Ahojte po kojeni mam zapaleny prsník. Moja obvodná dnes nerobí tak rozmýšľam ze pôjdem na pohotovosť lebo mam aj vysoké teploty a bolesti. Išli by ste na normálnu alebo na gynekologicku ?
Na gyn. príjem ale skús zavolať najprv čo ti povedia. Možno ti len po telefone predpisu ATB.
Gynekologia. Zavolaj svojmu gynekologovi.
Ja ked som mala zapal a isli teploty hore38,8 tak som isla na klasicku pohotovost. A odtial rovno na chirurgiu.
Ja som bola na gynekologické pohotovosti,najskôr som tam zavolala a potom išla ... Dostala som ATB ..
Ja som mala tiež 1 deň teplotu a zapálený prsnik, ale dala som si paralen a zavolala laktacnu (obvodná už tiež nerobila) a povedala mi ze mam babo často prikladať, aby vytahalo mlieko. A pomohlo to, na druhý deň ako keby sa nič nestalo
Ahoj ja som to mala pred asi dvoma mesiacmi, nie vždy je úplne nutne davat hneď antibiotika. Mne pomohla kombinácia: kúpanie v teplej vode a rozmasirovat smerom ku bradavke aby sa to uvoľnilo, ale je to dost bolestivé, k tomu paralen na zníženie teploty a bolesti, skus čo najviac kojiť aj keď aj to strašne boli…a po kojení odsavat čo najviac sa bude dať. A hlavne, kúp si normálne že kapustu- celu hlavu, daj do chladničky a po kojení si vždy prilož jeden dva umyté studené listy na prsník do podprsenky. Ja som s tým aj spávala a fakt to pomohlo 😂 počula som to od dvoch báb a gynekológa, prišla mi to ako totálna blbosť ale fakt pomohlo 😃
Pomáha aj octanova masť, gynekológ mi odporučil. Pred kojenim umyť.
Pred dojčením nahriat prsník - plienkou alebo uterákom v horúcej vode a priložiť 5-10 min, hneď dojčiť alebo odsať mlieko, následne masírovať prsník jemne, a nakoniec priložiť zase studené obklady + paralen, mala som viackrát zápaly kvôli úzkym mliekovodom tak mi to laktačná poradila robiť a vždy to pomohlo 😉
Ahoj a zrazala si si nejako teplotu? Obvodnej by si nemohla zavolat a spytat sa, hm?