Zápal prsníka, nedajú sa vyprázdniť hrčky

zuzikxx
9. júl 2022

Ahojte, dostala som vecer zapal - horna cast prsnika - jeden flak a vyzeralo to na jednu hrcku a hned rano som vypytala ATB lebo 39teploty, nedarilo sa mi a doteraz nedari ju rozmasirovat, vyprazdnit. Uz je to 4.den, pridali sa dalsie hrcky a flaky na kozi.. Dnes kontrola, hnis tam nie je, ak sa to nezlepší nasadia liecbu a ukoncia tvorbu mlieka. Som uz zufala, ani teraz mi neisli vyprazdnit. Placem lebo malinka je zvyknuta sa dojcit a bolo to uz stabilizovane cca po zaciatkoch s nedostatkom mliekom. Neviem co okrem teplej vody, nahriatia pomocou horucejsej vody vo flaske skusit.. Kozu uz samu modrinu. Odsavacku mam elektricku ale beriem akoby len to v bradavke. To mam hodiny odsavat? Nechapem preco tie 3 hrcky nepovoluju. Asi uz ich je aj viac.. Stracam nadej.

o nie je este take zlé.

0silvia0
9. júl 2022

@zuzikxx mala som kvantum zapalov, vzdy pomohla octanova mast v hrubej vrstve, igelit a mastit dovtedy, dokedy nepovolilo. Vacsinou to povolilo cez noc, ale asi 2x to trvalo dlhsie.

andreatytler
9. júl 2022

@zuzikxx Urob si prsnikovu gymnastiku. Zober do ruky a 5-10 minut pohybuj hore-dole, vpravo-vlavo. Nie rychlo, asi tak jeden pohyb za sekundu. To by ti malo uvonit hrce a potom priloz dieta. Ono je najlepsia odsavacka. Dieta ma najsilnejsi tah z miesta kde ma svoju bradu. Priloz malu na ten prsnik tak aby mala bradu tym istym smerom ako mas tu hrcu. Ak je hrca nad bradavkou, tak sa ti nebude dat kojit v sede, lebo dieta by bolo dolu hlavou. Budes si musiet lahnut na postel a dieta polozit na brusko na seba, tak ze bude mat nozky pri tvojej plave. Takto mi to ukazala laktacna a fungovalo mi to vzdy.

tinka308
9. júl 2022

Mala som to rovnako aj 3 tyzdne, sem-tam teploty. Masirovala som si to v sprche pod teplou vodou. Ale kupila aj take hrejive gelove prsne vlozky. Nahriala, nechala 10min posobit a masirovala

bjanka00
9. júl 2022

@zuzikxx pouzi fen. Samozrejme ze nie aby si si spalila kozu, netreba na to tlacit velmii, jemne masirovat. Teda toto mi radili laktacne co boli pri mne. Ja som mala zapaly kazdy treti tyzden.

zuzikxx
autor
9. júl 2022

@bjanka00
@tinka308
@andreatytler
@andreatytler baby dakujem, poskusam vsetko aj tu obratenu polohu malinkej, super napady