Zápal prsníka - mastitída a liečba bez efektu

bleee
1. nov 2014

Na prsníku mám dve začervenalé hrče. Mala som 3 dni teplotu, gynekologička mi dala atb. Augmentin. Teploty prešli, hrče ale ostali. Lekárka má dovolenku, tak neviem čo s tým. Pri prvom dieťati mi pomohli kapustné listy, teraz prikladám tiež, ale nič sa nemení. Hrče mám stále v rovnakom stave už vyše týždňa. Ako ďalej? Má niekto skúsenosť?

meusicka
1. nov 2014

@bleee skus si nahrievat biolampou alebo hoci aj infralampou, teda pokial uz nemas teploty. a masirovat. casom by tie hrcky mali uvolnit a bude to opat dobre. drzim palce

meusicka
1. nov 2014

@bleee a este mi napadlo ze ked malu kojis tak si ju prikladaj na prsnik tak aby mala bradu smerom k tym hrckam. mne to teiz tak pomalahalo a potom sa mi mliekovody uz tak neupchavali.

bleee
autor
1. nov 2014

Jeden mliekovod mam upchaty uplne navrchu vo vystrihu, neviem si tam malu prilozit, to by musela byt dole hlavou 😉 do druhej hrce jej smeruje brada, ta je o trosku makksia, aspon sa mi zda. Cervena je ale stale... Skusim pozhanat tu biolampu... bojim sa aby sa to nemuselo riesit chirurgicky ☹

0silvia0
1. nov 2014

@bleee bola tu už nejaká debata o zápale prsníka a v nej kopec dobrých rád, skús pohľadať staršie témy.

nanka3
1. nov 2014

@bleee ahoj, ja som mala tieto hrce v porodnici na 3. den po porode, tiez mi vraveli, ze nahrievat a rozmasirovat, ale to mi vobec neslo jedine co mi zabralo bola odsavacka, stacila mi aj rucna, hned ako som si odsala mlieko, hrce zmizli, skus to 😉

adka31
1. nov 2014

Ja som to mala pred 2 tyzdnami, mala som 1 hrcu cervenu tvrdu zospodu, vysoke horucky 2 dni. Zvladla som to bez ant. (hoci som ich uz mala doma) nasledovne: nahrievala som prsnik teplou plienkou ohriatou v rure, viac som z neho kojila a pre istotu aj par krat odsala odsavackou, prikladala natlcene kapustne listy na den aj na celu noc, odpocivala a striedala som paralen s ibalginom od horucky. Prajem ti skore uzdravenie, je to na potvoru tieto zapaly, moj maly ma uz skoro 9 mesiacov a este som zapal nemala, az teraz, co som uz ani necakala. Dr. povedala, ze to mam z prechladnutia. Pri dcere som ich mala veru viac.