Zapálený prsník po dojčení

31. jan 2022

Ahojte po kojeni mam zapaleny prsník. Moja obvodná dnes nerobí tak rozmýšľam ze pôjdem na pohotovosť lebo mam aj vysoké teploty a bolesti. Išli by ste na normálnu alebo na gynekologicku ?

aliaray1
31. jan 2022

Ahoj a zrazala si si nejako teplotu? Obvodnej by si nemohla zavolat a spytat sa, hm?

nikpa
31. jan 2022

Na gyn. príjem ale skús zavolať najprv čo ti povedia. Možno ti len po telefone predpisu ATB.

simsalabim
31. jan 2022

Gynekologia. Zavolaj svojmu gynekologovi.

maryetta
31. jan 2022

Ja ked som mala zapal a isli teploty hore38,8 tak som isla na klasicku pohotovost. A odtial rovno na chirurgiu.

lucka114
31. jan 2022

Ja som bola na gynekologické pohotovosti,najskôr som tam zavolala a potom išla ... Dostala som ATB ..

zapalkazapalkova
31. jan 2022

Ja som mala tiež 1 deň teplotu a zapálený prsnik, ale dala som si paralen a zavolala laktacnu (obvodná už tiež nerobila) a povedala mi ze mam babo často prikladať, aby vytahalo mlieko. A pomohlo to, na druhý deň ako keby sa nič nestalo

kristinka92
31. jan 2022

Ahoj ja som to mala pred asi dvoma mesiacmi, nie vždy je úplne nutne davat hneď antibiotika. Mne pomohla kombinácia: kúpanie v teplej vode a rozmasirovat smerom ku bradavke aby sa to uvoľnilo, ale je to dost bolestivé, k tomu paralen na zníženie teploty a bolesti, skus čo najviac kojiť aj keď aj to strašne boli…a po kojení odsavat čo najviac sa bude dať. A hlavne, kúp si normálne že kapustu- celu hlavu, daj do chladničky a po kojení si vždy prilož jeden dva umyté studené listy na prsník do podprsenky. Ja som s tým aj spávala a fakt to pomohlo 😂 počula som to od dvoch báb a gynekológa, prišla mi to ako totálna blbosť ale fakt pomohlo 😃

katie253
31. jan 2022

Pomáha aj octanova masť, gynekológ mi odporučil. Pred kojenim umyť.

bubik6x
12. feb 2022

Pred dojčením nahriat prsník - plienkou alebo uterákom v horúcej vode a priložiť 5-10 min, hneď dojčiť alebo odsať mlieko, následne masírovať prsník jemne, a nakoniec priložiť zase studené obklady + paralen, mala som viackrát zápaly kvôli úzkym mliekovodom tak mi to laktačná poradila robiť a vždy to pomohlo 😉

pejkastrelka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz