos / najlepšie v šatke/ nosenie a teplo matky napomáha tráviacej sústave diaťaťka.. 😉
Po jedení by si odgrgnuť mala....čisto dojčené deti vraj nemusia mať stolicu aj niekolko dní lebo všetko mlieko telo spracuje. Asi ju tlačia tie plyny a ked vravíš, že rektálna trubička pomaha tak to budu asi plyny. Ja by som skusila aj fenyklový čaj a davať po jedení odgrgnuť.